В Умані стуртувала зона чемпіонату України з футзалу серед дівчат
Написав Стас Лопес   
Субота, 28 грудня 2013, 17:29

futIMG 3933 

   Учора в Умані стартувала відбіркова зона «Б» Чемпіонату України з футзалу серед дівчат 2001-2002 р.н.

В одній із двох відбіркових груп, які відбуваються в Україні, взяло участь сім команд. Причому три з них представляють Черкащину. Від нашої області триденну боротьбу за призові місця розпочали: фаворит групи ЖФК «Ятрань-ДЮСШ» (Умань), «Ніка-МДЮСШ» (Лебедин) та ДФК «Тальне». Зважаючи на те, що для дівчат цієї вікової групи це перший чемпіонат України, відбіркова група має неабияке значення. Перші три команди турніру автоматично стануть учасниками Вищої ліги української першості у наступному сезоні, а також поборються за головний комплект нагород Вищого дивізіону з п’ятьма командами іншої групи. Команди ж нижньої частини турнірної таблиці зосередяться на чемпіонаті у Першій лізі.

 

obscakIMG 3870

 

  За словами тренера команди «Ятрань-ДЮСШ» – Юрія Деренюка, у його команди є прекрасна нагода вийти з домашньої групи і налаштуватися на загальну перемогу у чемпіонаті.

 

   «Уманська команда традиційно вдало представляє Черкащину на чемпіонаті України. Переважно ми виставляємо по три команди. У минулому сезоні одна з команд, яка на рік старша цих дівчат, уже була чемпіоном цих змагань. До речі, деякі з цих гравців брали уже участь у дорослішому чемпіонату. Таким чином, ми награємо кістяк до наступної вікової групи. Щодо суперників, то найбільше слід остерігатися футболісток з міста Славутич, традиційно сильна команда і у «Біличанки», – говорить Деренюк.

 

   Турнір, який протягом трьох днів триватиме у залі Уманського педагогічного університету, відкривав голова асоціації футзалу Черкаської області Юрій Гончаров та директор уманської ДЮСШ Владислав Грязнов.

 

gongarovIMG 3892

 

   «Вже стало традицією, що Уманщина – це колиска жіночого міні-футболу не лише в області, а й в Україні вцілому. У мене навіть сумнівів не було, що турнір тут організують на дуже достойному рівні. Також є великі сподівання на те, що якась із черкаських команд у цьому сезоні завоює золото чемпіонату України», – зауважив Юрій Гончаров.

 

    Рівень самих учасників відбіркової зони доволі високий. Лише з уманської команди до збірної України викликають дві футзалістки, а це: Білокур Оксана та Моспан Лілія. 

   Результати турніру з’являться на нашому сайті після останнього матчу чемпіонату.

 

zbirIMG 3942

 

Учасники змагань:

 

ЖФК «Ятрань-ДЮСШ» (Умань)

 «Ніка-МДЮСШ» (Лебедин)

ДФК «Тальне» (Тальне)

«КДЮСШ» (Славутич)

ДЮСШ (Городенка)

«Поділля» (Камянець-Подільський)

«Біличанка» (Коцюбинське)