10-ий тур чемпіонату області з футзалу (Вища ліга)
Написав Максим Гаптар   
Субота, 01 лютого 2014, 09:05
10turxtraligareiewIMG 9766
Звіт про перебіг матчів 10-го туру чемпіонату Черкаської області з футзалу серед команд Вищої ліги пропонуємо вашій увазі.

Дніпро-80 – Азот 1 : 2 (0 : 1)

10turxtraligareiewIMG 9705

Спокійний футзальний матч розпочинав програму 10-го туру чемпіонату області. Навіть сонливий матч. Обидві команди провели спокійний поєдинок, інтриги в якому практично і не було. Попри хиткий рахунок - 2 : 1 на користь "Азоту", сумнівів у перемозі цієї команди не було. Розпочиналося все також спокійно. "Дніпряни" намагалися контролювати м’яч та проводити атаки. Перші п’ять хвилин мату саме команда Тараса Коломійця взяла сферу під контроль, однак одна з обрізок швидко призвела до голу. "Азотівці" використали свій момент і Олександр Караушан виводить команду вперед. Далі продовжилася рівна гра, то "дніпряни", то "азотівці" чергувалися у володінні м’ячем та атаках. Варто сказати, що атаки обох команд були досить млявими. Тому 1 : 0 після першого рахунку - логічна ситуація.
10turxtraligareiewIMG 9692
З м’ячем кращий гравець минулого туру, Артем Андрійченко
У другому таймі "азотівці" перейняли ініціативу до своїх рук і до середини тайму забили другий гол, однак не встигли відсвяткувати це, як "Дніпро-80" відквитало один м’яч. На цьому, гравці черкаської ДЮСШ прагнули відігратися й до останніх хвилин намагалися проводити свої атаки, але багато з них не доходили до завершальної стадії, а якщо і доходили, то футболісти не влучали по воротах. В останні дві хвилини "чистого часу" футболісти "Дніпра" не зуміли провести штурм воріт суперника. Гравці "Азоту" якісно використали пресинг і не дали суперникові жодного шансу. У підсумку 2 : 1, "Азот" виходить до Екстра-ліги й лишається у боротьбі за чемпіонство. 

10turxtraligareiewIMG 9722

Голи: Шведенко - Караушан (2).
Попередження: Шкарбута (Азот.
Ігор Головко, гравець "Дніпра-80":
Нікіта Соколовський, гравець "Азоту":


Арка – Холоднянське 1 : 6 (1 : 3)
10turxtraligareiewIMG 9741
Чергова переконлива перемога "Холоднянського". Машина Смілянського району здобула 9-ту поспіль перемогу. Хоча починалося все не так просто для смілян. "Арка" жваво розпочала гру й не лише не знітилася перед сильним суперником, а й першою повела в рахунку. 1 : 0, футболісти "Холоднянського" дещо захвилювалися, атаки не знаходили своєї мети. Втім, ще до середини тайму міцна команда зібралася й повернула статус-кво у матчі. 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3 - так завершувався перший тайм. Перевага у два м’ячі дозволила команді Сергія Тютюнника грати більш розкута та довести гру до впевненої перемоги.

10turxtraligareiewIMG 9759

Так, другий тайм "Холоднянське" впевнено перемогло - 3 : 0. У підсумку 6 : 1, "Холоднянське" знову тріумфує. "Арка" лиш місцями демонструвала непогану гру, але 5-10 хвилин зібраної гри не достатньо. 
Голи: Шульга - Калініч (2), Гаркавий, Добровольський, Римський (2).
Олександр Герасименко, тренер "Арки":
Ігор Римський, гравець "Холоднянського":

 
Червона Слобода – Епіцентр 6 : 4 (0 : 2) 

10turxtraligareiewIMG 9794

Неймовірна гра - неймовірний результат. Матч "Червоної Слободи" та "Епіцентру" виправдав надії та сподівання. Один із фаворитів та лідерів чемпіонату, "Епіцентр" зіштовхнувся з неабиякими труднощами й зазнав поразки. Втім починалося все для "Епіцентру" досить непогано. Команда ще в середині тайму повела в рахунку, а до перерви подвоїла свою перевагу. Здавалося на цьому, "Епіцентр" тільки додаватиме. Після кількох хвилин другого тайму це виправдовувалося. Знову кілька помилок від "Слободи" призвели до контратак і ще двох голів від "Епіцентру" - 4 : 0, ще на початку другого тайму.

10turxtraligareiewIMG 9810

Однак далі слобідські футболісти прийшли до тями та до кінця матчу видали неймовірний камбек. Приміська команда зібралася з силами та поступово змінила хід гри. Так, команда чітко стала діяти в захисті та внесла корективи у нападі. Перехід із захисту до нападу став блискавичним і, як наслідок, за кілька хвилин команда відквитала два м’ячі. Окрилені цим успіхом, футболісти "Червоної Слободи" перехопили інціативу до своїх рук. Так, впевненість у своїх силах додавала швидкості та наснаги команді. Тому до кінця матчу команда зрівняла рахунок!! Кожен наступний гол збільшував мотивацію та бойовий дух команди. Й за дві хвилини до кінця "Слобода" вийшла вперед - 5 : 4. Футболісти "Епіцентру" не знали що робити, команда намагалася то збити темп, то навпаки пришвидшити. Проте темп власної гри був втрачений, і команда не зуміла змінити цього. А "Червона Слобода" на останніх секундах провела шостий гол й підбила підсумок цього дивовижного матчу. 6 : 4, під кінець чемпіонату "Слобода" неабияк розігралася. 

