Прев’ю 11-го туру чемпіонату області з футзалу
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 07 лютого 2014, 10:09
11turxtraligapreiewDSC 1015
Останній тур чемпіонату Черкаської області з футзалу пройде завтра, 8-го лютого, у ПС «Будівельник». Чемпіон Черкас, учасники плей-оф чемпіонату області, чемпіони області у Вищій лізі – все це стане відомо після 11-го туру. Пропонуємо вашій увазі прев’ю матчів.
 
09.00 ФК «Мошни» - Арка
Аутсайдери Вищої ліги грають за престиж та задля власного задоволення. ФК «Мошни» вже з середини першості зізналися, що грають без завдань на чемпіонат та ради задоволення. Безперечно, кожній команді хочеться перемагати, але в цьому чемпіонаті «Мошнам» виграти вдалося лише раз. В «Арки» схожа ситуація. Хоча команда і не говорила відкрито про турнірні завдання, але було помітно, що амбіції в команди є. В останньому турі кожен із цих суперників прагнутиме довести собі, що він на щось здатен. У разі перемоги «Мошен», вони не стануть останньою командою чемпіонату. «Арка» ж має шанс піднятися ще вище.

 

10.00 Азот – Одна Родина
«Азот» після останнього туру ще має шанси на чемпіонство у Вищій лізі. Команда має два пропущених матчі з лідерами, в яких цілком може виграти чемпіонство. З огляду на це, команді хімічного гіганта не потрібно втрачати очок з відверто слабшими командами. «Одна Родина» прагнула посісти значно вищі місця, але цього зробити не вдається. Тому команді лишається продемонструвати максимум своїх можливостей в останньому матчі першості. Але навіть у цьому випадку шансів на перемогу мінімум.

11turxtraligapreiewIMG 9722

11.00 Епіцентр – Вікторія-Східноєвропейський університет
Центральний матч туру Вищої ліги. «Епіцентр» влаштує бодай очко у цій грі для виходу до Екстра-ліги. Але «Вікторія» має на меті брати максимум очок в останніх двох матчах (один із них пропущений), тому здобути це очко «Епіцентру» буде дуже складно. Відверто, команда будівельного гіпермаркету зараз перебуває у розібраному стані. З цього приводу варто сказати, що ті команди, котрі грають на два фронти (два чемпіонати) не можуть продемонструвати хорошого результату в обох із них. Це стосується й «Епіцентру». Одна з кращих команд Вищої ліги втратила велику кількість очок через різні причини, останній матч із «Червоною Слободою» тому хороше підтвердження. З огляду на це, «Епіцентр» має мінімум шансів у матчі з молодою та «гарячою» «Вікторією». А поступившись у цьому матчі «Епіцентр» цілком може опуститися на п’яте, а то й шосте місце.

 

12.00 Живчик – Ураган-2
«Живчик» зберігає за собою шанси на вихід до Екстра-ліги. Для цього команді потрібно перемагати далеко не найсильніший «Ураган-2». Друга команда Кривоносівки лише місцями демонструвала сильну гру. Цей відрізок припав на середину чемпіонату. Зараз «ураганівці» перебувають в не найкращому стані. Але після не виразних результатів у минулому турі команда повинна демонструвати якісну гру й довести своєму президентові бажання грати та перемагати. Але мотивації для перемоги більше все ж в «Живчика», команда повинна зробити максимум для того, аби виграти цей матч та сподіватися на вихід до Екстра-ліги. Однак не все залежить від них.

 

13.00 Холоднянське – Дніпро-80
Машина зі Смілянського району продовжує свої виступи. Вкотре зауважуємо, що «Холоднянське» – єдиний колектив, який ще не втрачав очки у цьому чемпіонаті. 9 матчів поспіль підопічні Сергія Тютюнника перемагають, не знаючи жалю до своїх суперників. Для зміцнення своїх чемпіонських амбіцій команді потрібно продовжувати свою серію до матчу з «Азотом». З огляду на виступи «Холоднянського», шансів у «Дніпра-80» немає. При всій повазі до молодої та гарної команди Тараса Коломійця, у цій грі вони можуть отримати хороший урок футзалу.

11turxtraligapreiewIMG 9809

14.00 Матусів – Червона Слобода
При хорошому збігові обставин «Червона Слобода» цілком може зачепитися за четверту путівку до Екстра-ліги. Для цього приміській команді потрібно перемагати «Матусів» та сподіватися на поразку «Епіцентру». За таких умов гра «Живчика» для «Слободи» не має значення. Втім переграти «Матусів» може бути не так і просто. Команда зі Шполянського району досить не поступлива, хоча і не стабільна. Матусяни вже посідають місце в середині турнірної таблиці, але ще мають шанс покращити свій результат. Тому легкого матчу для обох команд не буде.

