Ларрі Холл: «Я вірю у те, що ми можемо стати чемпіонами»
Написав Administrator   
Четвер, 03 березня 2016, 08:43

25 1456953500

Днями «Черкаські Мавпи» підписали угоду з одним із найавторитетніших легіонерів, які цього сезону виступають в Україні. Привітний американець уже дав перше інтерв'ю клубній прес-службі.

   До нюансів українського баскетболу тридцятидворічний Ларрі Холл призвичаювався у «Політехніці Галичині», де був безапеляційним лідером команди (14.9 очок, 8.7 підбирань, 7.5 передач). Цей тиждень Ларрі вже працює з «Черкаськими Мавпами». За його словами першочерговим є вивчити ігрові схеми нового колективу, аби підготуватися до найближчих матчів «Черкаських Мавп». Про це привітний американець нам розповів після одного з тренувань команди.

 

- Ларрі,  вітаємо в Черкасах! Не очікував, що напередодні вирішальних матчів доведеться змінювати команду?
- Та ні, все нормально. Переїзди для мене звична справа, я професіонал і ставлюся до цього з розумінням. В Європі я вже 9 сезонів і за цей час змінив велику кількість клубів. Звісно кожному хочеться стабільності, але  це не про спортивну складову.

- У Львові ти був беззаперечним лідером, коли запрошували тебе до «Мавп» обумовлювали твою роль у новому колективі?
- Я хочу бути корисним для команди – це головне. Впевнений, що показувати тут статистику, яка у мене була у Львові буде дуже важко, майже неможливо. Напевне неетично порівнювати рівень чемпіонатів, але думаю всі і так розуміють, що в новому для мене чемпіонаті конкуренція буде значно серйознішою, ніж то було у першій частині сезону. Щодо команди, то я розумію, що в ній велика кількість талановитих та сильних виконавців. З одного боку – це боротьба за місце в складі, з іншого – наша сила. Повірте мені, я в тій ситуації, що не буде гнатися за статистикою, мені фактично вже нічого доводити, я хочу допомогти команді і отримати новий досвід.

- Зараз тобі 32, яким ти бачиш продовження своєї кар’єри?
- Якщо ти про те, чи скоро я планую завершити, то я абсолютно про це не думаю (сміється). Я себе прекрасно почуваю, впевнений, що на хорошому рівні можу відіграти ще 2-3 сезони, а можливо і п’ять! Мені хочеться ще щось виграти, приміром з вашою командою, думаю це цілком реально. Я вже двічі ставав чемпіоном, це було у Білорусії та Фінляндії, також грав у фіналі швейцарської ліги, хочу і в Україні запам’ятатися.

 

- Коли ви говорили про перехід в «Черкаські Мавпи» були якісь розмови щодо завдань на сезон?
- Говорили про те, яка конкретно роль відводиться мені. Зараз я розумію, що у команди амбітні цілі, мені хочеться у цьому допомогти. Я бачу, що у чемпіонаті є чотири реальні претенденти на чемпіонство. Сподіваюся, що з останніми змінами у команді наші шанси суттєво підвищилися. Як я вже і говорив я вірю у те, що ми можемо стати чемпіонами.

- Через кілька днів твоя перша гра у Черкасах, хвилюєшся?
- Можливо трохи. Головне для мене вивчити ігрові схеми команди, аби бути їй корисним. Хочеться якомога краще зіграти на очах у своїх вболівальників.