5-ий тур чемпіонату області з футзалу (Вища ліга)
Написав Максим Гаптар   
Субота, 21 грудня 2013, 14:04
5turxtraligareiewDSC 7592
Звіт про перебіг матчів 5-го туру чемпіонату Черкаської області з футзалу пропонуємо вашій увазі.
 
 
Ураган-2 – Одна Родина 3 : 2 (2 : 1)
Із команди без завдань на сезон, "Ураган-2" поступово перетворюється на боєздатний колектив, якому до снаги боротися з сильними командами. Сьогодні "Ураган-2" зустрічався з "Однією Родиною", яку зумів переграти в хорошому стилі. Так, зі старту матчу стало зрозуміло, що сьогодні "Ураган-2" не буде відбувати номер. Друга кривоносівська команда підсилилася новими футболістами, серед яких виконавці основного "Урагану", який грав у чемпіонаті області з футболу. Власне "ураганівці" швидко вийшли вперед, чим неабияк здивували "Родину". Далі команда в синьому вирівняла гру, й зусиллями Олександра Бондаренка рахунок було відновлено.

5turxtraligareiewDSC 7601

Після цього футболісти "Родини" більше володіли ініціативою, однак під завісу першого тайму пропустили гол - 2 : 1. У другій половині зустрічі футболісти "Урагану" ще раз скористалися помилкою суперника (яких було вдосталь у матчі) й провели третій гол. Як наслідок, більшу частину другого тайму "Ураган-2" лідирував у два м’ячі, й протягом тайму мав ще кілька супершансів збільшити свою перевагу. Втім не склалося. "Одна Родина" спробувала зчинити штурм воріт суперника й наприкінці матчу скоротила відставання, але на більше не вистачило ані сил, ані часу.
5turxtraligareiewDSC 7604
Вже завтра, у рамках 6-го туру чемпіонату,  "Ураган-2" зіграє матч проти "Арки". За таких умов, кривоносівська команда повинна здобути ще одну впевнену перемогу.
Голи: Марченко (2), Дубинець - Бондаренко, Панасенко.
Попередження: Безгуба В’ячеслав, Супрун Олександр, Дробітько Ігор (Ураган-2) 
Віталій Малимон, гравець "Урагану-2":
 
Олександр Діденко, президент "Однієї Родини":

 
Холоднянське – Епіцентр 5 : 3 (2 : 1)

5turxtraligareiewDSC 7689

Ледь не кожен матч "Холоднянське" розпочинає з рахунку 1 : 0. Справа в тім, що вже на перших секундах гравці "Холоднянського" проводять швидку та результативну атаку. Так сталося і цього разу. Ігор Римський вивів свою команду вперед. Однак "Епіцентр" не здавався, й до середини тайму рівновагу відновив - 1 : 1. Проте далі, як тільки "Епіцентр" забивав, "Холоднянське" швидко відповідало. Так, команда зі Смілянського району ще до перерви провела другий гол - 2 : 1.

5turxtraligareiewDSC 7670

У другій половині зустрічі "Холодняське" збільшило свою перевагу - 3 : 1. Однак інтрига матч не залишала, футболісти "Епіцентру" зуміли скоротити відставання, але не на довго. "Холоднянське" знову повернуло собі гандикап у два м’ячі. Гра була досить рівною, але сильнішим-таки було "Холоднянське". Незважаючи на те, що футболісти "Епіцентру" забили третій гол й наблизилися до суперника на відстань одного м’яча, команда зі Смілянського району втримала свою перевагу й наприкінці матчу забила п’ятий гол. У підсумку 5 : 3, "Холоднянське" сьогодні сильніше.
5turxtraligareiewDSC 7686
Завтра "Холоднянське" випробовуватиме на міцність "Матусів". Один з фаворитів чемпіонату має хороші шанси на успіх.
Голи: Римський (3), Коломієць, Калініч - Островський, Матвійчук, Тараненко.
Попередження: Римський - Ступаков.
Ігор Римський, гравець "Холоднянського":
Максим Усмединський, представник "Епіцентру":


Дніпро-80 – Червона Слобода 1 : 3 (0 : 2) 

5turxtraligareiewDSC 7818

На старті матчу було нагороджено кращого гравці 4-го туру Олександра Шкондіна пам’ятним призом. 

