1/8 чемпіонату області з міні-футболу
Написав Максим Гаптар   
Субота, 16 березня 2013, 09:23

oblast18IMG_6069

"Меркурій" не залишив шансів "Шарму", "Гетьман-Матусів" нав’язав боротьбу "Христинівці", а "Рятівник" сенсаційно поступився "Холоднянському. Ці та інші матчі в огляді 1/8 чемпіонату Черкаської області з міні-футболу.

 "Пальмира" (Золотоніський район) - "Атлон" (Звенигородка) 2 : 2 (5 : 4 шестиметрові удари) 

Рівний матч відкривав програму 1/8-ї фіналу чемпіонату області з міні-футболу. І "Пальмира" і "Атлон" продемонстрували неабияку волю до перемоги. Жвавіше матч розпочали футболісти "Пальмири", котрі кілька разів створили небезпечні моменти біля воріт звенигородського колективу. Власне після кількох моментів "Пальмира" домоглася свого й відкрила рахунок. Однак із таким станом речей не погодилися гравці "Атлону". Буквально через кілька хвилин після пропущеного голу, звенигородські футболісти завелися й швидко рахунок зрівняли - 1 : 1.

oblast18IMG_6074 

У другому таймі тривала переважно рівна гра, проте більше моментів мали гравці "Пальмири". Як і в першій половині гри, восьмій команді чемпіонату Черкас вдалося вдруге повести у матчі. Далі більшу частину ігрового часу "Атлон" контролював м’яч, намагаючись відігратися. За 5 хвилин до кінця звенигородська команда замінила воротаря п’ятим польовим гравцем. Притиснувши суперника до воріт "Атлон" розігрував атаки до вірного й за менш ніж дві хвилини до кінця матчу зумів зрівняти рахунок 2 : 2.

Таким чином, долю матчу вирішувала серя шестиметрових ударів. У цій серії обидві команди продемонстрували холоднокровність та хорошу реалізацію моментів. Лише один не вдалий удар футболіста "Атлону" вирішив долю матчу. У серії шестиметрових "Пальмира" перемогла з рахунком 5 : 4, що дозволило команді з Золотоніського району пробитися до чвертьфіналу першості області.

oblast18IMG_6093 

"Пальмира" (Золотоніський район) - "Атлон" (Звенигородка) 2 : 2 (5 : 4 шестиметрові удари)

Голи: "Пальмира": Гопка С., Приходько С. - "Атлон": Стоцький С., Слинько Р.

Сергій Макаренко, гравець "Пальмири":

 

 

"Цетус" (Черкаси) - "Дніпро" (Тіньки, Чигиринський район) 4 : 1 (1 : 0)

oblast18IMG_6114 

Професійних футзалістів, котрі у складі "Дніпра" пройшли через два етапи чемпіонату області, на стадії 1/8-ї фіналу не було. Власне на поєдинок з "Цетусом" "Дніпро" грало своїми силами. Як і очікувалося, на рівних грати з грандом черкаського міні-футболу чигиринський колектив не зумів. Відразу на старті матчу гравці "Цетусу" заволоділи ініціативою і вже через кілька хвилин після початку гри відкрили рахунок. Далі тривала переважно спокійна гра. "Цетус" намагався розіграти кожну комбінацію до вірного, футболісти "Дніпра" шукали щастя на контратаках.

oblast18IMG_6115 

У другій половині зустрічі срібні призери чемпіонату Черкас знову активізувалися. Й протягом двох хвилин відзначилися двома м’ячами. Після цього футболісти обох команд вже догравали матч. Гравці "Цетусу" продовжили розігрувати свої комбінації, однак в одному з моментів "дніпряни" перехопили гру й забили один гол. Проте на більше їх не вистачило. На останніх секундах матчу Олег Кудря забив четвертий м’яч у ворота суперника. 4 : 1, "Цетус" без проблем проходить до наступного раунду.

oblast18IMG_6134 

"Цетус" (Черкаси) - "Дніпро" (Тіньки, Чигиринський район) 4 : 1 (1 : 0)

Голи: "Цетус": Кудря О., Кретов, Скорняков К. (2) - "Дніпро": Вишневський

 

 

"Азот" (Черкаси) - "Енергія" (Черкаси) 0 : 1 (0 : 1) 

oblast18IMG_6153 

Фаворитом зустрічі вважався "Азот". Команда хімічного підприємства є молодшою та свіжішою, проте це не принесло плодів їй. Досвідчена "Енергія" переграла своїх суперників цілком заслужено. Протягом усього матчу "азотівці" володіли ініціативою. Вони контролювали м’яч, більше атакували, але за всю гру по-справжньому гольових моментів назбиралося лише кілька.

oblast18IMG_6162 

Натомість "Енергія" обрала вичікувальну тактику. Колектив Ігоря Чуприни зіграв набагато впевненіше та грамотніше й тактично переграв "Азот". Попри багаточисльні атаки "Азоту", гравці "Енергії" в потрібний момент ловили суперника на помилках і своїми контратаками неабияк загрожували воротам суперника. В одному з таких моментів В’ячеслав Чуприна забив перший і єдиний гол у матчі. Далі футболісти "Азоту" з новими силами атакували суперника, однак зрівняти рахунок їм так і не вдалося. У підсумку 1 : 0, "Енергія" вибиває амбітну команду "Азот" і виходить до чвертьфіналу чемпіонату. 

oblast18IMG_6167

"Азот" (Черкаси) - "Енергія" (Черкаси) 0 : 1 (0 : 1)

Гол: В’ячеслав Чуприна.

