Денис Бачурін: «Цей Євробаскет – великий досвід для нас»
Написав Administrator   
Субота, 27 серпня 2016, 11:08

78 1471718010 1472121792

Своїми думками від кадетського чемпіонату Європи та баченням нового сезону поділився вихованець «Черкаських Мавп» Денис Бачурін (на фото по центру).

 

 

 

– Денисе, найперше, поділися своїми враженнями від чемпіонату Європи?
– Чемпіонат почали добре. Виграли чотири з п’яти ігор в групі. Поступилися Словенії, втім посіли друге місце. У плей-оф переграли сильну команду Чехії, яка посіла перше місце у своїй групі. У четвірці все було не так добре. Налаштовувалися на збірну Росії. Але вони зіграли краще, зіграли у свій баскетбол. Зі Словенією був складний матч.


– Ви двічі грали зі Словенією, як налаштовувалися на цю команду?
– Так, обидва матчі були вкрай складними. У групі ми їм програли, тому на гру за бронзу готувалися з особливим ентузіазмом. Перед грою тренер нас добре налаштував, сказав, що ми повинні вийти і грати у свій баскетбол. Емоційно і фізично ми були готові. Але гравці Словенії застосували дуже цупкий захист і влучили багато надскладних кидків. І нам вже було важко їх зупинити. У них пішов емоційний підйом, багато що виходило. Ми дещо притихли і вже не зуміли переломити хід матчу. До того ж у них була серйозна підтримка вболівальників. Поступилися, дуже прикро так програвати. Але тренер нас підтримав. Потрібно йти далі, покращувати свою гру, працювати над технікою, і результати прийдуть.

 

 

– Протягом матчу ти реалізував три триочкових й допоміг команді здійснити ривок. Як вдалося провести такий впевнений відрізок? Ти якось особливо готувався на цей матч?
– До цього із Росією відіграв дуже погано. Якось не пішла в мене гра, не виспався перед тим. Весь час думав про цей матч. Потім зрозумів, що відступати нікуди, потрібно відіграти на максимум. Перед грою тренер підійшов і сказав, що я повинен зібратися і викластися на всі 100. Старався максимально допомогти команді. Вийшов з лави запасних – провів хороший відрізок. Після чого тренер суперника взяв тайм-аут. Словенці перебудувалися і вже значно агресивніше захищалися проти нас. Було зовсім не просто. І в підсумку ми їх так і не подолали.

 

 

– Окрім бронзових медалей ви зупинилися за крок від дивізіону А. Як сприйняли цей результат?
– Після гри всі були пригнічені. Дуже прикра поразка. Причому, що ми їхали за медалями, їхали за перепусткою в дивізіон А. Але не вдалося. Ми знали, що нас підтримують, допомагає Федерація. За це всім велика подяка. Але ми програли. Напевно поки це найважливіший матч у кар’єрі кожного з нас. Однак ми віддали всі сили. Тренер похвалив нас за гру, сказав, що цей матч був достойним фіналу. До того ж, це хороший досвід для нас. Головне – ми багато почерпнули від цього чемпіонату. Вважаю, що після цієї гри і цього чемпіонату ми стали тільки сильнішими. Потрібно йти далі. У багатьох гравців попереду чемпіонати у дивізіонах U18 та U20. Тому потрібно сприйняти цей результат і працювати далі.

 

– Наскільки складним видався чемпіонат?
– Дуже складний, маса сильних суперників. І якщо порівнювати минулорічний чемпіонат, де ми посіли 10-ту сходинку, то зараз ми покращили свій результат. Стали четвертими. Так, це не бронза. Але все одно прогрес. Для більшості гравців команди – це перший такий досвід. Тут всі грають інакше, ніж в Україні. Зовсім інші швидкості, зовсім інша якість гри, техніка. Все на високому рівні.

 

 

– Як оціниш цей баскетбольний сезон загалом? Ти виступав і за дубль, і за дві команди у чемпіонаті ВЮБЛ, влітку чемпіонат Європи.
– Ну, якщо зібрати все докупи, то цей сезон можна записати собі в актив. Я вперше надягнув на себе медалі. Раніше і з 2000-им і 99-им роком ніяк не вдавалося дійти до медалей. То четверте місце, то п’яте. Цього разу все вийшло. Хоча і бронзові медалі – це досягнення для мене. Звісно, хотілося б краще, але поки це хороший результат. На чемпіонаті Європи значно краще відіграв. Минулого року перед чемпіонатом я отримав травму, у перших матчах грав зовсім мало. Зараз же я залишався на паркеті до останніх хвилин, у найважливіші моменти. До того ж, були у мене й впевнені матчі. Тому сезон зарахую собі в плюс. Як собі, так і всім командам «Черкаських Мавп». Помітно, що школа прогресує, черкаський баскетбол суттєво додав. У більшості команд є медалі. А в кого немає, то неодмінно будуть.

 

– Після чемпіонату ти вже почав тренуватися із дублюючим складом. Які завдання перед собою ставиш на цей сезон? Над чим будеш працювати?
– Цього сезону вдалося дещо покращити свій кидок. На чемпіонаті Європи забив більше триочкових, ніж торік. Протягом сезону були не погані матчі. Під час фінальних турів ВЮБЛ брав на себе ініціативу, й шов у прохід. Зараз потрібно над цим працювати, покращити індивідуальну гру, техніку. Із цим тренери мені неодмінно допоможуть. Треба додати у фізичному плані, багато часу проводити у тренажерному залі.