Дмитро Скапінцев: "Надійдуть пропозиці - тоді розглядатиму"
Написав Administrator   
Середа, 10 серпня 2016, 12:01

287303

Центровий "Черкаських Мавп" відіграв улітку два чемпіонати Європи: за молодіжну та юнацьку збірні України. Разом із клубною прес-службою він підбив підсумки цих турнірів.

Центровий юнацької чоловічої збірної України U-18 та "Черкаських Мавп" - Дмитро Скапінцев увійшов до символічної збірної Чемпіонату Європи у Скоп’є. Літо для нього виявилося напрочуд продуктивним у баскетбольному плані. Спочатку Скапінцев допоміг молодіжній збірній U-20 увійти до чільної вісімки найкращих команд Старого Світу, а потім майже без перепочинку вже у збірній U-18 виборов право у наступному році виступати у дивізіоні А.

 

- Я вважаю, літо пройшло не даремно. Підготовка до зборів, збори і власне самі чемпіонати Європи пройшли успішно для нас. Звичайно, ми могли з командою U-20 посісти і більш високе місце. Та й у фіналі чемпіонату Європи U-18 була рівна гра. Ми також мали шанси виграти. Але вже як сталося, так сталося. Напевно, в якийсь момент далася взнаки фізична втома, а може просто не повірили, що можемо перемогти.

 

- Зі збірною U-18 ти провів обмежену кількість тренувань, решту часу присвятив збірній U-20. Не відчув складнощів адаптації?
- Я вже багато років знаю цих хлопців, то ж не мав жодних проблем у спілкуванні, і на паркеті швидко пристосувався до манери гри збірної. Особливих складнощів під час взаємодії з ними не виникло. Просто схеми вивчив, і все.

 

- Які матчі тобі найбільш запам’яталися у Скоп’є?
- Напевно, перший матч з англійцями. Він був достатньо напруженим. Зі словаками ми поступалися, а потім зуміли переламати хід подій і виграти. І з угорцями був цікавий матч. На кону стояв вихід у дивізіон А, в умовах психологічного тиску команда проявила себе з найкращого боку. На мій погляд, цей матч був найважливішим для нас на чемпіонаті.

- Аналізував поразки?
- З грузинами ми чомусь перестали захищатися. Тому так склалося, а у суперництві з чорногорцями забракло віри у перемогу.

 

- Після чемпіонату Європи з’явилися цікаві варіанти продовження кар’єри?
- Я про це не знаю. Можливо хтось дивився. Надійдуть пропозиції, тоді розглядатиму.

 

- Втому відчуваєш?
- Так, два чемпіонати Європи відіграти влітку – це складно. У фізичному плані, та й і в моральному теж. Зараз емоцій бракує. Усе залишив в іграх.

- Тепер тиждень-другий можна про баскетбол не згадувати?
- Так, відпочиватиму вдома, у Черкасах. А далі приєднаюся до тренувального табору "Черкаських Мавп".