Прев’ю другого туру чемпіонату області з футзалу
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 29 листопада 2013, 11:44
xtraliga2turpreiewDSC 5900
Завтра, 30-го листопада, у Черкасах пройде другий тур чемпіонату області з футзалу. Пропонуємо прев’ю матчів туру.
 
09.00 Епіцентр – АРКА
Відкриватимуть програму ігрового дня команди Вищої ліги. Один з фаворитів змагань, «Епіцентр» випробовуватиме на міцність «Арку», яка минулого тижня здобула першу перемогу. На чолі з Олексієм Островським на майданчику та Сергієм Усаковським на тренерському містку «Епіцентр» являє собою одну з найміцніших команд цього дивізіону. Втім «Арка», незважаючи на менш кваліфіковану гру, є стійкою командою, котра у вольовому стилі здобула перемогу. Проте одного бажання у грі з «Епіцентром» буде замало.

 

10.00 Дахнівка – Темна Конячка
Одна з найцікавіших ігор Екстра-ліги. Відомі черкаські команди мають славну історію, за яку встигли зіграти між собою чимало матчів. Протистояння цих команд буде досить серйозним, відповідно й цікавим. Фаворитом зустрічі є «Дахнівка», футболісти якої повинні бути злими після поразки від «Альтаїра» та дискваліфікації свого капітана. І якщо команда не зіб’ється на суперечки з арбітрами, то перемозі «Дахнівки» у цьому матчі може мало що завадити. Проте у «Темної Конячки» є шанси на перемогу, команда демонструє зібрану та розумну гру, орієнтовану на захист. Чіткі дії в захисті можуть стати ключем до перемоги «Конячки».

 

xtraliga2turpreiewIMG 0202 

11.00 Живчик – Дніпро-80
Після впевненого старту в чемпіонаті і «Живчик» і «Дніпро-80» зазнали поразок у своїх других матчах. Зараз команди зустрінуться між собою. Велика вірогідність, що переможе в цьому матчі «Живчик». Втрату Павла Остренка команда миттєво замінила Ігорем Індутним та Олексієм Зорею. Проте з цими футболістами команда не змогла нічого зробити у матчі з «Азотом». Попри поразку, «Живчик» є одним із претендентів на місце в Екстра-лізі за підсумками сезону. У «Дніпра-80» завдання інші, молода команда набирається досвіду у матчах зі старшими командами. Зустріч з «Живчиком» – ще один хороший урок для «дніпрян».

 

12.00 Солтекс – Альтаїр
В Екстра-лізі також вимальовуються свої фаворити. Драбівський «Альтаїр» один із них. Після двох матчів драбівчани мають дві перемоги й матч з «Солтексом» хороша нагода продовжити свою серію. У своїй обоймі «Альтаїр» має дві рівномірні четвірки, кожна з яких має свої сильні та слабкі сторони. Так, коли основна четвірка сідає відпочити, інша лише підсилює гру команди. «Солтекс» також має широкий та не поганий склад, проте поки команда не продемонструвала всієї своєї сили. Матч з «Альтаїром» хороший іспит на профпридатність «Солтекса», як претендента на лідерські позиції.

 

xtraliga2turpreiewSVR 5835 

13.00 Одна Родина – Холоднянське
Минулого тижня «Холоднянське» лише дебютувало у чемпіонаті. Цей дебют був потужним та яскравим. Зараз команда зіграє з «Однією Родиною» і цей матч є хорошою нагодою здобути другу перемогу поспіль. Складно віддати комусь перевагу, чемпіонат лише набирає хід. Проте за складом та якістю гри, нехай лише в одному зіграному матчі, «Холоднянське» можна назвати фаворитом зустрічі. Проте це лише має додати азарту та мотивації гравцям «Родини» довести, що вони не хлопчики для биття.

 

14.00 Цетус – Енергія
Одне очко після двох турів – це зараз поєднує «Цетус» та «Енергію». У двох матчах міцні черкаські команди зуміли розжитися лише одним пунктом. І якщо для «Енергії» такий показник не викликає здивування, то «Цетус» поки розчаровує. Втім на старті чемпіонату «Цетус» грав із сильними командами, й такий стан речей можна хоч якось пояснити. Проте це не відхиляє того факту, що команда стартувала не зовсім вдало. Виправляти це потрібно якнайшвидше. Матч з «Енергією» хороший шанс здобути першу перемогу. Команда Ігоря Чуприни грати у звичний захисний футзал, а «Цетус» намагатиметься пройти крізь редути «енергетиків». Хто буде сильнішим: захист чи напад покаже гра. Ми віддаємо перевагу нападу «Цетусу».

 

xtraliga2turpreiewIMG 0293 

15.00 Матусів – Ураган-2
Оновлений «Матусів» та «Ураган-2». Нині ці команди варті одна одну. І «матусяни» і «ураганівці» демонструють схожий рівень гри і кожній команді поки бракує чогось для успіху: фарту, зіграності, фізичних кондицій. Очна зустріч між цими командами повинна дати відповідь на питання про кожну команду: чи може «Ураган-2» чи то «Матусів» конкурувати з іншими командами Вищої ліги? Ставити на якусь конкретну команду ми не будемо. Однозначно зрозуміло, що обидві команди битимуться за перемогу.

 

16.00 Червона Слобода – Вікторія Східноєвропейський університет
Гарний старт «Вікторії» продовжився нічиєю, котра сталася за кілька секунд до кінця матчу команди з «Однією Родиною». Попри нічию команда Східноєвропейського університету складає про себе досить хороше враження: молода, швидка, технічна. Продовжити свій непоганий старт у чемпіонаті футболісти «Вікторії» спробують у матчі з більш досвідченим колективом, «Червона Слобода». Команда приміського населеного пункту поки важко входить у чемпіонат. Після поразки на старті, «Слобода» не зуміла виграти в «Урагану-2», хоча та нічия є більш здобутком, ніж невдачею. Зустріч з амбітною «Вікторією» буде вкрай непростою для футболістів «Червоної Слободи», проте шанси на перемогу є в обох команд.

 

17.00 Пальміра – Спартак
На завершення туру дербі Золотоніського району – «Пальміра» – «Спартак». Цікаво, що з виключно футбольного протистояння, зустріч цих команд перекочувала й у футзал. «Пальміра» – відкриття минулого чемпіонату області. Можливо, ці лаври хоче перейняти золотоніський «Спартак». Після першого бойового матчу з «Дахнівкою» «Спартак» виглядав досить непогано. Проте слідом за цим команда не змогла нічого показати у матчі з «Шармом», тому поки з позитивними відгуками про гру команди треба зачекати. Цей матч стане гарним випробуванням для обох команд. «Пальміра» поки не може знайти свою гру, у «Спартака» є хороший шанс здобути свої перші очки в чемпіонаті. Обом командам потрібно перемагати, аби підніматися з дна турнірної таблиці.