10-ий тур чемпіонату області з футзалу (Екстра-ліга)
Написав Максим Гаптар   
Субота, 01 лютого 2014, 19:08
9turxtraligareiewIMG 913522
Матчі 10-го туру чемпіонату Черкаської області з футзалу (Екстра-ліга) далі у матеріалі.
 
Надія – Дахнівка 4 : 4 (2 : 1)
10turxtraligareiewDSC 0955
На початку гри було нагороджено кращого гравця 9-го туру Екстра-ліги Олександра Тупчієнка.
"Надія" втратила шанси на вихід до плей-оф у цьому матчі. За підсумками сезону можна сказати точно, що "Надія" опускається дивізіоном нижче. Втім за гру цій команді не має бути соромно. У не простому матчі обидві команди мали шанси на перемогу, а перемогла - нічия. Так, протягом усіх 40-ка хвилин зустрічі була рівна гра, тому, певною мірою, результат закономірний. У середині першого тайму "Дахнівка" повела в рахунку, скориставшись обрізкою суперника. Проте до перерви "Надія" не лише зрівняла, а й вийшла вперед. Справжнім героєм став Євген Чумак, котрий спочатку зрівняв рахунок, а потім на останній секунді вивів "Надію" вперед.

10turxtraligareiewDSC 0963

Стало зрозуміло, що здобути перемогу одній з команд буде вкрай складн. Так, у другому таймі напруга поступово збільшувала градус. І вже в середині тайму "Надія" мала перебір фолів, за що було призначено 10-метровий, який з другої спроби реалізував Іван Александров - 2 : 2. Проте далі "Надія" спромоглася ще раз вийти вперед. Й за півтори хвилини до кінця команда все ж лідирувала у грі, що змусило їхніх суперників розігрувати п’ятого. І цей розіграш був вдалим. Розтянувшись максимально широко по майданчику, футболісти "Дахнівки" знайшли шпарину в захисті, з кількох метрів Владислав Ковтуненко зрівнює рахунок! До кінця лишалося менше хвилини й Віктор Пархоменко, обікравши воротаря знову вивів "Надію" вперед, але і вдруге втримати свої ворота проти п’яти польових команда не змогла. Іван Александров знову зрівняв рахунок, й подарував своїй команді одне очко - 4 : 4. 

10turxtraligareiewDSC 0973

Голи: Чумак (2), Тупчієнко, Пархоменко - Корольов, Ковтуненко, Александров І. (2).
Попередження: Ковтуненко, Горкун (Дахнівка). 
Євген Борисюк, гравець "Надії":
Андрій Горбинко, гравець "Дахнівки":

 
Темна Конячка – Альтаїр 0 : 8 (0 : 2) 
10turxtraligareiewDSC 0980
Повний розгром та відсутність інтриги. "Темну Конячку" сьогодні було не впізнати. Досвідчена команда, котра здобула чимало перемог, давала бій сильним суперникам, сьогодні не продемонструвала й 30% своєї звичної гри. Можливо, такий виступ "Конячки" пов’язаний з чіткою та виразною грою від "Альтаїру", втім результат матчу закономірний.

10turxtraligareiewDSC 0984

Хоча починалося все не зовсім вдало для драбівчан. На старт матчу у складі "Альтаїру" було лише чотири гравці, тому було прийнято рішення почекати 20 хвилин. Так, за цей час на матч прибули інші футболісти драбівської команди, тому гра розпочалася у повних складах. Напевно, футболісти "Темної Конячки!" зарано повірили, що гратимуть із суперником, в якого не вистачає гравців, тому черкаська команда так в гру і не увійшла. Натомість драбівчани використували помилки суперника, створювали велику кількість власних моментів, тому й відзначилися гольовим проривом. Таким чином, до кінця матчу у ворота "Конячки" загалом влетіло 8 м’ячів. "Альтаїр" завдає нищівної поразки черкасцям. 

