Григорій Плічко: "На створення команди у великому футболі мене надихнули хлопці"
Написав Андрій Вєков   
П'ятниця, 18 березня 2016, 14:30

ewrgrtrtbst

Президент "Альтаїра" в інтерв'ю нашому сайту підбив підсумки футзального сезону і розповів про завдання команди у великому футболі.

 

– Григорію Івановичу, давайте розпочнемо з підсумків футзального сезону. Чи Важко було підтвердити минулорічний статус?

– Здобути його легше, ніж тримати. Другий сезон став важчим, тому що з'явилися нові хороші команди, зокрема дуже сподобався ФК "ХДУ" та ПП Валюк. Останні справедливо вийшли у півфінал, а хлібному дому не вистачило стабільності: одну гру команда проводила потужно, а в іншій – здавала. Загалом, у черкаській області футзал вийшов на новий, більш професійний рівень і помітно зріс клас гравців. 

 У яких аспектах, на ваш погляд, ваша команда додала, а в яких, можливо, втратила позиції в цьому сезоні?

– Річ у тім, що важко порівняти, бо в минулому році за нас грали профессіональні футзалісти: Чуднов, Замятін, Якунін. Я міг взагалі не нервувати і бути впевненим у тому, що вони обіграють усіх. А в цьому сезоні їх не було (і це добре, бо ми зіграли власними силами), тому важко порівняти загальний рівень команди. Хоча вони нас багато чому навчили. Щодо цього року, то хочу подякувати братам Орліну та Григорію Стайковим, які стали для мене "правою рукою" у керуванні колективом. 

 Ви кажете, що майже без нервів спостерігали за іграми минулоріч, а яка найбільш хвилююча гра була для вас у цьому сезоні?

– Півфінал з "Енергією". Я навіть не пішов на гру. Я був у Черкасах, катався на машині містом, а мені телефонували і доповідали: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0…

 Чому так переживали за цей матч?

– Через розмови. Багато хто казав, що ми на груповому етапі "злили" їм гру, щоб зустрітися із ними у півфіналі, хоча це абсолютна неправда. Я навіть до тієї гри накричав на хлопців, сказавши, що ми не підбираємо собі суперника, а вийшло ніби ми так і зробили, але це була випадковість. Ми просто розуміли, що не вийдемо з першого місця і підсвідомо готувалися до фіналу.

 Усі обговорювали неадекватну поведінку Чуприни-старшого якраз у матчі проти вашої команди. Як прокоментуєте його дії? 

– Важливо те, що усі матчі є в записі і їх передивляються не тільки люди з міста й області, а й з України. Коли ми їздили на Аматорську лігу в Житомир, то нам казали суперники, що передивилися всі наші матчі. Тому мені буде дуже неприємно, якщо той самий Житомир чи Київ буде дивитися матч і бачити, що на паркет летять пляшки, хтось почне битися і т. ін. Така поведінка є неприпустимою і вона псує обличчя Асоціації футзалу в Черкаській області.

 Щодо Аматорської ліги. Цього року, я так розумію, ви не візьмете у ній участь?

– Візьмемо. 25 березня їдемо в Житомир, уже готова заявка, тому хочемо з минулорічним досвідом повернутися туди і показати хорошу гру. Ми ж після фіналу області про футзал не забули - продовжуємо тренуватися двічі на тиждень. 

 Як відсвяткували чемпіонство?

– Посиділи з хлопцями. Поїли шашлики, все було. Вони це заробили, я їм подякував, а вони сказали, що подарунок на день народження перенесли на місяц, реабілітувавшись після поразки від "Шарму". То я о третій годині дня поїхав, а вони мабуть до ранку ще гуляли (посміхається). 

"Альтаїр" святкує футзальне чемпіонство 

 

 Перейдемо до великого футболу. Ще взимку ходили чутки, що ви плануєте в нього "увірватися", зараз це вже підтверджена інформація. Що надихнуло на створення "великої" команди?

– Хлопці і надихнули. Можна сказати – зламали мене. Два роки вони мене питали чи буде "Альтаїр" у великому футболі, і, нарешті, я сказав їм, що після футзалу ніхто не розходиться – будемо виступати в Чемпіонаті області. Я зустрічався з Фощієм і ми попередньо домовилися, що команда одразу розпочне виступати у Вищій лізі. 

 Що треба зробити ще для повоцінного комфортного виступу в чемпіонаті області?

– Відремонтуємо будівлю адміністративну на стадіоні в Драбові, доведемо до нормального стану футбольне поле, поміняємо ворота. Можливо навіть поміняємо лави для глядачів і зробимо нормальну трибуну. 

 Мабуть, найцікавіше питання: хто ж буде у складі "Альтаїру"? 

– Ядро залишається футзальне: Магльований, Голуб, Раковський, Алєксєєв, Дмитренко, Євтушевський та інші. Із запрошених: Аджубей та ще декілька гравців із "Валюка", два хлопці з Києва.

– Хто буде тренером?

– Владислав Голуб буде граючим тренером.

 Чи не боїтеся потрапити в ту ж пастку, що й "ЛНЗ" минулого року, запросивши висококласних гравців, які не зможуть до кінця влитися в колектив і стати одним цілим?

– У нас немає зірок. Є хороші футболісти, при чому усі місцеві, і вони, на мою думку, віддадуть максимум сил для команди, на відміну від професіоналів, яких запрошував "ЛНЗ-Лебедин". Такі футболісти приїжджають, щоб заробити грошей, бо, як спортсмени, вони уже не намагаються комусь щось довести. А "Альтаїр" буде не зірковим колективом, проте – сильним.

 Які завдання ставите перед командою і перед собою на дебютний сезон у великому футболі?

 З одного боку, суперзавдань не ставимо, але з іншого – сказав хлопцям, що маємо завершити чемпіонат із медалями. Адже всі мають розуміти, що за підбором футболістів "Альтаїр" може зазіхнути на такий успіх, і не тільки може, а й має!