«Черкаські Мавпи» провели прес-конференцію
БК «Черкаські Мавпи»

У ході заходу учасники прес-конференції мали спільну думку стосовно цього сезону. Так, керівництво клубу вважає виступ «Черкаських Мавп» успішним.

«На початку сезону ми мали певні проблеми зі складом. Вже в середині чемпіонату, коли до нас приєднався Томас Делінінкайтіс ми почали демонструвати якісну гру. З приходом цього баскетболіста ми мали 60-відсотковий показник перемог. Якби в такому складі ми починали сезон, то могли б досягти значно кращого результату. Але попри всі ці фактори, цей сезон був не поганим», – зазначив Йовіца Арсіч, головний тренер «Черкаських Мавп».

Дещо схожа позиція й в одного з лідерів команди Дениса Яковлєва: «На результат можна дивитися з різних боків. Не так давно команда лише повернулася в Суперлігу, в минулому сезоні вона була в нижній частині турнірної таблиці, цьогоріч ми мали шанси навіть поборотися за медалі, а це вже суттєвий крок вперед. Все має відбуватися поступово, в цьому чемпіонаті ми дали сподівання вболівальникам на те, що «Мавпи» можуть боротися за максимальні позиції. Думаю зараз клуб рухається в правильному напрямку».

Черкаські Мавпи

Від сезону минулого до планів на майбутнє учасники прес-конференції переходити не бажали. Так, за словами директора клубу Володимира Гриценка, поки що ніхто не квапиться з підписаннями на минулий сезон. Проте, можливо, що в наступному сезоні форму «Мавп» одягне кілька чинних баскетболістів.

Окрім цього під час прес-конференції обговорили й тему юнацького баскетболу. Зокрема, очільник клубу "похвалився" цінною для клубу перемогою "Черкаських Мавп-97" у чемпіонаті України. Нагадаємо, вчора ця команда стала чемпіоном Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги.

«Насправді ми неймовірно щасливі з цієї події. З таких перемог формується історія клубу. Впевнений, що пройде 2-3 роки і дехто з цих хлопців гратиме в основній команді «Черкаських Мавп». Вже в цьому році кілька вихованців клубу тренувалося з головною командою і навіть виходили на ігровий майданчик в Суперлізі. Вірю в те, що у нас незабаром буде сильна команда сформована з місцевих хлопців», - зазначає Володимир Гриценко, директор клубу.