8-ий тур чемпіонату області з футзалу (Екстра-ліга)
Написав Максим Гаптар   
Субота, 11 січня 2014, 19:01
8turxtraligareiewIMG 5486
Матчі 8-го туру чемпіонату Черкаської області з футзалу в елітному дивізіоні до вашої уваги у нашому звіті.
 
Черкасигаз – Альтаїр 0 : 6 (0 : 2) 
Очікувана перемога "Альтаїру", щоправда розгрому ми не чекали. Драбівські футболісти провели потужний матч і переграли "Черкасигаз". Протягом усього матчу гравці "Альтаїру" володіли ініціативою, вони більше контролювали м’яч, проводили небезпечні атаки. "Газівники" намагалися відповідати на атаки суперника, однак гострих моментів у них не було. Натомість "Альтаїр" поступово втілив свою перевагу у забиті м’ячі. Два якісних голи Олега Синьогуба у першому таймі дозволили команді відірватися в рахунку.

8turxtraligareiewIMG 5448

У другій половині зустрічі драбівчани грали більш розкуто, тому до кінця зустрічі провели ще чимало м’ячів у ворота суперника. Гравці "Черкасигазу" прагнули відігратися, однак допускали помилки, за що отримували гострі контратаки. Так, до кінця зустрічі Синьогуб відзначиться покером, ще дубль на свій рахунок запише Юрій Дмитренко. Таким чином, "Альтаїр" здобуває впевнену перемогу, а "Черкасигаз" знову опускається у турнірній таблиці.

8turxtraligareiewIMG 5458

Голи: Синьогуб (4), Дмитренко (2).
Олександр Дорошенко, представник "Черкасигазу":

Владислав Голуб, гравець "Альтаїру": 

 
Ураган – Солтекс 2 : 3 (2 : 2) 

8turxtraligareiewIMG 5552

Цілком заслужена перемога "Солтексу". Черкаська команда проявила свій традиційно бійцівський характер, тому й перемогла. "Солтекс" швидко увійшов у гру. Вже через кілька хвилин після старту зустрічі Олег Коркішко своїм ударом вивів "Солтекс" уперед. Далі свій успіх черкасці підкріпили голом від Віктора Пустовіта - 2 : 0. Проте ще до перерви "Ураган" сказав своє слово. Кривоносівська команда зібралася з силами й поступово вирівняла хід гри, а за тим і рахунок. Олександр Діхтяренко та Юрій Лісняк, провівши по голу, відновили паритет.

8turxtraligareiewIMG 5564

У другому таймі була більш рівна гра, обидві команди мали хороші моменти. Втім і цього разу "Солтекс" знову повів. Кращий гравець своєї команди Олег Коркішко провів другий гол і вдруге вивів "Солтекс" вперед. На цьому атакувальна гра від "Солтексу" зменшилася, команда зосередилася на захисті й чудово з цим впоралася. Матч наближався до завершення, тому за чотири хвилини до кінця зустрічі Юрій Лісняк змінив Ярослава Магльованого у воротах. Так і почався розіграш п’ятого. З кожною хвилиною напруження загострювалося, проте "Солтекс" вправно захищався. Так, кілька атак "Урагану" були вкрай небезпечними, однак і гравці "Солтексу" мали моменти покарати суперника. Але жодна з команд більше не забила. Тому матч завершився бойовою перемогою "Солтексу". 

8turxtraligareiewIMG 5576

Голи: Діхтяренко, Лісняк - Коркішко (2), Пустовіт.
Микола Безгуба, президент "Урагану":
Іван Хоменко, гравець "Солтексу":
 
Спартак – Темна Конячка 4 : 6 (4 : 2) 

8turxtraligareiewIMG 5643

На старті матчу було нагороджено кращого гравця 7-го туру Екстра-ліги, Артема Гаркавого.

