Ігор Столовицький: "На зборах для мене не існує основного чи другого складу"
Написав Administrator   
Середа, 16 березня 2016, 13:34

Головний тренер "Черкаського Дніпра" підбив підсумки навчально-тренувального збору в Туреччині.

 

– Ігоре Михайловичу, кілька днів тому команда повернулася із двотижневого навчально-тренувального збору з Туреччини. Поділіться враженнями від візиту до сонячної Анталії?

– Усе те, що було заплановано тренерським штабом, команда виконала в повному обсязі. Погодні умови сприяли роботі на гарних полях, працювали кожного дня в дворазовому режимі. Акцент було зроблено на витривалість: футболісти отримали необхідне навантаження. Також особливу увагу приділяли розіграшу стандартних положень як біля воріт суперника, так і біля власних. Підопічні зіграли п’ять  спарингів, причому грі передувало обов’язкове ранкове тренування. Для рівномірного розподілу навантаження гравці в кожному поєдинку провели на полі по одному тайму. Приємно відзначити, що за час зборів жоден футболіст не зазнав серйозних пошкоджень.

– Розкажіть про матчі, проведені під час останнього збору.

– Команда провела п’ять спарингів, чотири з яких були із серйозними суперниками. У першому контрольному матчі дніпряни в затятій боротьбі поступилися команді казахської Прем'єр-ліги «Тобол» Костанай 0:2. Суперник, уміло використавши свої гольові моменти, забив у ворота черкащан по м'ячу в кожному з таймів. Натомість гравцям нашої команди бракувало влучності.

Наступний спаринг зіграли з учасником групового етапу Ліги Чемпіонів  сезону 2015/16 рр. –  білоруським БАТЕ. Взагалі клуб із Борисова є грандом білоруського чемпіонату, багаторазовим чемпіоном та володарем кубка сусідньої держави. Команда 17 сезонів поспіль успішно виступає в розіграшах європейських клубних турнірів. В Анталії «Черкаський Дніпро» здобув заслужену перемогу – черкащани вправно реалізували свої гольові моменти. Спочатку Ігор Семенина потужним дальнім ударом застукав зненацька голкіпера БАТЕ, а подвоїв рахунок Леван Кошадзе – у середині другого тайму грузин головою замкнув фланговий навіс Олега Давидова.

У наступному контрольному матчі ми мінімально поступилися харківському «Геліосу» 0:1. Єдина помилка під час розіграшу стандарту вартувала нам поразки.

Далі була вольова перемога над данським «Ватанспор» 4:2. Відзначилися Олександр Батальський, Юрій Бушман з пенальті,  Руслан Качур та  Леван Кошадзе.

Останній матч провели в день відльоту, 13 березня, проти казахського «Кайсару». Єдиний м’яч у ворота команди із Кизилорди в середині першого тайму забив Руслан Качур.

– Ігоре Михайловичу, хто із Ваших підопічних виявив себе якнакраще?

– Нікого виділяти не буду – хлопці добросовісно поставилися до роботи в тренувальному таборі. На зборах для мене не існує основного чи другого складу: кожен повинен доводити свою професійну придатність.

– Як гравці й тренери у вільний від тренування час проводили своє дозвілля?

– Ми літали в Туреччину не відпочивати. У нас був насичений навчально-тренувальний процес. Після матчів відвідували басейн та лазню, ходили на море. З’їздили в Анталію на екскурсію.

Користуючись нагодою, хочу від тренерського штабу та гравців команди висловити подяку генеральному директору ФК «Черкаський Дніпро» Володимиру Григоровичу Лашкулу за організацію та фінансування навчально-тренувальних зборів на Кіпрі та в Туреччині.

– Які подальші плани в «Черкаського Дніпра»?

– Збираємося після короткотривалого відпочинку 17 березня.  На 19-те запланований спаринг проти представника першої ліги – ФК «Полтава». А незабаром стартуємо у весняній частині чемпіонату України сезону 2015/16 рр.

 

ckdnipro.com.ua