Станіслав Завадський: "Маємо бути з нагородами"
Написав Administrator   
Четвер, 24 березня 2016, 16:07

1 1458824133

Гравець "Черкаських Мавп" поспілкувався із клубною прес-службою, в інтерв'ю якій розповів про важливу перемогу над "БІПою" і вихід до плей-оф чемпіонату України.

 

 

   Минулого тижня «Черкаські Мавпи» забезпечили собі четвертий рядок турнірної таблиці напередодні плей-оф чемпіонату України. Дозволила це зробити виїзна перемога над одеською «БІПою». Одним із героїв того матчу був Станіслав Завадський, який оформив свій третій дабл-дабл в сезоні. Відзначили Станіслава цього тижня тренерська комісія ФБУ, яка включила його у символічну збірну тижня, а авторитетний портал eurobasket.com назвав нашого капітана MVP тижня

 

 

Станіславе, насамперед, вітаємо тебе та команду з хорошою грою в Одесі. Приємно, коли тебе визнають MVP тижня?

 

– Ти знаєш, мені про це не відомо (сміється). Я особливо не слідкую за якимись індивідуальними успіхами. Звісно, це приємно, але переважно ця інформація надходить до мене від батьків. Вони слідкують за моїми виступами і часто переживають, тому головним інформатором для мене є саме вони, правда, про це ще не повідомили.

 

 

 

– У регулярному чемпіонаті вам залишається відіграти ще три матчі, це два київські поєдинки проти «ІНФІЗу» та «Динамо», а також перенесений домашній матч проти «Хіміка». Які команда ставить завдання в іграх, що не мають турнірного значення?

 

– Перш за все, це підтримка ігрової форми та вихід на потенційно хороші ігрові кондиції, нам потрібно відпрацювати деякі ігрові взаємодії в нападі та захисні схеми. До того ж це зайва можливість вийти на кращий рівень Ларрі Хола. На жаль, нам найближчим часом не допоможе Тіщенко, але для нього це час залікувати травму. З іншого боку, з нас ніхто не знімав завдання, а це перемога у кожному матчі.

 

 

– Ви відіграли сильну заключну частину гри у матчі проти «БІПи». Це був один із найкращих ігрових відрізків у сезоні?

 

– Думаю, ні. Нам дійсно багато що вдавалося у тому матчі, але баскетбол у ньому був далекий від кращої нашої гри. У цій грі багато що вирішив наш захист, агресія а ньому йшла переважно від Артамонова, який зробив багато важливих перехоплень і заводив команду. Але я чекаю тієї гри, коли вся команда так самовіддано гратиме у захисті. Коли це станеться – буде «просто вогонь».  

 

 

– Протягом сезону твій баскетбол, як і команди, доволі нестабільний. Ти можеш видати фантастичну гру, а можеш і зіграти значно нижче своїх можливостей. Як вважаєш, із чим це пов’язано?

 

– Я теж інколи про це думаю, але якби я знав відповідь на це питання, то кожна моя гра була б бездоганною (сміється).

 

 

– Одним із найважливіших елементів гри твоєї команди є пік-н-рол. Відповідно, від твоєї взаємодії із розігруючим вирішується багато що на майданчику.

 

– Я не можу з цим не погодитися, але я лише один з елементів комбінації, важливо те, хто зі мною грає на майданчику на позиції першого номера. Далі не хочу продовжувати розбір, тому що це може допомогти нашим суперникам.

 

 

– Вже з 5-го квітня в Суперлізі Фаворит Спорт має стартувати плей-оф. Особисто ти любиш серії на виліт?

 

– У плей-оф майданчик не стає коротшим, а м’яч більшим. Баскетбол у ньому залишається таким же і команда гратиме так само. Зрозуміло, що підвищується градус напруги, тому що кожна помилка може вартувати тобі сезону. Але головним завданням і в чемпіонаті, і в плей-оф є перемога, ми готові вигравати.  

 

 

Скоріш за все, у цьому сезоні будуть різні серії, перша буде до двох перемог, наступні до трьох. Це має значення для гравця?

 

– Думаю, найоптимальнішою є серія до трьох перемог. По-перше, таким чином з’являється саме поняття переваги свого майданчика, по-друге, ця серія так не набридає, як, скажімо, до чотирьох чи п’яти перемог.  

 

 

– На що реально у плей-оф цього сезону можуть претендувати «Черкаські Мавпи»?

 

– У чемпіонаті ми обігравали усі клуби, за винятком «Кривбасу», якому кілька разів поступилися виключно через власні прикрі помилки. Тому ми реально претендуємо і на золото, а от з нагородами маємо бути точно!