5turxtraligareiewDSC 7825

Без Романа Поліщука, проте з Тарасом Коломійцем на майданчику "Дніпро-80" дало бій "Червоній Слободі", однак поступилося. Більш досвідчена команда із селища Черкаського району повністю домінувала на майданчику й здобула перемогу. На старті гри слобідські футболісти проводили свої атаки, дві з яких завершилися голами. Дніпряни намагалися відігратися, однак команда черкаської ДЮСШ не могла пройти крізь захист суперника.

5turxtraligareiewDSC 7837

У другому таймі вихованці ДЮСШ забили годин гол, після чого, здавалося, команда вирівняє гру, однак "Червона Слобода" не дала суперникові це зробити. Натомість самі гравці "Слободи" не використовували свої моменти. Команда мала чимало нагод забити, але їм бракувало результативності на вирішальній стадії атак. А у "дніпрян" взагалі справа не доходила до цих стадій, "Червона Слобода" грамотно діяла у відборі, перекриваючи суперника відразу на отриманні м’яча. Таким чином матч і наближався до завершення. Підопічні Тараса Коломійця спробували розіграти п’ятого, однак помилилися і пропустили третій гол. У підсумку 3 : 1, "Червона Слобода" перемагає.
5turxtraligareiewDSC 7837
На хвилі успіху в останніх двох турах, завтра на "Червону Слободу" чекає надскладний суперник, "Азот". Матч між цими командами автоматично стає одним із найцікавіших у Вищій лізі.
Голи: Педченко - Болюк (2), Волошенко.
Попередження: Педченко, Коломієць - Болюк, Корносенко, Санко.
Сергій Максимець, тренер ДЮСШ "Дніпро-80":
Олександр Болюк, гравець "Червоної Слободи": 

 
ФК «Мошни» - Живчик 2 : 3 (0 : 3)

5turxtraligareiewIMG 3198

Як і очікувалося, матч видався напруженим. Попри амбітність та сильніший склад, "Живчик" зіштовхнувся з серйозними труднощами у цьому матчі. Проте для "Живчика" все починалося досить безхмарно. Команда впевнено розпочала матч. Вже через кілька хвилин після старту Синяк відкрив рахунок. Після цього Віталій Лисенко подвоїв перевагу своєї команди. До кінця тайму "живчики" провели третій гол, допоміг їм у цьому Максим Дорош, котрий випадково зрізав сферу у власні ворота - 0 : 3.

5turxtraligareiewIMG 3248

Попри таку перевагу, ФК "Мошни" чинили гідний опір супернику, головна боротьба точилася у другому таймі. Мошнинські футболісти зібралися з думками та силами й поступово вирівняли хід гри, а згодом це вилилося у забиті м’ячі. Зусиллями Харченка та Дробота команда впритул наблизилася до суперника й мала численні моменти зрівняти рахунок. Боротьба загострилася й подекуди на майданчику вирувалли жорсткі стики, втім матч завершився за рахунку 3 : 2 на користь "Живчика". Футболісти ФК "Мошни" хоч і атакували до останнього, однак відігратися їм не вдалося.  

