5-ий тур чемпіонату області з футзалу (Екстра-ліга)
Написав Максим Гаптар   
Субота, 21 грудня 2013, 19:07
5turxtraligareiewDSC 7618
Звіт про матчі 5-го туру Екстра-ліги пропонуємо до вашої уваги.
 
Темна Конячка – Ураган 0 : 2 (0 : 1) 
Хороший бойовий поєдинок провели футболісти "Темної Конячки" та "Урагану". Дві досить рівні команди мали бажання перемогти, тому не поступалися один одному на кожному клаптику паркету. Ігрова перевага була на боці "Урагану", футболісти якого, у звичному для себе стилі, грали першим номером. Проте пробити оборону "Конячки" виявилося не так просто. Лише в середині тайму "Ураган" повів у рахунку. Досвідчений Юрій Лісняк, технічно змістився з лівого флангу в центр та чітким точним ударом у правий кут воріт забив перший гол своєї команди. До кінця тайму "Конячка" могла зрівняти рахунок. Дещо схожий епізод мав Сергій Джура, який також біля воріт суперника завдавав удару, але сильним та точним цей удар не був.

5turxtraligareiewDSC 7620

У другому таймі пристрасті на полі загострилися. Футболісти "Темної Конячки" досить жорстко грали у відборі, часто поза межами правил. Кілька цих жорстких стиків призвели до конфліктів на майданчику, проте це пішло на користь "Урагану", гравці якого швидко провели другий гол - 2  : 0. Після цього "Ураган" продовжив контролювати м’яч, втім "Темна Конячка" спробувала відігратися, знову маючи кілька непоганих моментів. Але їх використати не судилося, тому матч завершився логічною перемогою "Урагану". Слід відзначити, що обидві команди перебували в обмежених складах, маючи лише по кілька замін.
Завтра "Ураган" зіграє з "Альтаїром". Матч двох обласних команд обіцяє бути цікавим. Після перемоги "Ураган" спробує продовжити свої успішні виступи, однак драбівський "Альтаїр" буде достатньо мотивованим, адже сьогодні зазнав поразки. В будь-якому разі, на "Ураган" чекає ще один складний матч.

5turxtraligareiewDSC 7636

Голи: Лісняк, Діхтяренко.
Андрій Шостак, тренер "Темної Конячки":

Микола Безгуба, президент "Урагану":

 
Черкасигаз – Цетус 2 : 3 (1 : 2) 

5turxtraligareiewDSC 7641

Ще один суперматч відбувся у рамках 5-го туру. Футболісти "Черкасигазу" та "Цетусу" провели чудову футзальну гру. І якщо матч "Конячки" та "Урагану" був напруженим та насиченим на жорстку, чоловічу боротьбу, то гра "Черкасигазу" та "Цетусу" була повною протилежністю попередній. Футболісти обох команд зіграли на своєму чудовому рівні, у матчі практично не було жорстких стиків, однак це не свідчить, що матч не був напруженим.

5turxtraligareiewDSC 7653

Двічі протягом зустрічі "Цетус" виходив уперед і двічі "газівники" відігравалися. Чудовий гольовий перфоманс влаштував Петро Степанов. Сьогодні 13-го номера "Цетусу" не можна було зупинити. Спочатку Петро відкрив рахунок, втім футболісти "Черкасигазу" швидко відновили паритет. Однак до кінця тайму Степанов запалив двійку на табло - 2 : 1, проте на старті другого тайму суперник знову відігрався. Обидві команди грали у своїй манері, молоді "газівники" сповідували швидкий та технічний футзал. У певний момент здавалося, що "Черкасигаз" таки перебігає суперника та здобуде перемогу. Однак на боці "Цетусу" досвід та... Петро Степанов. Наприкінці другого тайму Петро гарматним пострілом втретє вивів "Цетус" вперед, і цього разу - це було востаннє. Гравці "Черкасигазу" спробували відігратися, неабияк притиснувши суперника, але осмисленості в завершальній стадії атак їм не вистачало. До того ж, сьогодні "Цетус" виглядав значно переконливіше в захисті. У підсумку 3 : 2, "Цетус" сильніший.
5turxtraligareiewDSC 7659 
Після такої складної гри на "Цетус" чекає "Дахнівка". Завтра, у рамках 6-го туру Екстра-ліги, відбудеться черкаське дербі - "Цетус" - "Дахнівка". Гранди черкаського футзалу повинні провести цікавий та напружений матч.
Голи: Дєдов, Сторчоус - Степанов (3).
Попередження: Петро Степанов (Цетус).
Олександр Задорожний, гравець "Черкасигазу":
 
Юрій Щерба, гравець "Цетусу":


Альтаїр – Шарм 2 : 5 (1 : 3) 

