"Сольва" у півфіналі чемпіонату області
Написав Максим Гаптар   
Субота, 01 березня 2014, 17:50
1 4xtraligareiewIMG 3328
Матч за срібло Вищої ліги та останній чвертьфінал чемпіонату Черкаської області з футзалу проходять сьогодні у ПС "Будівельник".
"Вікторія-Східноєвропейський університет" - "Азот" 3 : 3 (1 : 1) 

1 4xtraligareiewIMG 3268

Матч за срібні медалі Вищої ліги повністю виправдав усі сподівання. Обидві команди провели гарний поєдинок, який не визначив переможця, проте нічийний рахунок забезпечив срібло "Азоту". Стосовно гри, то протягом більшої частини ігрового часу "Вікторія" володіла територіальною перевагою. Студенти контролювали м’яч, проводили гострі та швидкі атаки. Проте першими рахунок відкрили "азотівці": більш досвідчена команда хімічного підприємство свідомо віддала суперникові ініціативу й у середині першого тайму відкрила рахунок. Втім ще до перерви "Вікторія" відновила паритет.
Далі, у другому таймі команда на куражі провела ще два м’ячі, повівши в рахунку - 3 : 1. Більше того, команда мала численні моменти збільшити свою перевагу. Однак до кінця матчу лишалося не так багато часу, тому футболісти у червоному зосередилися на захисті своїх воріт, а "Азот" пішов ва-банк ще за 5 хвилин до кінця. І, треба сказати, ця тактика виправдала себе. "Хіміки" спочатку скоротили відставання, а згодом за хвилину до завершення зустрічі Артем Андрійченко зрівняв рахунок. Як виявилося, цей гол забезпечив команді срібло. "Вікторія" хоча і намагалася забити ще, але для цього не вистачило часу. У підсумку 3 : 3, "Азот" зі сріблом, "Вікторія" задовольняється бронзою.

1 4xtraligareiewIMG 3274

Голи: Раковський, Петренко, Тихонюк - Гонда, Безлюда, Андрійченко А.
Віктор Миколенко, президент "Вікторії-Східноєвропейський університет":
Нікіта Соколовський, гравець "Азоту": 

 
"Ураган" - "Сольва" 1 : 3 (0 : 1)

1 4xtraligareiewIMG 3322

Один із найбільш інтригуючих матчів стадії 1/4 фіналу чемпіонату області також вийшов на славу. Лисянська "Сольва" таки отримала право грати у цьому матчі й використала свій шанс зповна. Чемпіон звенигородської зони не відчував себе гостем на черкаському майданчику. З перших хвилин лисяни заволоділи ініціативою й ще до перерви відкрили рахунок. Втім ця ініціатива не була надто суттєвою. "Ураган" хоча й довго входив у матч, проте свої моменти мав.

1 4xtraligareiewIMG 3320

Власне всплеск активності від кривоносівців припав на кінцівку першого та на початок другого тайму. Владислав Ковтуненко у фірмовому стилі накрутив кількох оборонців суперника та спрямував м’яч у ворота суперника - голкіпер безсилий - 1 : 1. Втім до середини другого тайму "Сольва" повернула собі лідерство. Лисянський колектив зкористався активністю суперника й провів дві швидкі атаки, які завершилися голами - 3 : 1. На цьому матч не завершився, адже футболісти "Урагану" з усіх сил прагнули відігратися, розігруючи п’ятого, однак тиск на ворота суперника не приніс своїх плодів. "Сольва" добре відзахищалася й втримала перевагу. У підсумку 3 : 1, "Сольва" у півфіналі!

1 4xtraligareiewIMG 3292

Голи: Ковтуненко - Новохацький, Шуст, Шевченко.
Євген Головнич, президент "Сольви":