8turxtraligareiewIMG 5652

Третя поспіль перемога "Темної Конячки". Попри вік та не повний склад, ця команда набрала гарний хід, про що свідчить результат і сьогоднішнього матчу. Стосовно перебігу матчу, то було два різних тайми.
У першому таймі "Темна Конячка" не погано розпочала, команда швидко провела один гол, проте "Спартак" відповів на це своїм м’ячем - 1 : 1. Однак далі "Темна Конячка" вдруге повела в рахунку, але і цього разу не на довго. Після цього "спартаківці" провели досить потужний відрізок, за який відзначилися трьома голами. Такої приті від молодого суперника гравці "Конячки" не чекали, за шо були покараними. 4 : 2, після першого тайму.

8turxtraligareiewIMG 5650

Перерва пішла на користь досвідченій черкаській команді. Внісши корективи, "Конячка" заграла значно впевненіше і вже за дві хвилини другого періоду відквитала один гол, а за ним і другий. "Ковалем" камбеку "Темної Конячки" став Олег Литвинов, який у потрібний момент відзначився дублем - 4 : 4. Вирівнявши гру, "Темна Конячка" спокійно дотиснула суперника. Як наслідок, за три хвилини до кінця вийшла вперед, а за півтори - забила ще один гол. У підсумку 6 : 4, "Темна Конячка", здобуває чергову впевнену перемогу.

8turxtraligareiewIMG 5670

Голи: Зоря В. (2), Бреус (2), автогол - Литвинов (2), Дєєв, Гаркавий, Ворона.
Петро Міхновський, президент ФК "Спартак":
Олег Литвинов, гравець "Темної Конячки":

 
Цетус – Пальміра 2 : 0 (1 : 0) 

8turxtraligareiewDSC 9177

У нервовому матчі "Цетус" продемонстрував свій клас і, як підсумок, здобув перемогу. Вже в першому таймі гравці черкаської команди заволоділи ініціативою і тримали її протягом усіх 20-ти хвилин. "Пальміра" опиралася й проводила свої контратаки, однак допустивши помилку пропустили гол. Прицільний постріл вдався Максиму Кретову - 1 : 0. Після цього "Цетус" не віддав ініціативу, але серйозних моментів створити команді не вдавалося.

8turxtraligareiewDSC 9180

У другому тайму панувала рівна гра. Спочатку "Пальміра" зайняла центр поля й вже сама диктувала стиль гри. Команда неабияк притиснула суперника до воріт, завдаючи то дальніх ударів, то кинжальних пострілів із комбінацій. Однак всі ці зусилля були марними, досвідчені футболісти "Цетусу" грамотно оборонялися, й втікали в контратаки. Втративши чимало сил на свої атаки, гравці "Пальміри" почали обрізатися, й наприкінці другого тайму пропустили другий гол. Кривдником команди Золотоніського району вдруге став Максим Кретов. Після цього "Пальміра" далі намагалася розігрувати комбінації зі своїм воротарем, але кілька разів могла бути покараною. Втім рахунок не має значення, "Пальміра" хоча і грала достойно, однак на результат це не вплинуло. А він для команди невтішний. 

8turxtraligareiewDSC 9186

Голи: Кретов (2).
Попередження: Кіт - Гопка С., Приходько С.
Павло Кіт, гравець "Цетусу":
 
Сергій Макаренко, президент "Пальміри":
 
Шарм – Дахнівка 5 : 1 (2 : 0) 

8turxtraligareiewDSC 9213

На цей матч трибуни ПС "Будівельник" заповнився майже повністю. Подивитися на гру грандів черкаського футзалу до головної арени міста завітала велика кількість уболівальників. Власне за такої атмосфери і матч видався досить цікавим.
Обидві команди давно знають одна одну, тому зустріч була інтригуючою. Втім по грі було помітно, що на сьогодні одна з команд явно сильніша за іншу. Про це свідчить і турнірне становище суперників і результат зустрічі. Як часто буває у таких матчах, нервовість та інтрига була на майданчику до забитого м’яча. Близько 10-ти хвилин обидві команди боролися між собою за ініціативу. З рештою, футболісти "Шарму" створили більше моментів. Чого лиш вартий супермомент від Віктора Александрова та Юрія Грищенка: перший практично обіграв воротаря "Дахнівки" й віддав на партнера, а другий, отримавши чудову передачу, з кількох метрів не поцілив у рамку. Втім, пізніше Грищенко виправиться за свою помилку й заб’є гол. І лише як до кінця першого тайму залишиться менш ніж три хвилини "Шарм" дотиснув супернка. Спочатку більярдний удар від Сергія Мачульського й рахунок відкрито, а через кілька атак потому Дмитро Кучер подвоює перевагу "парфумерів".