 5turxtraligareiewIMG 3209

Завтра "Живчик" спробує закріпити свій успіх у матчі з "Однією Родиною". За кадровим складом "Живчик" переважає суперника, проте голодна до перемог "Родина" прагнутиме здобувати очки. "Мошни", у свою чергу, гратимуть з одним із фаворитів, "Епіцентром". Чергове випробування команді з району.
Голи: Харченко, Дробот, Дорош (автогол) - Синяк, Лисенко.
Попередження: Дорош М., Лєнчінков, Хрипченко - Зоря О.
Вилучення: Дорош М. (Мошни)
Максим Дорош, гравець ФК "Мошни":
 
Вадим Гацанюк, гравець "Живчика":

 
Арка – Вікторія-Східноєвропейський університет 0 : 9 (0 : 2)

5turxtraligareiewIMG 3262

Найрезультативніша перемога чемпіонату Черкаської області з футзалу обох ліг. Сьогодні "Вікторія-Східноєвропейський університет" в черговий раз підтвердила, що не дарма посідає першу сходинку у чемпіонаті. Команда Східноєвропейського університету провела надупевнений матч й здобула розгромну перемогу.

5turxtraligareiewIMG 3278

Перший тайм проходив за переваги "Вікторії", яка швидко вийшла вперед. Поступово стало зрозуміло, що команда черкаського вишу повинна перемагати, але підвалин до розгрому в першому таймі не було помітно. Проте, вигравши перший тайм з рахунком 2 : 0, гравці "Вікторії" почали грати у своє задоволення. Так, після третього, четвертого, п’ятого голів, команда вже не хвилювалася за результат, тому команда була розкутою, у футболістів все вдавалося. Як наслідок, до кінця зустрічі рахунок став не пристойним. "Арка" повністю розсипалася, не маючи жодних шансів хоч якось змінити гру. У підсумку 9 : 0 - рекордна перемога в цьому сезоні.
5turxtraligareiewIMG 3293
Завтра, "Вікторія-Східноєвропейський університет" зіграє з "Дніпром-80". З огляду на сьогоднішню гру, завтра вихованці ДЮСШ ризикують отримати у свої ворота чимало голів.
Голи: Осика (3), Агарін (3), Раковський, Тихонюк, Панченко.
Попередження: Герасименко Ю. - Вакуленко.
Олександр Герасименко, представник "Арки":
Віктор Миколенко, президент ФК "Вікторія-Східноєвропейський університет":

 
Азот – Матусів 2 : 1 (1 : 0)

5turxtraligareiewIMG 3362

Бойовий матч провели "Азот" та "Матусів". Перемогу в цій грі футболісти "Азоту" здобули на останніх секундах зустрічі. Команда хімічного підприємства першою відкрила рахунок наприкінці першого тайму. Загалом гра була абсолютно рівною. Після невтішної гри минулого туру, "матусяни" провели сильний матч і дали серйозний бій суперникові. 19 хвилин рахунок тримався не відкритим, лише наприкінці першого тайму "азотівці" повели в рахунку. Однак "Матусів" не здався й в другому таймі Максим Маняк зрівняв рахунок.

5turxtraligareiewIMG 3371

Матусяни грали від оборони, розуміючи, що немає сенсу боротися з суперником за ініціативу. "Азотівці" хоча й контролювали м’яч, проте пробити захист суперника не могли. Натомість "Матусів" "вибухав" своїми контрвипадами, в яких мав не погані шанси забити ще кілька разів. Але фортуна посміхнулася "Азоту". На останній хвилині команда таки дотиснула "Матусів" й Сергій Петраш забив вирішальний м’яч. 2 : 1, "Азот" перемагає, проте більш справедливою була б нічия. 

5turxtraligareiewIMG 3381

Голи: Петраш, Сватуха - Маняк.
Попередження: Сватуха, Вєтров (Азот).
Євген Сватуха, гравець "Азоту":
Євген Неїжпапа, гравець "Матусова": 

 
Кращим гравцем 5-го туру Вищої ліги визнано Ігоря Римського. Один із лідерів "Холоднянського" проводить черговий надрезультативний матч. Власне на цьому гравцеві тримається атака команди Смілянського району. У центральному матчі туру Ігор забив три м’ячі своєї команди, чим забезпечив "Холоднянському" чергову перемогу. Загалом Ігор Римський лишається одним із кращих бомбардирів чемпіонату. На його рахунку вже 10 м’ячів!