Володимир Лень: «Рівень чемпіонату Черкаської області вищий в порівнянні з Кіровоградською».
Написав Стас Лопес   
П'ятниця, 06 квітня 2012, 10:30

IMG_3664len

 

   Завтра на Черкащині великий футбольний день. Окрім старту черкаського «Славутича» у весняній частині Другої футбольної ліги України в області пройде ще дві знакові події. По-перше в суботу, перенесеним матчем «Урожай» - МФК «Христинівка», в Лисянці стартує Кубок області з футболу, а по-друге в цей день в Білозір’ї розіграють Кубок Першина. До фіналу цього турніру вийшли два чемпіони: переможець чемпіонату області – «Шпола-ЛНЗ-Лебедин» зіграє проти чемпіона кіровоградської області – «Локомотива-Хлібодара» зі Знам’янки. До речі фінальна гра перенесена і розпочнеться об 11.00. Напередодні самої гри «Черкаський спорт» поспілкувався з головним тренером знам’янського клубу - Володимиром Ленем, який в цій команді грає та тренує протягом 40-ка років.

 

-   Ви задоволені виступом своєї команди на Кубку Першина

Задоволений, оскільки вийшли у фінал. Для нас на повітрі це лише четверта гра в сезоні. Ми тільки розпочали підготовку. Задоволений, оскільки вийшли у фінал цього турніру і прицьому багато забивали по його ходу. Для нас цей турнір - прекрасна підготовка до нового сезону: Кубку області та чемпіонату. Хочу відзначити і об’єктивне суддівство. У нас в області рівень суддівства на багато нижчий.


Що ви знаєте про тренера, в ім’я якого проводиться цей турнір?

В’ячеслава Першина я особисто знав. Ми часто з ним зустрічалися, коли він працював з дітьми в Черкасах на «Центральному стадіоні». Тоді із задоволеннім ми відгукнулися на цю пропозицію.


Коли у Вас стартуєте сезон?

Кубок на Кіровоградщині стартує 15-го квітня, а чемпіонат – 20-го.


Які завдання ставите перед командою на Кубку Пернина?

Ми особливих завдань зараз не ставили. Хотіли пограти на хорошому полі, підготуватися до сезону. Наш склад змінився приблизно на 50 відсотків, нам треба було подивитися гравців. Приємно, що саме ті кого продивлялися показали непогану гру. На цьому турнірі ми виграли чотири матчі, і вже зараз можу сказати, що більшість новачків будуть грати у команді.


Як можете оцінити рівень чемпіонату Черкаської області порівняно з Кіровоградською?

Ми ще не з усіма зіграли, але вже помітно, що рівень у вашому регіоні вищий. Ми знали про це і раніше. Багато гравців з Кіровоградської області грають тут. Тут кращі умови. У нас в області – дві-три команди, які грають на такому рівні, як ваші п’ять-шість. Особливо хочу відзначити «Зорю» і «Шполу», помітно, що це дуже сильні колективи з гарною перспективою. Також, якщо порівнювати два чемпіонати, то думаю, що в черкаському не так відчувається прірва між лідерами, середняками та аутсайдерами.

У минулому сезоні Ваша команда стала чемпіоном Кіровоградщини, що можете сказати про свій виступ?

У 2010-му році ми посіли друге місце, а у минулому сезоні – стали чемпіонами. Ми не перший рік серед лідерів, але саме в минулому чемпіонаті стали кращими.


Розкажіть про історію команди?

У Знам’янці почали грати у футбол у 1911-му році. Справа в тому, що в Кіровограді був завод «Ліворті», який збудували англійці. Звісно, саме вони привезли в нашу області футбол і тому тум в нас так рано почали в нього грати. А наша команда створена у 1924- му році. Саме тоді був збудований стадіон і створена команда. Майже всю історію команду фінансувала залізниця. Зараз ми повністю на балансі компанії «Хлібодар», а приставку «Локомотив» залишили лише задля того, щоб зберегти історію.


У вашій команді грає знаний в Україні футболіст – Олександр Мазенко, він є лідером команди?

Так. Олександр Мазенко – майстер спорту СРСР, він грав у Вищій лізі в складі «Зірки Німбас», та «Миколаєва». Йому в цьому році виповниться 40 років. Досвідчений гравець. Він нам дуже допомагає. Він у Знам’янці грає уже третій сезон.