Попередження: "Азот": Султанов Павло, Аджубей Владислав - "Енергія": Саввопуло Ростислав.

В’ячеслав Чуприна, гравець "Енергії": 

 

 

"Гетьман-Матусів" (Шполянський район) - МФК "Христинівка" (Христинівка) 2 : 5 (1 : 2)

18oblastIMG_6485 

Цікавий матч видався між чинним чемпіоном області, МФК "Христинівка" та міцним колективом "Гетьман-Матусів". Команда зі Шполянського району продемонструвала гарну волю до перемоги. Матусяни подекуди на рівних грали з найсильнішою командою Черкаської області. 

Гра розпочалася рівно. Футболісти "Христинівки" поступово входили в гру, освоювалися на новому паркеті. Проте через три хвилини після початку гри чемпіонам області вдалося відкрити рахунок у матчі. Однак гравці «Матусова» не знітилися перед іменитим суперником, а й самі почали відповідати своїми атаками. Відтак, в середині тайму Назар Касянененко зрівняв рахунок у зустрічі. Але вже в наступній атаці «Христинівка» повернула собі лідерство – 2 : 1.

18oblastIMG_6503 

У другому таймі «Христинівка» вже вільніше себе почувала. Відповідно чемпіони області ще кілька разів вразили ворота суперника. «Гетьман-Матусів» у свою чергу також створював моменти, проте не всі з них гравці використовували. Втім у середині тайму Владислав Голуб забив другий гол своєї команди. Але на цьому успіхи матусян завершилися. До кінця зустрічі «Христинівка» забила ще один гол, чим підбила підсумок у матчі. 5 : 2, «Христинівка» прямує до чвертьфіналу.

18oblastIMG_6505 

"Гетьман-Матусів" (Шполянський район) - МФК "Христинівка" (Христинівка) 2 : 5 (1 : 2)

Голи: "Гетьман-Матусів": Касяненко, Голуб - МФК "Христинівка": Шуст (2), Медвідь (2), Мельник В.

Попередження: "Христинівка": Буянов.

Віталій Мельник, гравець МФК "Христинівка":

 


"Шарм" (Черкаси) - "Меркурій" (Звенигородка) 0 : 6 (0 : 3) 

18oblastIMG_6516 

Без жодних шансів для "Шарму" пройшов цей матч. Футболісти "Меркурія" вийшли на цю гру надмотивованими. Друга команда Звенигородки зіграла за себе й за "Атлон", котрий вибув сьогодні зі змагань. Один з найбільш зіркових колективів, "Меркурій", довів усім, що є фаворитом цього чемпіонату. Брати Борсуки, Артем Іллічов, Олександр Корнійчук - це далеко не всі імена, які зібралися в одній команді. "Шарм" на 1/8 вийшов у звичному для себе складі, щоправда одне нове обличчя було - це В’ячеслав Ткаченко. Але навіть з цим гравцем "Шарм" не зміг на рівних грати зі своїми суперниками. Футболісти "Меркурія" з перших секунд заволодійли ініціативою й відразу відкрили рахунок.

18oblastIMG_6519 

З плином часу перевага в класі "Меркурія" постійно втілювалася в забиті м’ячі. Гравці звенигородської команди були на одну, а то й дві голови вищі своїх суперників .У підсумку у першому таймі "Меркурій" лідирував 3 : 0 в рахунку. "Шарм" нічим не міг відповісти.

У другій половині зустрічі "Меркурій" продовжив контролювати гру, але подекуди "Шарм" прагнув відігратися. Проте як тільки "Шарм" помилявся, "Меркурій" відразу їх за це карав. У підсумку до кінця матчу у воротах Сергія Пальчика побувало ще три м’ячі. "Шарм" нічим не міг відповісти "Меркурію", тому цілком заслужено й поступився. 6 : 0, розгромна перемога виводить "Меркурій" у чвертьфінал чемпіонату, де він зустрінеться з "Цетусом".

18oblastIMG_6546 

"Шарм" (Черкаси) - "Меркурій" (Звенигородка) 0 : 6 (0 : 3) 

Голи: Іллічов (2), Аксьонов (2), Погрібний, Корнійчук.

