"Мавпи" продовжують облаштовувати баскетбольні двори
БК «Черкаські Мавпи»

Вчора в загальноосвітній школі №5 міста Сміла відбулася знакова спортивна подія. Там вперше за останні п'ятнадцять років оновили стрітбольний майданчик. У рамках широкої акції «Баскетбольний двір» сміляни безкоштовно отримали баскетбольні конструкції. Традиційно презентував приємні подарунки БК «Черкаські Мавпи» спільно з благодійною організацією «Країна Баскетболія» і ПАТ «Темп». 
Організатори акції цьогоріч вже встигли оснастити три майданчики. Причому кажуть, що йдуть «стаханівськими» темпами. Кожного тижня в регіоні має стати, як мінімум, на один повноцінний майданчик більше. Попередні два були встановлені в Черкасах. А сьогодні ігривий майданчик з двома кільцями знайшов прописку в Смілі. Відтепер у дворі «П’ятої школи» дуже людно. Ще з ранку тут встановлювали баскетбольні щити, потому повісили сітки, а надвечір майданчик став уже повністю готовий. Новенькому стрітбольному осередку найбільше радіють зовсім юні баскетболісти, кажуть, гратимуть тут ледь не щодня.
Микита, учень ЗОШ №5 м. Сміла: «Я знав, що тут мають встановити майданчик, але навіть не сподівався, що такої високої якості. Думаю, якщо буде дозволяти погода, то з друзями гратимемо тут кожного дня».  
Смілянська збірна школярів має непогані результати. Приміром, в минулому році на обласних змаганнях серед навчальних закладів вони посіли друге місце. Обіграти не зуміли лише збірну Черкас, за яку виступали вихованці «Черкаських Мавп». До речі, з одним із них вони зустрілися і на власному майданчику. Гравець «Черкаських Мавп-98» - Богдан Мурза подарував своїм ровесникам баскетбольний м’яч і виконав кілька баскетбольних вправ на оновленому майданчику. На завершення юні смілянські стрітболісти зіграли товариський матч.
В планах організаторів благодійної акції охопити якомога ширшу географію області. Зокрема, баскетбольні конструкції благодійнимй фонд «Країна Баскетболія» та БК «Черкаські Мавпи» незабаром презентує у Шполі та Драбові, також паралельно триватиме оснащення ігрових майданчиків у Черкасах.