"Мавпи" програють у другому матчі "Кубка Венето"
БК «Черкаські Мавпи»
У ньому стосунки між собою мали з’ясовувати команди, які виграли вчорашні матчі. Зрозуміло, що за таких умов гра «Черкаських Мавп» та «Дніпра-Азота» мала вагоме турнірне значення.
    Зі стартових хвилин матчу черкасці пішли у відрив, після триочкового від Іварса Тімерманіса рахунок став 7:3. Після цього далася взнаки вчорашня проблема господарів у вигляді програного підбору. Сем Малдроу ще в першій половині зібрав 8 відскоків і допоміг гостям домінувати на щитах. Окрім Малдроу, у господарів розходився Дональд Сімс, зразкова реалізація цього захисника допомогла азотівцям відправитися на першу перерву, мінімально виграючи – 16:17.

venetocupday2Image 17 1379707298

   Свій успіх гості розвинули у другій десятихвилинці. Зонний захист стрижнів фактично примушував господарів атакувати здалеку, у яких відверто кидок не йшов цього вечора. З 16-ти спроб з периметру у першій половині гри «Мавпи» реалізували лише 5, причому летіло лише у Тімерманіса та Сміта. Натомість, майже бездоганно власні атаки реалізовував лідер азотівців – Дональд Сімс. Завдяки американському розігруючому, котрий ще в першій половині гри здобув 19 очок, азотівці втекли у відрив. Спурт гостей - 13:0 ¬- подарував їм відповідну перевагу – 33:20. Фактично з такою ж різницею колективи пішли на велику перерву – 41:30 на користь «Дніпра-Азоту». 

  Різниця у рахунку ще збільшилася після стартових хвилин третього періоду. Ефектний слем-данк Сема Малдроу зробив рахунок 39:55. Лише після цього господарі взялися відігравати згаяне. Фактично 15 хвилин гри, що залишилися до фінішу матчу, господарі паркету наздоганяли суперника і їм це майже вдалося. Завів команду своєю активністю Рональд Мур, який здобув поспіль п’ять очок та взявся роздавати результативні передачі своїм партнерам по команді. Як результат, після цього матчу в американського захисника буде 14 очок, 7 передач та 5 підбирань. Підтримав свого співвітчизника і Уошбарн, центровий, у якого відверто не клеїлась гра в першій половині матчу, став одним із ініціаторів ривка «Мавп». На заключний період  господарі виходили, програючи – 52:61. Свою агресію у захисті вони зберегли і у четвертій десятихвилинці. У цьому періоді «Мавпи» майже весь час трималися на відстані 5-6 очок від суперника. На самому фініші гри Террі Сміт видав силовий прохід та перехоплення, дозволивши господарям впритул наблизитися до опонента – 71:72. Однак 24 секунди, котрі залишалися до фінальної сирени, краще провели гості. Важливою стала важка результативна атака від Мацейни, до того ж «Азот» наприкінці гри влучніше пробивав штрафні. Як результат - 75:71 –  перемога «Дніпра-Азота».
  У заключний день «Кубка Венето» «Мавпи» зіграють проти «Каспія». Також помаранчево-чорним потрібно сподіватися на перемогу «Миколаєва» над «Азотом».