"Мавпи" в гарячому матчі овертайм "Ферро"
БК «Черкаські Мавпи»

Ферро: Буцький 8 очок, 6 подбирань, 5 передач, Калпеппер 24 очки, 5 передач, Шаппел 16 очок, 10 подбирань, Дикий 2 очки, Мур 2 очки, Гуін 19 очок, Вернер 15 очок, 5 подбирань, Рибалко 7 очок.

Мавпи: Свонсон 15 очок, Корочкін 4 очки, Яковлєв 19 очок, 5 підбирань, Томас 25 очок, 6 підбирань, 7 передач, Хантер 7 очок, 11 подбирань, Івшин 9 очок, Делінінкайтіс 7 очок, 5 передач, Любічіч 3 очки.

 

    Другий матч чвертьфінальної серії «Черкаські Мавпи» розпочали дуже переконливо. Залізні дії в захисті від черкасців фактично відсікли атакувальну міць Калпеппера та Мура, які за першу половину гри набрали лише 15 очок. В свою чергу черкаська передня лінія ніби продовжила перший матч серії. Саме так можна пояснити результативну гру в стартовому відтинку гри тріо Хантер-Яковлєв-Томас. Все це дозволило «Мавпам» переконливо виграти стартову десятихвилинку – 22:14.

 

   В другому періоді запоріжани показали вже звичну свою статистику в нападі. В першу чергу це можна пов’язати з бомбардуванням черкаського кільця з дальньої дистанції. Особливо корисним в ці хвилини був Річард Гуін, який ще в першій половині гри зібрав 15 балів. Після таких подвигів партнера по команді активізувався і Калпеппер, який вирішив не йти у наглухо зацементовану черкаським захистом трисекундну зону, а здобувати очки з дистанції. Після одного з його дальніх рахунок став 42 на 39, на користь господарів. Але все ж черкасці «вигризли» блискавичну кінцівку другого періоду. 40 секунд вистачило задля того аби Яковлєв вдарив трьошку, а Томас створив результативне перехоплення – 44:42, для Мавп.

 

   З таким підсумком команди пішли на велику перерву. Впевненим у власних силах в роздягальню відправився саме Чарльз Томас, який за цей відрізок назбирав 21 очко, 4 підбирання та віддав 5 передач!

 

   Зі старту третього періоду черкасці почали розкачувати свою перевагу в рахунку. Чотири поспіль очки від Дениса Яковлєва зробили різницю в семиочковою – 59:52!  Черговий ривок в матчі залишився за Шаппелом і компанією. Відтак на четвертий період непримиримого бою «Мавпи» пішли, виграючи лише 3 очки – 63:60. Справжнім пеклом на голках, для вболівальників обох команд, став четвертий період. Команди робили відчайдушні спроби змінити різницю в рахунку, але, в супроводі з ефектними епізодами, мінімальна перевага гостей зберігалася аж до заключних хвилин гри. Змінився лідер у напруженому матчі лише за 40 секунд до завершення четвертого періоду. Після атаки від Гуіна з трисекундної зони рахунок став – 79:78 на користь «Ферро». Відразу після цього Свонсон, у важкій ситуації, забиває неймовірну трьошку – 81:79, вже на користь «Мавп». За п'ятнадцять секунд до завершення періоду Калпеппер, після фолу Корочкіна, реалізує два штрафних - 81:81. Заключну атаку бере під власну відповідальність Делінінкайтіс, але нажаль не забиває, після чого напруга в грі перекочувала в овертайм!

На старті вирішального відтинку гри команди майже дві хвилини не могли здобути очки. Першими вибухнули баскетболісти «Ферро». Два з фолом Шаппела і трьошка Калпеппера дозволили господарям зробити ключовий ривок у грі – 88:82. Несамовиту спробу відігратися зробив Івшин. Однак, після важких очок та блоку в захисті, Макс схибив двічі з лінії.

 

   93:89 – з таким підсумком завершується поки, що найдраматичніший матч плей-офф Суперліги цього сезону. Вже в п’ятницю чвертьфінальна серія переїздить до Черкас.