Третій тур чемпіонату області з футзалу. Екстра-ліга
Написав Максим Гаптар   
Неділя, 24 листопада 2013, 22:03
xtraliga3turrreiewDSC 5900
Третій тур чемпіонату Черкаської області з футзалу (Екстра-ліга) пройшов сьогодні у ПС "Будівельник". "До вашої уваги звіт про перебіг матчів.
 
 
Спартак – Шарм 1 : 8 (0 : 2)

xtraliga3turrreiewSVR 5817

Перший поєдинок ігрового дня розпочався досить жваво. На правах фаворита, футболісти "Шарму" швидко заволоділи ініціативу й тримали її протягом усього матчу. Команда більше контролювала м’яч та проводила значно більше атак. "Спартаківці" шукали щастя на контратаках, однак домогтися свого зуміли футболісти у червоній формі. Спочатку розіграш кутового завершився ударами гравців "Шарму", після чого один із захисників "Спартака" відзначився автоголом. Цей гол додав сил "парфумерам", які до перерви провели ще одну гольову атаку. Цього разу комбінацію замкнув Олег Гопка, подвоївши рахунок у зустрічі.

xtraliga3turrreiewSVR 5812

У другому таймі розкуті гравці "Шарму" продовжили свою гру з подвійним успіхом. Так, до середини періоду футболісти забили ще чотири м’ячі у ворота суперника. Деморалізований "Спартак" не міг нічого протипоставити більш сильному конкуренту. Як наслідок, до кінця матчу рахунок дійшов до позначки 8 : 0. Лише наприкінці зустрічі "спартаківці" спромоглися на гол престижу. У підсумку 8 : 1, "Шарм" досить потужно починає чемпіонат.

xtraliga3turrreiewSVR 5819

Голи: Лучанінов - Гопка (3), Трандафілов, Мачульський, Бабенко, Ткаченко, автогол.
Руслан Ізвозчик, тренер ФК "Спартак":

Олег Гопка, гравець "Шарму":

Альтаїр – Дахнівка 3 : 2 (2 : 0)

xtraliga3turrreiewDSC 5876

Якісний футзальний матч провели "Альтаїр" та "Дахнівка". Перші матчі ці команди виграли, тому обидва колективи прагнуть продовжити перемагати. Краще розпочали матч футболісти "Альтаїра". Вже через хвилину після початку матчу швидка комбінація завершилася голом від Владислава Голуба. Слід відзначити, що сьогодні "Альтаїр" у своїй обоймі мав дві повноцінні четвірки. Команду підсилив Павло Остренко, також участь у матчі взяли брати Стайкови. Втім повернемося до матчу. Після пропущеного голу, гравці "Дахнівки" помчали вперед, проте за це могли бути покараними. Втім до кінця першого тайму тривала рівна гра. Кілька непоганих моментів мали Владислав Ковтуненко та Валентин Горкун. Проте використати ці шанси "дахнівчани" не зуміли, натомість під завісу першої половини пропустили другий гол. Швидка атака завершилася елегантним голом Павла Султанова - 2 : 0.

xtraliga3turrreiewDSC 5944

Друга половина зустрічі розпочалася активними діями футболістів "Альтаїру", котрі провели кілька непоганих атак. Проте до середини періоду "дахнівчани" знову вирівняли гру і, цього разу, забили гол. Перший м’яч своєї команди забив Іван Александров - 2 : 1. Далі тривала досить нервова гра, насичена жорсткими фолами, переважно від "Дахнівки". У такій стихії краще себе відчували "дахнівчани", котрі й домоглися свого. Одна з небагатьох обрізок "Альтаїру" завершилася другим голом Івана Александрова - 2 : 2. Нічия змусила "заворушитися" футболістів "Альтаїру". Пропустивши гол, гравці драбівської команди неабияк притиснули суперника до воріт, проводячи атаку за атако. Причому ледь не кожна з атак мала шанс бути результативною. До кінця матчу лишалося все менше часу й, як наслідок, пристрасті на майданчику досягли апогею. Численні порушення та суперечки з арбітром призвели до того, що Олександра Лобкова було вилучено з матчу. Здавалося матч завершиться нічиєю, проте в одній із останніх атак "Альтаїр" "вирвав" перемогу. А в "Дахнівки" просто не лишилося часу відігратися. 3 : 2, не проста перемога драбівської команди.
xtraliga3turrreiewDSC 5930
 
