Роман Соська: "Виграли Чемпіонат області в першій лізі завдяки любові до футболу"
Написав Ольга Бондар   
Понеділок, 14 листопада 2016, 14:02

IMG 181159392818

Президент чорнобаївського "Колосу" підбив підсумки вдалого для його команди сезону і поділився очікуваннями від виступів у Вищій лізі.

 

 

Футбольний світ Черкаської області не стоїть на місці: нові обличчя, нові переможці. Нерідко вчорашні чемпіони опиняються на "лаві запасних", поступаючись місцем новим, потужнішим спортсменам. Тріумфальне повернення цього року продемонстрував чорнобаївський «Колос» — після п’ятирічної паузи команда виграла Першу лігу Черкаської області з футболу. Про терновий шлях «Колосу» детально розповів президент клубу Роман Соська.

 

- Романе, яким цей сезон був для «Колосу»?
- Сезон був дійсно вдалим. Команда ніби відродилася після 5-річної перерви, відразу поставивши перед собою мету: досягти максимального результату. Варто зазначити, що цього разу всі свої – до складу «Колосу» увійшли лише чорнобаївські футболісти.

 

- Нещодавно, 30 жовтня, в останній грі ви вибороли блискавичну перемогу у Мошен з рахунком 4:1. Чи легкою ця гра була для команди?
- Вона була психологічно важкою, адже це останній матч сезону. До того ж, першого разу гра з Мошнами не була вдалою – ми програли. Проте з самого початку ми усвідомили те, що наше фіаско буде означати даремні старання. Це стало для нас чудовою мотивацією у грі з найзапеклішим суперником сезону.

 

- Відомо, що гравець «Колосу» Роман Кривенко — один із кращих бомбардирів Першої ліги. Чия ще гра, на вашу думку, у цьому сезоні була зразковою?
- Важко виокремити когось. Наша команда — одне ціле, єдиний механізм. Один за всіх і всі за одного. Ніхто не намагався бути кращим за іншого. Звісно ж, варто згадати тренера команди Миколу Вахтіонова, який приклав максимум зусиль аби підняти команду на найвищий щабель турнірної таблиці. Справді гарним очільником можна назвати капітана команди Олександра Клименка. Неодноразово команду рятували його якості досвідченого футболіста і гарної людини.

 

- Чи очікували ви на тріумф у Першій лізі до початку змагань?
- Безумовно. Я від початку й до кінця вірив у команду, адже бачив їхні зусилля, усвідомлював на що вони здатні. До того ж, у «Колосі» був досить міцний кістяк з декількох футболістів, що раніше грали у Вищій лізі області.

 

- Яка команда, на вашу думку, очолить турнірну таблицю Першої ліги після вашого виходу у Вищу?
- Я вважаю, що перемогу має одержати «Червона Слобода». Мені імпонує їхній стиль та самовіддача. Цим хлопцям завжди не вистачало зовсім трохи до вершини турнірної таблиці. Якщо у наступному сезоні команда буде грати старим складом, то перемога не змусить чекати на себе.

 

- Із якими амбіціями приєднаєтеся до найсильніших колективів області?
- Ми маємо на меті відшліфовувати свою техніку, аби опинитися, принаймні, у середині турнірної таблиці. Було б добре й закріпитися на цій позиції.

 

- Чи плануєте найближчим часом кадрові зміни у команді?
- У першу чергу ми прагнемо «закрити» проблемні позиції. Нова ліга – новий рівень. Аби підсилити командну гру, незабаром з’явиться 3-4 нових футболісти.

 

- Кого у вищій лізі ви вважаєте своїм потенційним конкурентом?
- Найбільш очікуваними будуть дербі з драбівським «Альтаїром». Команда справді сильна.

 

- Коли розпочнете активну підготовку до нового сезону?
- Відразу після новорічних свят, як і тогоріч. Плануємо розпочати підготовку з низки товариських матчів.

 

- За рахунок яких якостей, на вашу думку, вам вдалося досягти максимального результату?
- По-перше, це любов до футболу. За роки перерви ми надто скучили за улюбленою справою, тому й мали величезну жагу. Команді допомогли вольові якості футболістів та згуртованість. Дуже вагомою стала підтримка спонсорів команди. І, звісно ж, ми відразу усвідомили чого бажаємо. Тож тільки «Колос», тільки перемога, тільки Вища ліга!