10turxtraligareiewIMG 9793

Голи: Дяченко (3), Болюк (2), Волошенко - Моторний (2), Матвійчук, Дровольський.
Євген Сточовенко, гравець "Червоної Слободи":
Максим Усмединський, гравець "Епіцентру":
 
Одна Родина – Матусів 1 : 5 (0 : 3) 

10turxtraligareiewIMG 9850

Впевнена перемога "Матусова". У матчі рівних за класом команд, перемогу здобула більш досвідчена та зібрана команда. Зібравшись на матч у повному та максимально бойовому складі матусяни відразу почали демонструвати, що нині вони сильніші за свого суперника. Так, кілька швидких голів ще до середини першого тайму задали тон зустрічі. Футболісти "Однієї Родини" намагалися взяти гру до своїх рук, але численні помилки призводили до обрізок та небезпечних контрвипадів від "Матусова", тому ще до кінця тайму команда зі Шполянського району забила третій гол.

10turxtraligareiewIMG 9860

У другому таймі гравці "Матусова" контролювали хід гри: команда була більш впевненою у своїх силах як в нападі, так і захисті. Натомість "Родина" діяла хаотично, футболісти ніби й прагнули відігратися, але якщо в атаці команда створювала якісь моменти, то в захисті ситуація була вкрай сумною. Тому "Матусів" забив ще четвертий гол. На це "Родина" відповіла голом престижу, пропустивши наприкінці вп’яте. У підсумку 5 : 1, впевнена та заслужена перемога матусян. 

10turxtraligareiewIMG 9865

Голи: Діденко, автогол - Маняк (2), Неїжпапа (2).
Олександр Діденко, гравець "Однієї Родини":
Назар Касяненко, гравець "Матусова":
 
 
Вікторія-Східноєвропейський університет – Живчик 7 : 3 (3 : 2) 

10turxtraligareiewIMG 9876

Перемога на класі від "Вікторії". Хоча склад команди становлять переважно молоді футболісти, проте сумніватися їхньому класу та майстерності не доводиться. Команда Східноєвропейського університету з кожним туром доводить свій високий клас. Так і сьогодні, перегравши "Живчик", "Вікторія" забезпечила собі вихід до Екстра-ліги та залишається у боротьбі за нагороди Вищої ліги.

10turxtraligareiewIMG 9887

Стосовно гри, то починалося все не досить сприятливо для "Вікторії". Футболісти "Живчика" жваво увійшли в гру, піймавши кілька разів суперника на контратаках та повели в рахунку 2 : 0. Такий стан речей не міг задовольняти футболістів "Вікторії", які весь перший тайм відчайдушно намагалися відігратися. І їхнє завзяття окупилося. Команда ще до перерви не лише відігралася, а й вийшла вперед. Зробивши стартовий "заділ" у першому таймі, команда вже домінувала у другій половині зустрічі. Підопічні Валентина Бардіса легко виграли другий тайм з рахунком 4 : 1, що дозволило команді тріумфувати - 7 : 3. "Вікторія" - залишається у боротьбі за найвищі місця чемпіонату. 

10turxtraligareiewIMG 9895

Голи: Раковський, Петренко, Осика, Тихонюк (2), Вакуленко (2) - Лисенко (2), Гацанюк.
Попередження: Петренко, Раковський (Вікторія).
Віктор Миколенко, президент "Вікторії-Східноєвропейський університет":

Дмитро Сухенко, гравець "Живчика":
 
Ураган-2 – ФК «Мошни» 4 : 4 (3 : 2)

10turxtraligareiewIMG 9930

 Завершували програму 10-го туру Вищої ліги "Ураган-2" та "Мошни". Дещо одного рівня команди провели досить рівний та напружений матч. Обидві команди сповідували швидку та атакувальну гру. "Ураган-2" намагався заволодіти ініцітивою у матчі й тримати її до кінця, але відкривши рахунок, команда відразу пропустила гол. Кривоносівський колектив не міг втримати свою перевагу, адже мошнинські футболісти відразу відповідали своїми атаками. Так, протягом гри "Ураган" тричі виходив уперед, а "Мошни" тричі відігравалися.

10turxtraligareiewIMG 9953

Нічийний рахунок у середині другого тайму, змусив обидві команди йти у ва-банк. Тому гра на зустрічних курсах призводила до частих обрізок кожного з суперників. Втім, постійно відіграватися у матчі набридло гравцям Мошен, які наприкінці гри вийшли вперед. Здавалося, завзятість цієї команди окупиться, але "Ураган-2" не відпустив бодай одне очко. У підсумку 4 : 4, бойова нічия. 

10turxtraligareiewIMG 9966

Голи: Марченко, Дробітько, Хомут (2) - Дробот, Харченко, Хрипченко (2).
Попередження: Дубинець (Ураган-2).
Микола Безгуба, президент "Урагану":
Віталій Полюхович, гравець ФК "Мошни":

 

А кращим гравцем 10-го туру Вищої ліги визнано Олександра Дяченка. Один із лідерів "Червоної Слободи" доклав максимум зусиль та зробив чи не найбільший внесок у героїчній перемозі команди над "Епіцентром". Протягом матчу "Слобода" поступалася в рахунку 0 : 4, проте не лише зрівняла рахунок, а й вирвала перемогу. Хет-трик Дяченка прийшовся команді в найскрутніший час. "Червона Слобода" здобула заслужену ефектну перемогу.