8turxtraligareiewDSC 9233

У другій половині зустрічі "дахнівчани" дещо вирівняли гру, команда неабияк притиснула суперника до воріт. Інтриги додав і гол від Владислава Ковтуненка. Проте до середини тайму запал та сили почали лишати "Дахнівку", у наслідок чого, "Шарм" перехопив ініціативу й довів матч до перемоги. Так, до кінця зустрічі гравці "Шарму" забили ще три м’ячі, серед яких і згаданий гол Грищенка. У підсумку 5 : 1, "Шарм" тріумфує, а "Дахнівка" замикає вісімку плейофф.  

8turxtraligareiewDSC 9256

Голи: Мачульський, Кучер, Бабенко, Грищенко, Трандафілов - Ковтуненко.
Попередження: Александров І., Єрошев (Дахнівка).
Сергій Мачульський, гравець "Шарму":
 
Назарій Шмиголь, гравець "Дахнівки":

 
Надія – Енергія 1 : 3 (0 : 1)
8turxtraligareiewDSC 9285
Хороший матч коман, які перебувають у підвалинах турнірної таблиці. "Енергія" та "Надія" перебувають далеко не на тих позиціях, на які вони розраховували, тому бажання команд залишити дно турнірки досить велике. Краще турнірне становище у "Енергії", яка, відверто кажучи, цілком заслуговує на вищі місця. Сьогодні підопічні Ігоря Чуприни провели гарний матч, вони зіштовхнулися з серйозним супротивом з боку "Надії", але подолали його й здобули три очка. У першому таймі "Надія" спробувала заволодіти ініціативою, і певний час їм це вдавалося, але помилившись команда пропустила гол практично наприкінці тайму.

8turxtraligareiewDSC 9290

Стосовно "Надїі", слід сказати, що команду полишив Павло Кіт, також не було сьогодні й Євгена Борисюка, однак команда постала у новій іпостасі. Сьогодні ми побачили "Надію" минулорічної або навіть позаминулорічної давнини з Дмитром Проценком на чолі. До речі, після повернення Дмитро провів гарний матч. У другому таймі Проценко завдав чудового удару, після якого Віктор Пархоменко на добиванні зрівняв рахунок - 1 : 1. На цьому, здавалося, "Надія" переломить хід гри, але досвід "Енергії" дався взнаки. Юрій Кривенко і компанія провели ще два м’ячі у ворота суперника й святкували перемогу.

8turxtraligareiewDSC 9298

Голи: Пархоменко - Кривенко Ю. (2), Чуприна О.
Дмитро Проценко, гравець "Надії":

Юрій Кривенко, гравець "Енергії":

 

Кращим гравцем 8-го туру Екстра-ліги визнано Олега Синьогуба. Гравець "Альтаїру" провів чудовий матч з "Черкасигазом". З першого погляду може здатися, що "Альтаїр" переміг досить легко (6 : 0), проте матч проходив у гарній боротьбі. Олег Синьогуб чудово відіграв на обох половинах майданчику. У тому, що "Альтаїр" не пропустив жодного гола, велика заслуга саме Синьогуба, який чітко відіграв у захисті, перекривав зони, блокував удари. А в атаці його внесок неможливо переоцінити. На рахунку 9-ки "Альтаїра" чотири голи. До того, ж Олег проводить черговий матч своєї команди на традиційно високому рівні.