10turxtraligareiewDSC 0991

Голи: Голуб (3), Остренко (2), Стайков Г. (2), Стайков О. Попердження: Притуляк (Альтаїр).
Юрій Криштоп, гравець "Темної Конячки":
Владислав Голуб, гравець "Альтаїру":

 
Спартак – Енергія 3 : 5 (1 : 3) 

10turxtraligareiewDSC 0994

"Енергія" включилася в боротьбу за плей-оф не на жарт. Команда Ігоря Чуприни провела впевнений та потужний поєдинок, в якому переграла "Спартак". Золотоніська команда програла цей матч ще до початку, прийшовши на матч з однією заміною у складі. Тому, цілком логічно, що на всю гру "спартаківців" не вистачило. Хоча розпочали матч золотоніські футболісти цілком жваво. Сергій Труба вивів "Спартак" вперед. Але футболісти "Енергії" швидко оговталися й повернули собі не лише територіальну, а й перевагу в рахунку. До кінця тайму "енергетики" лідирували в рахунку 3 : 1.

10turxtraligareiewDSC 0996

У другому таймі гра також проходила під диктовку "енергії". Чуприни і компанія домінували на паркеті, провівши ще два м’ячі. Лише за рахунку 5 : 1 "енергетики" дещо збавили оберти, у наслідок чого у "Спартака" почали виходити моменти. Втім, дещо скоротивши відставання, "Спартаку" не вистачило сил на фінальний штурм воріт суперника. "Енергія" довела матч до логічно кінця та своєї перемоги. 5 : 3, "Енергія" наздоганяє "Дахнівку". 

10turxtraligareiewDSC 0997

Голи: Труба, Лучанінов, Святченко - Чуприна В. (2), Чуприна О., Кривенко Р., Кривенко Ю.
Попередження: Міхновський Р. Вилучення: Міхновський Р.
Руслан Ізвозчик, гравець ФК "Спартак":
В’ячеслав Чуприна, гравець "Енергії":

 
Цетус – Шарм 1 : 1 (0 : 0)

10turxtraligareiewDSC 1019

Центральний матч туру прикував до себе неабияку увагу вболівальників. За протистоянням лідерів чемпіонату спостерігали повні трибуни ПС "Будівельник". Можемо з упевненістю констатувати, що команди не розчарували глядачів, подарувавши їм чудовий рівень футзалу.

10turxtraligareiewDSC 1006

Вже у цій грі могло вирішитися питання чемпіона міста Черкаси з футзалу. Але "Цетус" та "Шарм" вирішили відкласти відповідь на це питання на останній тур. В очному протистоянні жоден з колективів не домігся свого. Стосовно гри, то матч проходив у рівній боротьбі. Кожна з команд протягом певного часу володіла ініціативою. Спочатку центр поля зайняли футболісти "Шарму", які прагнули якнайшвидше відкрити рахунок, проте футболісти "Цетусу" відповідали на це кинжальними проходами та контратаками. Втім, ціна помилки в цьому матчі була надвисокою, тому жоден з колективів не гнався вперед понад усе, намагаючись краще вберегти власні ворота.

10turxtraligareiewDSC 1015

Більш розкутою була гра у другому таймі. Футболісти "Цетусу" мали кілька небезпечних моментів, але використати їх не вдалося. Натомість "Шарм" свій шанс повністю реалізував - Андрій Бабенко знайшовся у потрібний момент й відкрив рахунок у зустрічі. Половина "Будівельника" неабияк привітала своїх героїв. Однак для відповіді "Цетусу" знадобилося не більше трьох хвилин. Тривала атака команди завершувалася кількома ударами, останній - результативний на рахунку Павла Кота - 1 : 1. На цьому команди почали відчувати себе вільно. Гра пришвидшилася й моменти почали виникати біля обох воріт. Так, останні дві хвилини чистого часу тягнулися дуже довго, але дотиснути суперника нікому не вдалося. У підсумку 1 : 1, доля чемпіонства визначиться в останньому турі. "Шарм" зіграє з "Ураганом", "Цетус" з "Альтаїром". 

