Звіт 5-го туру ЧО з футзалу (Звенигородська зона)
Написав Олексій Ільченко   
Вівторок, 17 грудня 2013, 10:07
5turzvenygorodka3
Цього вікенду у Звенигородці пройшли матчі 5-го туру чемпіонату Черкаської області з футзалу (Звенигородська зона). Пропонуємо вашій увазі звіт про перебіг туру.
 
«Шахтар»Ватутіне - «Новоселиця»Катеринопіль +:-
Матч не відбувся. З невідомих причин катеринопільці на гру не з’явилися. Можливо команді набридло пропускати кожну гру по 10 м’ячів і вони вирішили, що краще технічна поразка 0:3, але такої організації від катеринопільців ніхто не очікував. Катеринопіль під керівництвом Леоніда Ласкавого завжди славився чіткою організацією і серйозним ставленням до змагань, як у футболі так і у футзалі. Чому цього сезону таке відношення до чемпіонату області з футзалу не відомо. У команді грають лише місцеві футболісти, тому особливих фінансових затрат зараз не потрібно. Матчі проходять в Звенигородці, яка знаходиться від Катеринополя на відстані 20 кілометрів. Але й за таких обставин катеринопільці не приїхали на гру.
 
«Сольва»Лисянка–«Масив»Тальне 6:3.
Голи:Бакалейко-2,Козленко-2,Ординський-2 – Попсуй,Нежурбіда,Кириченко.
Як і очікувалось,матч видався досить бойовим та насиченим на гострі моменти.Початок гри був за лисянською командою,лідер якої Володимир Ординський,незважаючи на особливу увагу до себе з боку тальнівських захисників,встигав створювати небезпечні моменти,віддавати гольові паси партнерам і сам потужним ударом вразив ворота суперника. Після першого періоду рахунок був 3 : 2 на користь «Сольви».

5turzvenygorodka9

У перерві матчу головний тренер тальнівців, Федір Каплюченко вніс певні корективи в гру своєї команди і в другому періоді тальнівці повністю перехопили ініціативу, створюючи безліч небезпечних моментів біля воріт Максима Сидоренка. Але голкіпер «Сольви» грав досить надійно, а його партнери відповідали гострими контратаками. І спочатку Олег Бакалейко, а потім Володимир Ординський довели рахунок до 5:2.

5turzvenygorodka

Головний тренер тальнівського «Масиву», Федір Каплюченко.

5turzvenygorodka2

Володимир Ординський (Сольва) під щільною опікою тальнівського захисника
За 10 хвилин до закінчення матчу воротар Тального Руслан Кириченко зумів скоротити рахунок до 3:5.
5turzvenygorodka4
Зазначимо,що для воротаря тальнівцівце вже третій гол в турнірі у ворота суперників.
Останні 10 хвилин пройшли під натиском тальнівців, але вразити ворота «Сольви» їм так і не вдалося. А наприкінці матчу Микола Козленко поставив фінальну крапку – 6:3. П’ята поспіль перемога лисянської «Сольви», яка вкотре доводить, що рівних їм у Звенигородській зоні немає.

5turzvenygorodka5

Воротар Тальнівського «Масиву», Руслан Кириченко, незважаючи на свою богатирську статуру, не тільки надійно захищає ворота своєї команди,а й постійно демонструє свої голеадорські здібності
 
«Атлон» Звенигородка – ФК «Шпола»6:6
Голи:Дашковський–3,Слинько Володимир, Лисяний, Вальчиковський (автогол) – Білецький-2, Пилипенко, Вальчиковський-3.

5turzvenygorodka12

Захопливий «триллер» подарував своєю грою вболівальникам звенигородський «Атлон». Розпочався матч з голу у власні ворота,який забив гравець ФК «Шпола», Антон Вальчиковський. Ще через декілька хвилин рахунок вже був 3:0 на користь звенигородчан і здавалося, що розгрому ФК «Шпола» в цьому матчі не уникнути, але гравці «Атлону», як і в минулому турі, створили собі проблеми на рівному місці.
Нагадаємо, що в минулому турі звенигородська команда, виграючи в Катеринополя після першого періоду 5:0, примудрилася за лічені хвилини пропустити чотири м’ячі. І хоча той матч звенигородчани довели до перемоги, але то вже був перший тривожний сигнал про авантюрні дії команди.

5turzvenygorodka10

Головною дієвою особою на майданчику став молодий шполянський нападник Антон Вальчиковський.  Після автоголу у власні ворота на початку матчу, Антон прагнув всіма силами скупити свою провину перед партнерами по команді. Разом з В’ячеславом Білецьким та Сергієм Пилипенком вони «розривають вщент» захист звенигородчан і рахунок з 0:3 перетворюється на 4:3 на користь ФК «Шпола».
Втім відразу після цього Дмитро Дашковський зрівнює рахунок – 4:4. Але філігранну техніку та потужний удар демонструє кращий гравець шполян Антон Вальчиковський 5:4. Наприкінці матчу, завдяки майстерності кращого бомбардира «Атлону», Дмитра Дашковського, звенигородчанам все-таки вдалося врятувати гру і звести матч внічию 6:6.

5turzvenygorodka11

Але гравці ФК «Шпола» продемонстрували в цій грі справжнє прагнення до перемоги і якби не зовсім надійна гра воротаря команди,який в певних епізодах припускався помилок та коротка лавка запасних «Шполи» було лише дві заміни,то перемога була б на їхньому боці.
Гравцям «Атлону» треба зробити висновки після цієї гри.Як повідомив граючий тренер «Атлону» Роман Слинько, дві останні гри він вже не є тренером команди. Тому можливо це і є причиною того,що в діях звенигородчан спостерігався певний хаос.
5turzvenygorodka6
Граючий тренер Звенигородського «Атлону» Роман Слинько.

5turzvenygorodka7

Кращий гравець туру Антон Вальчиковський грає за принципом – «бий своїх,щоб чужі боялися».Спочатку Антон забив у власні ворота, а потім разом з партнерами розірвав захист звенигородського «Атлону» і забив три м’ячі у ворота суперника.

5turzvenygorodka8

Досить професійно й чесно обслуговує матчі Звенигородської зони арбітр з Городища Віталій Залозний.