Андрій Фощій: "На "Кубку Черкаського Спорту" стабільно зростає кількісний і якісний склад учасників"
Написав Андрій Вєков   
Четвер, 10 березня 2016, 08:25

R3PE8Tmok3k

Трохи більше тижня залишається до масштабного футбольного турніру в Білозір'ї. З цієї нагоди наш сайт поспілкувався з організатором кубку, заступником голови Федерації футболу м. Черкаси - Андрієм Фощієм, який більш детально розповів про склад учасників і особливості змагання.

 

– Втретє проводите цей турнір, очевидно він є дуже корисним. Що можеш сказати з цього приводу?

– Тут я нічого нового не скажу. Головна мета – це дати командам підготуватися до сезону, це зрозуміло. Щоб кожен тренер міг перевірити своіх новачків і тих хто вже був у команді, щоб довести їх до нормальних фізичних кондицій. Окрім гравців і тренерів, важливим фактором є адаптація суддівського корпусу до великого футболу після футзалу.

– Хто візьме участь у турнірі?

– У турнірі візьме участь 8-10 команд. Ми залучили усі колективи області, які виявили бажання зіграти, тому що кожен із них вирішує свої завдання. Щоб турнір був більш цікавим ми запрошуємо команди з інших областей, які також виступають на найвищому рівні в межах своєї області. Саме такий формат буде імпонувати, як командам, так і вболівальникам.

– Які конкретно колективи візьмуть участь у "Кубку Черкаського Спорту"?

– Серед приїжджих це: "Колос" (с. Лазірки, Полтавська обл.) та "Інтеґрал" (Біла Церква). Серед команд нашої області це: "ЛНЗ-Лебедин", "Зоря-Черкаський Дніпро-2", "Лідер", "Альтаїр" та "Спартак". Це колективи, які стовідсотково будуть брати участь у кубку. Залишається ще декілька вакантних місць, на які є претенденти, але остаточний склад учасників буде відомий із наступного тижня.

– Яка ситуація з "Нашою Рябою" – традиційним учасником кубку?

– Нині це питання відкрите через деякі фінансові неузгодження. Як відомо, минулого року ми зазнали фінансових складнощей. Тому щойно вирішиться питання по матеріальній частині існування клубу, ми зможемо щось остаточно заявити. Від цього буде залежати і кадрова комплектація "Ряби". Є сподівання, що це питання вирішиться позитивно для клубу.

– Чи будуть відмінності між минулорічним турніром і цьогорічним?

– Порівняно з попередніми роками, у нас стабільно зростає кількість і якість складу учасників. Це, я вважаю, найголовніше, адже в організаціі турніру все має бути відмінно. Тим паче, у нас є хороший спонсор – компанія "ЛНЗ", яка цінними призами нагородить кращих гравців і кращі команди за підсумками змагань.

– Чи є щось, що хотілося б зробити на користь турніру, але з якихось причин це поки що не виходить?

– У першу чергу, ми намагаємося створити максимально комфортні умови для учасників, врахувати їхні інтереси. Ми могли б зробити цей турнір більш масштабним і представницьким за рахунок запрошення більшої кількості команд з інших областей, але допоки це неможливо зробити через відсутність достатньої інфраструктури. А те, що у нас є зараз, ми використовуємо по-максимуму.

– Чим "Кубок Черкаського Спорту" відрізнятиметься від "Турніру ім. Першина", який проводить Федерація футболу Черкаської області?

– Я не можу давати оцінку їхньому турніру, але можу сказати, що серед переваг нашогу кубку буде можливість для команд зіграти рівну кількість матчів, а саме п'ять, незалежно від місця в турнірній таблиці. Окрім цього, наші змагання отримають потужну інформаційну підтримку збоку найбільшого спортивного ЗМІ в області – інтернет-порталу "Черкаський Спорт", на якому можна буде в онлайн-режимі відслідковувати перебіг подій.

 

Інформація про гостей:

"Колос" с. Лозірки

"Колос" – колектив щойностворений. Уперше виступатиме в чемпіонаті Полтавської області і одразу, судячи з амбіцій команди, планує виграти його. Відомо, що колектив буде запрошувати деяких іменитих гравців із нашого чемпіонату до свого складу.

"Інтеґрал" м. Біла Церква

"Інтеґрал" – минулорічний чемпіон Київської області в другій лізі. Цьогоріч буде виступати у вищій. Перед командою стоїть завдання впевнено дакріпитися у ній, тож буде цікаво порівняти рівень черкаського і київського чемпіонату у безпосередньому протистоянні на футбольному полі.

 

Нагадаємо, що "Кубок Черкаського Спорту" стартує 19 березня і триватиме три тижні на полі стадіону "Зоря" в с. Білозір'я.