Ярослав Аксьонов, гравець "Меркурія":

 


 

"Надія-ЧДТУ" (Черкаси) - ФК "Авангард" (Монастирище) 0 : 3 (0 : 1) 

18oblastIMG_6549 

Напружена та рівна гра була в цій парі. У першому таймі футболісти "Авангарду" контролювали гру. Монастирищенська команда грала більш зібрано та виважено. У "авангардівців" було більше моментів забити, але по-справжньому гольова атака вдалася команді наприкінці тайму. За лічені секунди до перерви гравці "Авангарду" заробили право на штрафний удар і по гросмейстерські реалізували його. 1 : 0.

18oblastIMG_6574

У другій половині гри вже "Надія-ЧДТУ" проводила більше часу з м’ячем. Підсилившись Романом Поліщуком, "студенти" часто загравали його. Досвідчений черкаський футболіст раз-по-раз чіплявся за м’яч, але гостро пробити йому не вдавалося. Більшу частину тайму гравці "ЧДТУ" контролювали гру, стоврюючи низку моментів. "Авангард" обрав тактику контратак. І вона спрацювала. Наприкінці гри "студенти" розігрували чисельну більшість, і в ці хвилини кілька разів обрізалися, за що отримали два м’ячі. У підсумку 3 : 0, "Авангард" здобуває не просту перемогу й виходить до чвертьфіналу, де зіграє з "Христинівкою". Матч цих команд обіцяє бути цікавим. 

18oblastIMG_6595 

"Надія-ЧДТУ" (Черкаси) - ФК "Авангард" (Монастирище) 0 : 3 (0 : 1)

Голи: Бакум (2), Біч.

Роман Бакум, гравець ФК "Авангард":

 

"Рятівник" (Черкаси) - "Холоднянське" (Смілянський район) 1 : 3 (0 : 1)

18oblostIMG_6602 

Матч-сенсація. Головну сенсацію футболісти "Холоднянського" почали створювати ще у першому таймі. Номінальним фаворитом матчу був "Рятівник", але гра показала зовсім інше. "Холоднянське" продемонструвала цупку та надійну гру в захисті, яка стала запорукою перемоги команди. Протягом більшої частини ігрового часу "Рятівник" контролював м’яч та атакував. Підсилившись братами Стайковими, "пожежники" розхитували оборону суперника, але забити їм не вдавалося. Натомість, допустивши помилку, вони швидко пропустили гол. Рахунок 1 : 0 тривав протягом більшої частини ігрового часу.

18oblostIMG_6613 

Футболісти "Холоднянського" з усіх сил тримали суперника, зробивши ставку на захисті. І це їм вдавалося до середини другого тайму, коли Євгеній Трандафілов знайшов шпарину у захисних редутах суперника й спрямував туди м’яча - 1 : 1. Здавалося на цьому "Рятівник" почне додавати обертів і зрештою досягне перемоги, але ситуація склалася іншим чином. Пропустивши, гравці "Холоднянського" швидко відповіли своєму суперникові двома м’ячами. 3 : 1. 

З кожною наступною хвилиною сенсація ставала все реальнішою. "Пожежники" не залишали половину поля суперника, проводячи атаку за атакою. Однак ще кілька разів вразити ворота суперника гравці "Рятівника" не змогли. У підсумку 3 : 1, "Холоднянське" робить найбільшу сенсацію і вибиває срібного призера чемпіонату ще на стадії 1/8 фіналу.  

18oblostIMG_6647 

"Рятівник" (Черкаси) - "Холоднянське" (Смілянський район) 1 : 3 (0 : 1)

Голи: "Рятівник": Трандафілов - "Холоднянське": Гаркавий М. (2), Слепко О.

Володимир Грошев, тренер ФК "Холоднянське":

 

"Дахнівка" (Черкаси) - "Артанія" (Канівський район) 7 : 1 (4 : 0)

18oblostIMG_6661 

Потужно та впевнено провели цей матч футболісти "Дахнівки". Бронзові призери чемпіонату Черкас на голову вище були своїх суперників. Що довели ще після першого тайму, лідируючи в рахунку 4 : 0. Досвідчена черкаська команда в усіх компонентах була сильнішою за "Артанію", яка виявилась просто не готовою до  того темпу та класу гри, який їй запропонував суперник.

18oblostSVR_5825

Забезпечивши якісний гандикап, гравці "Дахнівки" не зупинилися на досягнутому, а спокійно проводили й другу половину зустрічі. Черкаська команда використовувала всі свої моменти й забивала голи. Як наслідок ще до середини тайму рахунок сягав шестичзначної перемоги "Дахнівки". "Артанія" на це зуміла відповісти лише одним голом. У підсумку ще більші ніж за 6 хвилин до кінця зустрічі команди вже догравали гру. "Дахнівка" без жодних проблем проходить свого суперника.

18oblostSVR_5836

"Дахнівка" (Черкаси) - "Артанія" (Канівський район) 7 : 1 (4 : 0)

Голи: "Дахнівка": Ковтуненко (3), Александров І., Гамалій, Корольов, Островський - Шмиголь (автогол)