Черкаські триатлоністи другі в Україні
Триатлон
   Перевагою проведення змагань всеукраїнського рівня на Черкащині полягає в тому, що батьки та всі охочі можуть прийти й подивитись на виступи своїх дітей, а також кожна спортивна федерація рекламує свій вид спорту. 
   Одна з проблем під час проведення чемпіонатів з акватлону й триатлону – це дороги. Про це під час прес-конференції президентів спортивних федерацій розповів Костянтин Федоров, президент обласної федерації триатлону, майстер спорту України міжнародного класу. 
   – На останньому чемпіонаті в нас була естафета 250 метрів плавання, 660 метрів велосипед і 1 км 600 метрів біг, – розповідає Костянтин Миколайович.
kurochIMG 1311
   – З плаванням і бігом проблем не було. А для велосипеду було трішки недостатньо дороги. Трасу перекривали від Паркового узвозу до заправки, більшої частини дороги ми не знайшли. От тільки ця частина дороги біля води є підходящою. Зараз в області триатлоном займається дуже багато маленьких дітей. Тому можливо, не всім найвищих результатів вдається досягти. Але незважаючи на це, уже восьмий рік підряд черкаські спортсмени на чемпіонатах тримають другу сходинку серед областей України. Про це інформує «Нова Доба».