Голи: Голуб, Султанов, Синьогуб - Александров І (2).
Попередження: Синьогуб, Остренко, Ткалич, Дмитренко - Лобков О., Лобков М.
Вилучення: Лобков Олександр.
Павло Остренко, гравець "Альтаїру":

Назар Шмиголь, гравець "Дахнівки":

 
 
Надія – Цетус 1 : 1 (0 : 0)

xtraliga3turrreiewDSC 5987

Рівна гра проходила у матчі "Надія" - "Цетус". Команди, котрі не вдало стартували у чемпіонаті прагнули реабілітуватися перед собою та здобути перемогу. Спочатку першим номером грав "Цетус". Титулована черкаська команда контролювала гру, однак гострих, гольових атак не було. Футболісти "Цетусу" спромоглися на кілька непоганих дальніх ударів, проте вони були не точними. "Надія" завідомо віддала ініціативу супернику, намагаючись піймати його на помилці. До середини тайму гра вирівнялася, але відкрити рахунок не зміг ніхто.

xtraliga3turrreiewDSC 6015

Другий тайм розпочався з кількох непоганих атак "Надії", проте відкрили рахунок футболісти "Цетусу". Швидка атака "Надії" завершилася обрізкою, після чого миттєво слідувала комбінація "Цетусу", яку замкнув Євген Скорняков - 1 : 0. Проте гравці "Надії" не опустили рук, а стали діяти більш чітко у відборі, тому у команди знову почали виникати моменти. В одному з таких Олександр Тупчієнко утік від захисників та якісно пробив повз Олександра Манжелу - 1 : 1. До кінця матчу рахунок не змінювався, тому останні хвилини були напрочуд гарячими. Обидва колективи мали хороші шанси відзначитися, проте у ключовий момент для обох команд добре відіграв захист. Тому рахунок 1 : 1 - логічне завершення матчу.

xtraliga3turrreiewDSC 6018

Голи: Тупчієнко - Скорняков Є.
Попередження: Скорняков Є., Присяжнюк П. (Цетус)
Віктор Пархоменко, гравець "Надії":
Богдан Щерба, гравець "Цетусу":

 

 

Черкасигаз – Ураган 4 : 2 (0 : 0)
Перед стартом матчу було нагороджено кращого гравця першого туру Екстра-ліги. Символічну нагороду отримав футболіст "Черкасигазу" Володимир Замятін.

xtraliga3turreiewDSC07426

0xtraliga3turreiewDSC07427

xtraliga3turrreiewDSC 6060
Цікавий матч відбувся між "Ураганом" та "Черкасигазом". Лідер першості, "Ураган", зіткнувся з неабиякими труднощами у матчі з "Черкасигазом". На правах фаворита футболісти "Урагану" контролювали гру. Більш досвідчена кривоносівська команда проводила свої атаки, але пробити захист "Черкасигазу" виявилося не так просто. "Газівники" вирішили зіграти на контратаках й нічого від цього не втратили. Після сухого першого тайму, основна боротьба розгорілася у другій половині гри.

xtraliga3turrreiewDSC 6072

Вичикавши основний натиск суперника, "газівники" вирішили поборотися з суперником, тому вже подекуди й самі почали грати першим номером. Проте першими рахунок відкрили таки гравці "Урагану". Андрій Іскра відрив рахунок. Проте далі вже гравці "Черкасигазу" були гострішими у своїх атаках. Спочатку Задородний зрівняв рахунок. А потім вже наприкінці зустрічі Колядко вивів "Черкасигаз" уперед. Матч наближався до завершення й основна боротьба була в останні дві хвилини "чистого" часу. У цей час "Ураган" зняв воротаря й спробував використати чисельну більшість, за півтори хвилини до кінця матчу Іскра зрівняв рахунок. Й здавалося "Ураган" свого досяг, проте ні, команда продовжила ризикувати, граючи вп’ятьох. За це вони були швидко покарані голом від Андрія Сторчоуса, а за менш ніж хвилину гол забив воротар "Черкасигазу" Денис Маценко. У підсумку 4 : 2, "Ураган", прагнучи здобути перемогу, втрачає нічию й поступається.

