На Черкащині продовжують визначати футбольні «Юні таланти»
Написав Administrator   
Неділя, 17 березня 2013, 12:07

5676P3150810_2

На Черкащині розпочався заключний день дитячого турніру з міні-футболу «Юні таланти».

16 березня, у спортивному комплексі стадіону «Авангард» відбулися матчі другого дня обласного турніру з міні-футболу «Юні таланти» серед дітей 2004 – 2005 років народження. Нагадаємо, що змагання проводяться Федерацією футболу Сміли спільно з футбольним клубом «Явір» за підтримки депутата Черкаської обласної ради Юрія Сегеди, інформує видання «Сміляночка».
Боротьба команд різних міст Черкаської області, які змагаються за перемогу на турнірі, завершилася вчора з такими результатами:
- ФК «Христинівка-2004» – ФК «Христинівка-2005» – 14 : 0;
- ФК «Явір-Олімп» – ФШМ ФК «Явір» – 3 : 1;
- ФК «Христинівка-2004» – ФК «Явір-Олімп» – 8 : 1;
- ФК «Христинівка-2005» – ФШМ ФК «Явір» – 1 : 5.
Таким чином, по закінченні другого ігрового дня лідером турнірної таблиці є команда «Христинівка-2004» (м. Христинівка), яка за результатами двох ігор має дві перемоги і 6 залікових очок. Другу сходинку турнірної таблиці тримає «Явір-Олімп» (м. Сміла), який зіграв вже 3 гри і також має 6 очок, але на відміну від лідера, крім двох перемог зазнав однієї поразки. Трійку лідерів замикає «Явір» (м. Черкаси), який за підсумком двох ігор має одну перемогу, одну поразку і 3 залікових очки. На четвертому рядку турнірної таблиці тримається СДЮСШОР м. Черкаси: у п’ятницю команда зіграла лише одну гру, в якій поступилася суперникам. При цьому мінімальна різниця забитих і пропущених голів дозволила СДЮСШОР бути вище «Христинівки-2005» (м. Христинівка), яка програла обидві гри і рахунок набраних очок також поки що не відкрила. Нагадаємо, що переможець та призери турніру визначаться за результатами набраних очок в усіх трьох ігрових днях.

888898tablica
«Сьогоднішні матчі були дуже емоційними, як для дітей, які повністю віддавалися грі, так і для їхніх батьків, які активно вболівали. За результатами зустрічей помітно, що команда «Христинівка-2004» є більш підготовленою. Також вона є більш досвідченою, адже участь у різних турнірах бере вже не перший рік. Гравці цієї команди показують більш збалансованішу та комбінаційну гру. Отже, можна стверджувати, що «Христинівка-2004» виділяється з-поміж інших учасників турніру. Інші ж команди демонструють приблизно однаковий рівень підготовки», – зауважив В’ячеслав Коломієць, голова Федерації футболу Сміли. .
Сьогодні, 17 березня, у спорткомплексі «Авангард» відбудеться заключний – третій – ігровий день турніру «Юні таланти». На майданчик команди вийдуть згідно наступного розкладу:
- 10.00 СДЮСШОР – ФК «Христинівка-2004»;
- 10.40 ФК «Явір-Олімп» – ФК «Христинівка-2005»;
- 11.20 ФШМ ФК «Явір» – СДЮСШОР;
- 12.20 ФК «Христинівка-2005» – СДЮСШОР;
- 13.00 ФШМ ФК «Явір» – ФК «Христинівка-2004».


5676P3150810_1 Крім безпосередніх матчів у перерві між іграми юних футболістів очікують цікаві спортивні конкурси, такі як удари на точність, жонглювання м’ячем (проводитимуться орієнтовно о 12.00).

«Вперше ми проводимо у Смілі обласний турнір серед дітей 2004 – 2005 років народження, який має назву «Юні таланти». У ньому беруть участь наймолодші футболісти Сміли, з якими працює тренер Віталій Прудніков. Також ми запросили на змагання дві команди з Черкас і дві команди з Христинівки. Ідея турніру полягає в тому, щоб дати можливість дітям показати свої здібності, продемонструвати те, чого вони встигли навчитися за короткий період тренувань. Крім цього, змагання стимулюють юні таланти до подальших занять спортом. У кожного з них є мрія захищати кольори якогось відомого футбольного клубу й в перспективі увійти до складу збірної України», – говорить В’ячеслав Коломієць, голова Федерації футболу Сміли.
Урочисте нагородження команд та офіційна церемонія закриття турніру заплановані на 13.40.