Олександр Ковпак, про ювілейний гол і не тільки
Написав Administrator   
Вівторок, 18 вересня 2012, 07:24

179897-aleksandr-kovpak-glavnoe-popast-v-ligu-evropy-metallurg-d-arsenal-9-tur

- Наскільки важливим був нещодавній ваш виграш в Харкові?

- Не стану приховувати, що коли відправлялися на той поєдинок, ніхто не відмовився б від нічиєї. Але змогли досягти максимального результату, що позначилося не тільки на турнірному становищі, але і на психологічному стані. Взагалі, будь-який успіх проти «Металіста» дорогого коштує.


- Ми зараз говоримо про «Металіст» невипадково, адже «Арсенал» має стільки ж очок, зігравши з усіма лідерами, тоді як харків'янам ще належить з ними зустрітися ...

- Ні конкретної задачі обігнати «Металіст». Ми повинні грати у свою гру, досягати результатів, але це буде непросто. Наприклад, я впевнений, що «Говерла» вже звикла до Прем'єр-ліги та буде набирати очки. Ніхто не здасться без бою і серед інших команд. А підрахунками будемо займатися пізніше. Головне - потрапити в Лігу Європи УЄФА, адже смак цього турніру ми відчули.


- Говорячи про індивідуальні досягнення, можна сказати, що ти відстаєш від торішнього графіка. Тоді за сезон забив 9 м'ячів, зараз поки що 2 ...

- Знаю про це. Я не те щоб незадоволений показниками, просто розумію, що обов'язок нападаючого - забивати. Атакуємо ми багато, а тренер дає можливість кожному проявити себе. В умовах конкуренції бажано все ж не відставати, а виправдовувати надії, які на тебе покладають. Тим більше, що у нас панує доброзичлива атмосфера. Я вже помітив, що забиваю в певні відрізки, тому хочеться, щоб цей спалах активності вже почалася.


- Нещодавно національна збірна України зіграла в Англії, і на збір було викликано тільки два форварди. Не відчував, що тебе там не вистачає?

- Вважаю, що моя нинішня форма не дотягує до рівня збірної. А Олег Блохін викликає тих, хто заслуговує цього, хто добре себе проявив у внутрішніх змаганнях. Значить, у нас нападники недопрацьовують. Але проблеми взагалі немає, якщо грати як «Барселона» або збірна Іспанії.


- Ювілейний матч для футболіста - немов день народження. Було відчуття іменинника в грі проти запорізького «Металурга»?

- Дізнався про 200-й матч у Чемпіонатах України тільки тоді, коли мене замінили і диктор по стадіону оголосив про це досягнення. Було подвійно приємно, що в такому поєдинку зумів забити гол.

 

fpl.ua