xtraliga3turrreiewDSC 6098

Голи: Іскра (2) - Задорожний, Колядко, Сторчоус, Маценко.
Віталій Кононенко, представник "Черкасигазу":

Микола Безгуба, президент "Урагану":

 
Темна Конячка – Пальміра 2 : 2 (1 : 1)

xtraliga3turrreiewDSC 6174

Справжнє протистояння подарували глядачам ПС "Будівельник" футболісти "Темної Конячки" та "Пальміри". Бронзовий призер минулорічного чемпіонату, "Пальміра", після поразки на старті мала на меті лише перемогу. Втім жвавий старт "Пальміри" швидко "охолодили" футболісти "Конячки". Черкаська команда піймала суперника на простій помилці й В’ячислав Дєєв відкрив рахунок. Забивши гол, футболісти "Темної Конячки" стали діяти у звичній, захисній, для себе стихії. "Пальміра" володіла м’ячем проводила численні атаки й зуміла забити лише наприкінці тайму.

xtraliga3turrreiewDSC 6187

У другому таймі футболісти "Пальміри" вже почували себе розкутіше й забили другий гол. Проте втримати мінімальну перевагу не зуміли. Футболісти "Темної Конячки" у скрутну хвилину зібралися та вже самі зрівняли рахунок - 2 : 2. А найцікавіше було в останні дві хвилини матчу. Гравці обох команд самовіддано боролися на кожному клаптику поля, прагнучи вирвати перемогу. Але фортуну була сьогодні на боці нічиєї.

xtraliga3turrreiewDSC 6190

Голи: Дєєв, Євтушевський - Сидоренко Д., автогол.
Попередження: Грудницький.
Олег Литвинов, гравець "Темної Конячки":

Сергій Макаренко, президент "Пальміри":


Енергія – Солтекс 2 : 2 (1 : 0)

1xtraliga3turreiewIMG 0250

Навряд чи потрібно очікувати від "Енергії" атакувального футзалу. Не було його у матчі першого туру, не було і сьогодні. У матчі з "Солтексом" досвідчені футболісти черкаського колективу спокійно розпочали цей матч, й вже через кілька хвилин після старту відкрили рахунок. Піймавши суперника на помилці гол від "Енергії" забив Владислав Кубрушко. Рахунок 1 : 0 протримався протягом більшої частини ігрового часу.

1xtraliga3turreiewIMG 0256

Футболісти "Солтекса" не розлучалися з м’ячем, але пройти крізь захисні редути суперника не могли. А в тих моментах коли проходили, то завдавали не зовсім точних ударів. Як наслідок така гра протрималася до кінця другого тайму. А за 6 хвилин до фінального свистка Дмитро Коваленко подвоїв перевагу "Енергії". Проте цього разу "Солтекс" швидко відповів на це голом від Сергія Поліщука. Забивши гол, футболісти "Солтекса" відчули у собі сили, тому в останні дві хвилини матчу зібралися та дотиснули суперника. Допоміг команді й розіграш чисельної більшості. Знявши воротаря, футболісти "Солтекса" в одній з перших атак зрівняли рахунок. У підсумку 2 : 2, бойова нічия рівних команд.

1xtraliga3turreiewIMG 0275

Голи: Кубрушко, Коваленко - Поліщук, Шалапута.
В’ячеслав Чуприна, гравець "Енергії":

Владислав Кривошей, гравець "Солтекса":

1xtraliga3turreiewDSC 6059 
Кращим гравцем туру визнано Дениса Маценка. Саме голкіпер "Черкасигазу" зробив чи не найбільше зусиль для перемоги своєї команди у матчі з лідером, "Ураганом". Денис добре відстояв рамку воріт, відбивши чимало складних ударів, а наприкінці матчу, у найбільш напружений час зумів навіть забити гол від власних воріт.