Мистецька прогулянка «Черкаських Мавп»
БК «Черкаські Мавпи»
Так-так, саме в музей! Стати поближче до мистецтва та відволіктися від баскетболу – саме таке завдання перед командою поставили керівництво та тренерський штаб клубу. Штурмувати високі матерії мистецтва наші баскетболісти взялися в Черкаському художньому музеї.

«Наша головна мета – показати хлопцям, що Черкащина – це не лише баскетбольний край, аби вони певним чином зрозуміли й іншу – духовну її складову. Якось у нас була патріотична програма: «Ми з тобою однієї крові», так от можна сказати, що це її продовження», – зазначив директор клубу – Володимир Гриценко.
Під час екскурсії музеєм хлопці дізналися чимало цікавого про Черкащину та місцевих художників. Як виявилося, в клубі є справжній поціновувач мистецтва. Йовіца Арсіч перефотографував ледь не всі найцікавіші експонати виставки. Навіть зауважив, що деякі з них заслуговують кращих Європейських галерей.

676767arsichIMG_4738

«Я любли мистецтво, це гарний спосіб відволіктися від буденного, наболілого чи якихось робочих моментів. За цей короткий відрізок часу я дійсно відпочив. Я часто відвідую виставки, в Україні це, правда, мій перший подібний похід, але в Сербії чи інших країнах Європи я часто ходжу в галерею. Пам’ятаю, зі збірною Македонії ми завітали в один із музеїв Барселони, мені так сподобалося, що я три дні поспіль туди приходив», – згадує Йовіца Арсіч.

Найбільше часу гравці «Черкаських Мавп» провели в залі, який оздоблений роботами лише художників-початківців. Вражала не лише якість виконання, а й вік виконавців, який вказувався на титрі картин.
«Дуже сподобалися дитячі картини та їх виконання. Загалом же, думаю, що це корисний для нас захід. Все-таки команда – це не лише ігровий майданчик і тренування. Ось такі моменти загартовують дух колективу», – зазначив Максим Івшин.

1hvvjh888gracenkoIMG_4720