"Черкаські Мавпи" обіграли "Дніпро"
БК «Черкаські Мавпи»
Цього разу господарі ПС «Будівельник» здолали «Дніпро» - 83:72. Долю гри визначила заключна десятихвилинка, яку «Мавпи» виграли з рахунком 28:18.

Молода дніпропетровська команда з очікувано великим бажанням розпочала стартовий період. Вдала робота дуету Корнієнко-Лоу, зокрема результативні їх розіграші пік-н-ролів, дозволила гостям піти у відрив – 11:7. Лише за першу десятихвилинку той же Корнієнко зібрав 8 очок та 4 підбирання. Все це допомогло його команді виграти стартовий відтинок гри – 18:16. У господарів не зовсім вдалому старту намагався зарадити Делінінкайтіс, котрий двічі вдало «вистрілив» з периметру. В другій десятихвилинці гості знову зробили ставку на миттєвий розіграш власних атак та швидкі відриви. Як результат – рівна гра з фаворитом протистояння. В ці хвилини у черкасців справжній бенефіс влаштував Денис Яковлєв, форвард встигав і очки набирати, і блоки ставити, і підбирання штампувати. Гра з неймовірним бажанням  українця виглядала дуже доречною, на фоні не зовсім виразної гри дуету Хантер-Томас. Ще до великої перерви Яковлєв зібрав 13 очок та виконав 8 підбирань! Другий період в цій грі завершився мінімальним успіхом гостей – 40:36.

Після великої перерви господарів таки показали гру до якої в останніх матчів привчили своїх вболівальників. Максимальна концентрація та тотальна самовіддача в захисті дала можливість супернику набрати в цьому відтинку гри лише 32 очки. Вчасно у господарів прокинулася дальня артилерія. Високий відсоток реалізації з периметру дав можливість черкасцям виконувати міні-ривки і поволі збільшувати свою перевагу. Дуже доречно з дальньої дистанції «розписався» Івшин. До слова, в цій грі Максим забив майже все і до своїх 16-ти очок додав 6 підбирань. Триочкове влучання від Любічіча, за 4 хвилини до завершення гри, зробило різницю в рахунку максимальною – 74:62. На заключних хвилинах матчу Щепкін, ледь не самотужки, спробував зробити ривок у відповідь, однак своєчасне влучання Свонсона притупило емоції суперника. Заключні хвилини гри черкасці вже дограли на класі і оформили свою третю перемогу поспіль – 83:72.

Найбільше для командного успіху постарався Яковлєв, який здобув дабл-дабл: 18 очок, 10 підбирань та 3 передачі.