"Черкаські Мавпи" провели майстер-клас школярам
БК «Черкаські Мавпи»
 
Сьогодні вранці незвичний урок фізкультури відбувся в учнів четвертих класів черкаської гуманітарної гімназії №11. До них на урок прийшли баскетболісти «Черкаських Мавп». Черговий майстер-клас випало провести Антону Білоусу та Андрію Кулішу. Молоді баскетболісти прекрасно впоралися з функціями тренера. Причому слухачів баскетбольної науки в теплому та затишному залі школи вистачало. Близько 50-ти дітей з двох класів взяли участь у важливому та емоційному занятті. 
   Спочатку гравці «Черкаських Мавп» провели повноцінну розминку, після чого приступили до баскетбольних азів. З баскетбольним м’ячем діти часто зустрічаються на уроках фізкультури, однак гравці зробили ставку у своєму тренуванні на всіх дрібних та водночас важливих деталях.
 Правильна стійка при отриманні пасу, базові передачі та робота з м’ячем - всі ці рухи відточували до найменших дрібниць. Швидше за все, у баскетбольному розвитку саме ця частина майстер-класу є найкориснішою для дітлахів. Зрештою, дехто з них вже у наступному році може поповнити команди баскетбольної школи «Черкаських Мавп».

 

   Після навчального курсу гравці перейшли до значно емоційнішої частини майстер-класів – естафет. Причому самі баскетболісти іноді так загравалися, що таким чином стирали різницю у віці. Приміром, вирішальний кидок однієї з естафет Білоус виконав після останнього невлучного кидка свого юного партнера по команді. Та, зважаючи на експресивність епізоду, цей базер-біттер вирішили зарахувати, тим більше, він приніс нічийний результат у цьому конкурсі. 
   На завершення майстер-класу Білоус та Куліш презентували своїм сьогоднішнім учням символічні подарунки від клубу. Після заняття діти ще довго не відпускали баскетболістів, вимагаючи від тих фото на пам'ять. Фотосет видався доволі затяжним, але школярі залишилися задоволені і після уроку побігли по всій школі, хизуючись тим, що до них приходили «Черкаські Мавпи».
  Андрій Куліш, центровий БК «Черкаські Мавпи»: «На жаль, коли я займався баскетболом, подібних майстер-класів у нас не проводили. Після сьогоднішнього уроку я розумію, наскільки вони є важливими. Вони не лише допоможуть дітям бути ближче до спорту, а й стимулюватимуть займатися баскетболом. У свою чергу, ми з Антоном спробували передати те, що вміємо самі, розповіли про цю гру і показали, як правильно виконувати деякі елементи».