5turxtraligareiewDSC 7719

Обидві команди провели досить сильний матч. Втім кращим сьогодні був "Шарм", котрий продемонстрував набагато мудрішу та виважену гру, до того ж, "парфумери" продемонстрували справжню командну гру. Загалом більше м’ячем володіли футболісти "Альтаїру", проте перший тайм проходив абсолютно не на їхню корист. Гравці "Шарму" методично використовували свої моменти. Спочатку чудовий пас отримав Віктор Александров, й ударом в один дотик відкри рахунок. Через кілька хвилин потому чудовий гол провів В’ячеслав Ткаченко. 11-ий номер побачив, що воротар залишив ворота й елегантно з далеку перекинув м’яча - 2 : 0. У середині тайму слово взяв Сергій Мачульський, пробивши потужно з дальньої відстані прямісінько в правий кут воріт суперника - 3 : 0. Такого драбівські футболісти явно не чекали, втім до кінця тайму вони зуміли забити бодай гол. Це зробив зірковий новачок команди, Леван Кошадзе - 1 : 3.

5turxtraligareiewDSC 7745 

Другий тайм проходив у жорсткій чоловічій боротьбі. З плином часу пристрасті почали закіпати, як наслідок цікава гра перетворилася на цілковите з’ясування стосунків між суперниками та суддями. За такої гри, гравці "Альтаїру" зуміли відквитати ще один гол й мали невеличку психологічну перевагу над суперником, однак останні хвилини зустрічі драбівчани провели дуже не вдало. Команда зняла воротаря, але провести бодай одну, осмислену атаку в більшості не зуміла, натомість кілька разів помилилася й пропустила два голи. У підсумку "Шарм" здобуває переконливу перемогу.
5turxtraligareiewDSC 7797
Після перемоги над "Альтаїром", "Шарм" має хорошу нагоду збільшити свою переможну серію. Завтра команда зіграє матч з "Енергією", враховуючи гру, котру демонструють футболісти "Шарму", завтра вони можуть легко здобути вже 5-ту перемогу поспіль.
Голи: Кошадзе, Синьогуб - Александров В., Ткаченко, Мачульський, Трандафілов, Грищенко.
Попередження: Притуляк - Ткаченко, Мачульський, Трандафілов, Гопка, Пальчик.
Вилучення: Синьогуб (Альтаїр).
Владислав Голуб, гравець "Альтаїру":
Максим Дорош, тренер "Шарму":


Спартак – Надія 3 : 2 (1 : 2)

5turxtraligareiewIMG 3141

 
Обидва суперники поки мають не надто багато очок у чемпіонаті, тому кожна з команд серйозно налаштувалася на гру. Матч видався напруженим та рівним. Краще в гру увійшли гравці "Надії", котрі взяли м’яч під контроль та загалом володіли ігровою перевагою. Так, цілком логічно, що "Надія" швидко повела в рахунку, а потім і подвоїла його. По голу забили два Олександри: Тупчієнко та Лобов. Проте ще до перерви "спартаківці" відквитали один м’яч.

5turxtraligareiewIMG 3145

У другому таймі "Надія" продовжила контролювати гру, втім подекуди команда загравалася, футболісти грали дещо самонадіяно, йдучи самотужки в атаку. Як наслідок, це часто призводило до обрізок. В одній із таких "Спартак" зрівняв рахунок. А через кілька хвилин потому золотоніський колектив забив третій м’яч. Ось такий поворот. За таких умов деморалізовані футболісти "Надії" не могли створити гольової атаки, навіть розіграш п’ятого на останніх хвилинах та секундах їм не допоміг. Тому 3 : 2, "Спартак" здобуває першу перемогу, а проблеми "Надії" продовжуються.

5turxtraligareiewIMG 3172

На хвилі успіху, завтра "Спартак" спробує дати бій "Черкасигазу", те, що золотоніська команда не буде безвільною зрозуміло, проте шансів на перемогу з "Черкигазом" у неї вкрай мало. А "Надії" нічого не залишається, як битися з "Темною Конячкою". Результати обох команд змушують йти ва-банк, адже далі поступатися не можна, оскільки обидва колективи ризикують залишити елітний дивізіон.
Голи: Міхновський, Бреус (2) - Тупчієнко, Лобов.
Попередження: Зоря (Спартак). 
Сергій Труба, гравець ФК "Спартак":
Олександр Тупчієнко, гравець "Надії":

 
Енергія – Пальміра 3 : 0 (1 : 0)

5turxtraligareiewIMG 3302

Хороший бойовий матч провели "Енергія" та "Пальміра". Обидві команди ще не перемагали у чемпіонаті, тому ставки для суперників були високими. Як ми зазначали раніше, "Енергія" у цьому сезоні неабияк дивує своєю грою. Команда завжди грала від оборони, проте в цьому сезоні захист команди взагалі діє практично без помилок. Із нападом не так все просто, однак місцями команди грає досить цікаво. А підсилившись братами Кривенками напад команди заграв новими барвами. Так, команда значно розширила свою ротацію, й сьогодні в неї вже не було проблем зі свіжістю. На старті матчу колектив Ігоря Чуприни вийшов уперед і вже не відпустив свого рахунку.

