Максим Міхельсон: "Візьмемо ще одного гравця, скоріше за все, легіонера"
Написав Administrator   
Середа, 07 вересня 2016, 11:33

135448

Керманич "Черкаських Мавп" підбив підсумки першого етапу підготовки до нового сезону та розповів про селекційні плани.

 

 

 

«Черкаські Мавпи» розпочали другий етап підготовки до сезону у Суперлізі Парі-Матч. Після солідних навантажень на легкоатлетичних доріжках і тренажерних залах хлопці приступають до роботи з м’ячем. Напередодні цього збору прес-служба "Мавп" поспілкувалася з головним тренером команди. Максим Міхельсон підбив підсумки першого етапу підготовки та розповів про селекційні плани.

 

 

- Ми плідно попрацювали ці кілька тижнів і заклали хорошу базу. Я відверто був здивований у якій формі гравці підійшли до цього збору. Вперше за три роки моєї роботи у Суперлізі я бачу такий підхід. Можливо це пов’язано з тим, що велика кількість гравців виступала на молодіжному чемпіонату Європи і перерва була незначною. Але тут, напевне, слід відзначити не лише молодих гравців. Помітно, що фактично всі працювали у міжсезоння, відчувається професійний підхід до справи хлопців.

 

 

- Зовсім скоро (16-18 вересня) у Черкасах стартує Кубок Венето, це будуть перші контрольні матчі команди?

 

- Перед Кубком Венето ми хотіли б зіграти, ще один-два спаринги. Зараз вимальовується контрольний матч проти «Кривбасу», ми його зіграємо дома 13-го вересня. Після цього буде домашній турнір, де ми зіграємо проти хороших суперників: «Будівельника», «БІПи» та «Миколаєва» і на сам кінець підготовки до чемпіонату плануємо відіграти або в одному з українських турнірів, або провести кілька товариських матчів.

 

 

- Є інформаціє, що у команді може з’явитися легіонер?

 

- Під час другого етапу підготовки до сезону відсотків 90 будемо працювати в ігровому залі. На жаль, зараз ми не можемо навіть відпрацювати тренування 5 на 5, тому що у нас всього три «великих». Як ви знаєте Шаламову зробили операцію на коліні і лише у лютому йому можна буде виконували легкі пробіжки. Ми не хочемо форсувати його одужування, він молодий хлопець у якого вся кар’єра попереду. Скоріш за все Андрій пропустить весь сезон. Таким чином, нам просто необхідний ще один бігмен, а краще два, аби у ростері команди була класична ситуація з 5-ма "великими".

 

 

- На Скапінцева у цьому сезоні ви всерйоз розраховуєте?

 

- Так, дуже серйозно. Ми якраз підібрали склад таким чином, щоб прогресував наш вихованець. Ми спеціально не продовжували угоду із Завадським, хоча це було можливо, аби дати велику кількість ігрової практики Скапінцеву. Зараз ми його розглядаємо, як гравця обойми. Ми не брали собі чистого п’ятого номера і розраховуємо, що цю позицію закриватиме Чумаков та Скапінцев. Дуже сподіваємося, що Дмитро з цим впорається.

 

 

- Хто з молодих гравців, окрім Скапінцева, буде задіяний у роботі основної команди? Приміром, початок підготовки разом з досвідченими гравцям пройшов п’ятнадцятирічний Юрій Романовський.

 

- У кожного талановитого гравця є свій певний час, коли він має прийти до основної команди. Романовський один з таких. Це не означає, що Романовський буде виступати у Суперлізі. Він сильніший своїх одноліток, інколи це призводить до недопрацювань. Мені не подобається його швидкість роботи у юнацьких турнірах. Він переграє своїх опонентів і своєї швидкості роботи з м’ячем йому достатньо. А ось уже у тренуваннях зі старшими одноклубниками ситуація інша, ми намагаємося йому допомогти таким чином, аби він розвивався і працював на максимумі. Важливо аби він зрозумів атмосферу професійного баскетболу та переніс це у тренування з дублем та юнацькими команд.

 

 

- За сьогоднішніх реалій складу Сізов має закривати позицію першого номера?

 

- Якщо дивитися на формування складу з огляду на бажання то на сьогодні нам було б необхідно закрити три позиції. Це гравець на позицію 4-5, гравець – 4-3 та гравець, який міг би зіграти на позиції 1-го – 2-го номерів. Але є бажання і є реалії. На сьогодні ситуація така, що розмови ведуться лише про бігмена. Подивимося на турнірах, як буде виглядати команда. Є сподівання, що з організацією гри справиться тріо Сізов-Мірошниченко-Руслов. Остаточні висновки будемо робити після перших контрольних матчів.

 

 

- Зараз усі клуби активно комплектують свої склади, ваше бачення сили Суперліги Парі-Матч

 

- Я впевнений, що турнір буде значно сильніший ніж попередні. Це можна сказати навіть з огляду на те, як на сьогодні укомплектовані команди. Багато гравців повернулися в Україну після своїх закордонних вояжів є інформація, що деякі клуби ведуть перемовини з легіонерами. У минулому сезоні чемпіонату був цікавий, було багато неочікуваних результатів та рівних команд, приміром до останнього моменту не було відомо розподіл місць у вісімці клубів регулярного чемпіонату. Впевнений, що цьогорічний чемпіонат буде ще цікавішим.