10turxtraligareiewDSC 1026

Голи: Кіт - Бабенко.
Олександр Манжела, гравець "Цетусу":
Сергій Мачульський, гравець "Шарму":
 
Юрій Гончаров, голова Асоціації міні-футболу Черкаської області:

 
Черкасигаз – Солтекс 1 : 0 (1 : 0) 

10turxtraligareiewDSC 1029

Мінімальна перемога "Черкасигазу". Буквально одна помилка вартувала "Солтексу" бодай нічиї. А ця перемога дозволила "газівникам" зміцнити свої позиції у 8-ці, й не хвилюватися про розподіл місць. Результат тиснув на "Солтекс", гравці якого намагалися грати першим номером, але надмірна концентрація на атаці призвела до помилки, в наслідок якої "Черкасигаз" повів у рахунку. Як виявилося, цей гол став останнім та вирішальним у зустрічі. Футболісти у помаранчевій формі продовжили контролювати м’яч та атакувати, але сфера вперто не йшла у ворота. Натомість "Черкасигаз", зосередившись на контратаках відчував себе досить впевнено.

10turxtraligareiewDSC 1034

Однак відзначитись бодай ще раз жодній команді не вдавалося. Атаки "Солтексу" продовжили сипатися, але вони "розбивалися" об захист та ворота суперника. До слова, воротар "газівників" відіграв упевнений матч, не раз і не два рятуючи свою команду. У підсумку 1: 0, "Черкасигаз" перемагає. А закрутка за останню рятівну позицію у чемпіонаті загострюється. Нині три команди мають по 11 очок, хто третій лишній вирішиться в останньому турі. 

10turxtraligareiewDSC 1039

Гол: Дєдов.
Попередження: Козловський (Черкасигаз).
Денис Козловський, гравець "Черкасигазу":
Іван Хоменко, гравець "Солтексу":
 
Ураган – Пальміра 1 : 5 (0 : 0)
10turxtraligareiewDSC 1046
Розгромом завершився 10-ий ігровий день Екстра-ліги. Щоправда розгрому зазнала неочікувана команда. Фаворит цього матчу та один із фаворитів чемпіонату, "Ураган", зазнав нищівної поразки від одного із аутсайдерів, "Пальміри". Рівний перший тайм, в якому всеж було помітне бажання футболістів "Пальміри". Бажання не просто грати, а перемагати. У команди було те, чого не було протягом усього чемпіонату. Втім "Ураган" також відповідав своїми атаками, але відкрити рахунок не могла жодна команда.

10turxtraligareiewDSC 1054

Натомість у другому таймі "Пальміру" прорвало. Команда швидко відкрила рахунок - чудовий гол забив Сергій Гопка. Після цього, "Ураган" отримавши "ляпаса" помчав в атаку й отримав ще гол. Потім ще, і ще. Так, через певний час рахунок став 4 : 0 на користь "Пальміри". Ще з середини тайму "ураганівці" намагалися зняти воротаря та розіграти більшість й, відквитавши один гол, пропустили ще один. До кінця гри "Ураган" нічого не міг зробити зі своїм суперником. "Пальміра" здобула якісну перемогу та створила сенсацію.

10turxtraligareiewDSC 1059

Голи: Алексєєв - Гопка С. (2), Цюпаченко, Тусь, Сидоренко.
Микола Безгуба, президент "Урагану":

Сергій Макаренко, президент "Пальміри":

 

Кращим гравцем 10-го туру Екстра-ліги визнано Олександра Манжелу. Голкіпер "Цетусу" сильно зіграв у центральному матчі туру. Саме він не один раз рятував свою команду й допоміг "Цетусу" зіграти в нічию у надскладному матчі. Якби не Манжела, сьогодні міг би бути новий чемпіон Черкас.