5turxtraligareiewIMG 3324

У другому таймі команда встояла від численних атак "Пальміри" й скористалася її помилками. Тому до кінця зустрічі "енергетики" провели ще два м’ячі (в сумі три) й довели гру до переможного кінця. "Пальміру" продовжує лихоманити. Цього сезону бронзовий призер чемпіонату області підсилився рядом футболістів команди "Рятівник", але як слід підсилити гру новачкам не вдалося. Команда гра "Пальміри" розладналася, що підтверджує вже ряд матчів. Так, сьогодні команда Золотоніського району намагалася постійно атакувати, але бодай раз вразити ворота суперника не змогла. Натомість пропустила три м’ячі. Очевидно, що команді потрібно переглядати завдання на цей сезон.  

5turxtraligareiewIMG 3325

Завтра "Пальміра" спробує реабілітуватися за невдачі у матчі з "Солтексом". Обом командам потрібно перемагати, проте шанси на успіх досить рівні.
Голи: Чуприна В. (2), Чуприна О. 
Попередження: Доненко (Пальміра).
В’ячеслав Чуприна, гравець "Енергії": 
 
Сергій Макаренко, президент "Пальміри":

 
Солтекс - Дахнівка 8 : 5 (4 : 3)

5turxtraligareiewIMG 3397

Один з найцікавіших матчів дня відбувся наприкінці туру. В останній грі зустрічалися "Солтекс" та "Дахнівка". Надзвичайно динамічний та багатий на голи матч завершився красивою перемогою "Солтекса".
Проте починалося все досить сприйтливо для "Дахнівки". Дахнівчани зусиллями Івана Александрова та В’ячеслава Гамалія швидко повели в рахунку - 2 : 0. Проте "Солтекс" поступово почав відповідати. Далі команди обмінялися голами - 1 : 3. Проте на цьому "Солтекс" створив свій перший камбек. Команда у помаранчево-білій формі ще до перерви не лише вирівняла гру, а й вийшла вперед. Цьому сприяла неабияка завзятість команди, а також помилки суперника. Так, кілька обрізок і помилки воротаря повернули все з ніг на голову. 4 : 3, ось так завершилася перша половина.

5turxtraligareiewIMG 3407

У другій половині "Дахнівка" зібралася з силами, й до середини тайму повернула собі лідерство - 4 : 5. Якісний матч видав лідер команди, Іван Александров, котрий не лише відзначися хет-триком, а й став автором гольової передачі. Однак, як і в першій 20-хвилинці, "Дахнівка" добре почала, проте на весь тайм її не вистачило. Більш швидкі атаки "Солтексу", раз-по-раз зупинялися фолами від "Дахнівки". Як наслідок, вже в середині тайму у "зелених" був перебір фолів. Тому спочатку один 10-метровий гарматним пострілом у 9-ку провів Олег Слепко. Через кілька хвилин потому вже сьомий гол "Дахнівки" призвів до другого 10-метрового. Знову Олег Слепко вирішив пробивати цей удар. Здавалося, вдруге пробити Єрошева Слепкові не вдасться, проте 21-ий номер "Солтекса" продемонстрував чудові нерви та майстерність виконання. Два 10-метрових і рахунок - 6 : 5! На цій хвилі успіху "Солтекс" почав грати від оборони, намагаючись спіймати атакувального суперника на помилці. Час матчу спливав, й "Дахнівка" пішла у ва-банк. "Дахнівчани" намагалися змінити хід гри, але в останні хвилини їм бракувало свіжості, команда пропустила ще кілька м’ячів. У підсумку, 8 : 5, "Солтекс" здобуває ще одну чудову перемогу.

5turxtraligareiewIMG 3415

Голи: Слепко (3), Коркішко (2), Кошелюк, Пустовіт, Насікан - Александров І. (3), Гамалій, Лобков М.
Попередження: Кошелюк (Солтекс).
Іван Хоменко, воротар "Солтексу":

В’ячеслав Гамалій, гравець "Дахнівки":


Кращим гравцем 5-го туру Екстра-ліги визнано Олега Слепка. Гравець "Солтексу" зробив чи не найбільший внесок у перемогу своєї команди. В одному з найбільш напружених матчів туру, "Солтекс" кілька разів поступався, проте зумів переломити хід гри та перемогти. Ще в першому таймі Олег забив важливий м’яч, а в другій половині гри він безпомилково та філігранно виконав два поспіль 10-метрових удари, якими переломив хід гри, подарувавши "Солтексу" перемогу.