 

15.00 Солтекс – Спартак
Найцікавіше очікується у матчах Екстра-ліги. У цьому чемпіонаті ще не відомо, які команди вийдуть до плей-оф, а які вилетять до Вищої ліги. «Солтекс» – одна з таких команд. Новачок чемпіонату певний час впевнено тримався у прохідній 8-ці, але останні результати змусили нервувати команду. Для впевненого почування себе учасником плей-оф «Солтексу» потрібно перемагати «Спартак». Золотоніська команда грає без конкретних завдання, але щоб завершити чемпіонат не на останній сходинці «спартаківці» можуть поборотися й здобути ще кілька очок. Проте мотивація «Солтексу» значно вища та і клас команди переважає суперника. Тому очікуємо перемогу команди у помаранчевій формі.

 

16.00 Дахнівка – Черкасигаз
«Дахнівчани» також перебувають у не найкращому становищі. До останнього туру «дахнівчани» мають виборювати собі путівку до плей-оф. У цьому матчі окрім своєї гри, «Дахнівка» може сподіватися на немотивований «Черкасигаз». «Газівники» у минулому турі остаточно забезпечили собі місце у зоні плей-оф, тому можуть грати не на повну силу. Натомість «Дахнівка» буде викладатися на повну силу, адже команді потрібні очки як ніколи. Можна говорити про молодість, як головний козир «Черкасигазу», але попри це «Дахнівка» докладе максимум зусиль для перемоги.

11turxtraligapreiewDSC 0967

17.00 Пальміра – Надія
Навіть у разі перемоги «Пальміри» та поразки «Дахнівки», «Енергії» та «Солтексу», ця команда до плей-оф не потрапляє. У закрутці на п’ять команд «Пальміра» посідає якщо не останнє, то передостаннє місце. Тому матч з «Надією» для колективу із Золотоніського району буде матчем честі, як, до речі, і для «Надії». Обидві команди провели не на своєму рівні цей чемпіонат. Втім це свідчить про силу чемпіонату та рівність усіх команд. Матч цих команд буде цікавим попри відсутність турнірних завдань. Варто очікувати не просту гру як для однієї, так і для іншої команди. Цілком можлива нічия у цій грі.

 

18.00 Альтаїр – Цетус
Центральний матч туру відбудеться о 18-ій годині. Саме ці команди розіграють між собою якщо не чемпіонство Черкас, то призові місця. Перемога у цьому матчі дає команді як мінімум срібні нагороди чемпіонату Черкас, як максимум – чемпіонство. Одні з найяскравіших команд повинні подарувати глядачам видовищний матч. Важко віддати комусь перевагу, але у кожної команди є свої сильні та слабкі боки. Сила «Цетусу» у зібраності та організованості, ця команда завжди максимально налаштована та чітка. Чого не скажеш про «Альтаїр», низка гравців якого виступає у ще кількох чемпіонатах, тому повний склад для драбівчан велика рідкість. Втім, якщо обидві команди прийдуть на цей матч у повній мобілізації – віддати комусь перевагу складно. Шанс на успіх 50/50.

 

19.00 Шарм – Ураган
Чемпіонський матч. Як би там не грали «Альтаїр» та «Цетус», це футболістів «Шарму» може не цікавити. Команда буде максимально налаштовуватися на свою гру, аби у своєму матчі здобути своє чемпіонство. У цьому чемпіонаті «парфумери» як ніколи заслуговують на цей титул. Давно «Шарм» був без вагомих досягнень, цей рік – гарний шанс заявити усім скептикам та недоброзичливцям, що «Шарм» - лишається однією з найсильніших та найбільш титулованих команд області. Тому за крок до чемпіонства, команда постане максимально налаштована та потужна. На «Ураган» чекає надскладний матч. Стосовно кривоносівців, то вони надію на призові місця безвільно втратили минулого тижня, коли неочікувано поступилися «Пальмірі». У команди відверто мало шансів навіть на бронзу, адже у разі перемоги «Урагану» та поразки «Альтаїру», саме драбівчани, скоріше за все, стають третіми, адже в них значно краща різниця м’ячів. Попри це, «Ураган» собі прагнутиме довести, що він лишається міцною командою. А попереду чемпіонат області, де все почнеться з нуля.

11turxtraligapreiewDSC 9233

20.00 Енергія – Темна Конячка
А завершуватиметься останній тур чудовим матчем двох досвідчених черкаських команд. Незалежно як завершаться матчі «Дахнівки» та «Солтексу», ці команди можуть розіграти путівки до плей-оф. Закрутка між цими командами сягнула не на жарт, і якщо всі інші команди переможуть, саме «Енергія» та «Темна Конячка» визначатимуть, хто посяде останню прохідну сходинку. Складно віддати комусь перевагу, обидві команди проведуть сильний матч, адже перемога дає все. «Темна Конячка» відрізками демонструвала якісний футбол, проте команда з перших турів була у зоні 8-ки, тоді як «Енергія» протягом усього чемпіонату гналася за цими командами. Й останній тур – вирішальний момент. Саме цей матч підіб’є підсумок Екстра-лізі й визначить остаточну вісімку учасників плей-оф.

 

Приходьте до ПС «Будівельник». На вас чекає найцікавіший та найбільш інтригуючий тур.