"Черкаські Мавпи" провели два емоційні майстер-класи
БК «Черкаські Мавпи»

Попри те, що своїм улюбленим видом спорту Джамал Бойкін займається вже майже двадцять років, ця аксіома прийшла йому на думку лише кілька днів тому. Джамал став вчителем для учнів четвертих класів черкаської школи №7. У підмогу собі американський форвард взяв ще одного бігмена – Ігоря Чумакова. 

   Розпочали урок черкасці легкою розминкою, а вже після цього приступили до відпрацювання основних баскетбольних елементів. Особливо переймався технікою виконання Бойкін. Судячи з усього, американець поставив за мету не лише показати, як правильно виконувати ведення та подвійний крок, а й як домогтися професійного виконання від самих школярів. Інколи доходило навіть до того, що Джамал кілька хвилин пояснював учню англійською про всі недоліки його роботи. Деякі фрази все ж встигав донести школярам перекладач, решта сприймалася на емоціях. 


    Після поглибленого теоретичного курсу гравці перейшли до естафет і баскетболу. Разом з хлопцями грали й дівчата. До слова, одну з дівчачих команд до перемоги привів Бойкін, який в останній момент допоміг результативною передачею. Непогано асистував своїм партнерам по команді і Чумаков. Загальних переможців у подібних зустрічах «Мавпи» не визначають. Призи від клубу отримали всі. Цього разу це були квитки на найближчий матч. Бойкін же підвів підсумок зустрічі і відзначив, що він прекрасно провів час з дітьми. Словом, майстер-клас у черкаських «велетнів» вийшов на славу.

   Вже наступного дня «Черкаські Мавпи» провели ще одну зустріч зі школярами. І знову вчителями баскетбольної науки стали бігмени. Цього разу майстер-клас провели молоді гравці клубу – Юрій Бєляков та Андрій Куліш. Хлопці відправилися у спеціалізовану школу №34. Цікаво, що Юрій Бєляков навчається саме в цій школі. Старшокласник навчав баскетболу юнаків як гравець Першої ліги. 

   Цього разу гравці зіграли на публіку, зокрема, Андрій Куліш кілька разів вдарив згори під оплески трьох класів школи. Після цього діти досхочу награлися в баскетбол. Серед тих, хто взяв участь у цьому майстер-класі, були і найменші вихованці баскетбольної школи «Черкаських Мавп». Зокрема, Максим Голенков у цьому році розпочав виступи у чемпіонаті України, де одинадцятирічний хлопець грає за «Черкаські Мавпи-02». Він особливо був задоволений цим заняттям.