Гранд ветеранського футболу Черкащини
Написав Максим Гаптар   
Четвер, 07 березня 2013, 10:27

viktoriyaDSC04143

Підходом до справи у цієї команди може позаздрити будь-який професійний футбольний клуб. ФК «Вікторія» увірвався у вітчизняний ветеранський футбол і відразу почав доводити свій високий клас. За 7 років свого існування цей колектив збирав найвищі нагороди обласних, міських чемпіонатів, додаючи до цього звитяги на всеукраїнській арені. У цьому сезоні «Вікторія» досягла найвищої для себе вершини – стала чемпіоном України серед ветеранів категорії 50+. Наступного тижня, 16-го березня черкаський гранд на власному паркеті відіграє матч Суперкубку України з футзалу. Суперником «Вікторії» буде сильна донецька команда «Зугрес». До вашої уваги розповідь про одну з найсильніших та яскравіших ветеранських команд Черкащини – «Вікторію».

 


Розпочав своє існування майбутній гранд черкаського футболу в 2006-му році. Головним ініціатором створення клубу став Віктор Миколенко.

«Ще до існування команди ми з друзями постійно збиралися і грали у футбол. Нам це дуже подобається, всі маємо певне відношення до цього виду спорту. Серед нас були працівники правоохоронних органів, юристи, економісти полюбляли пограти у футбол, оскільки отримували від цього якісне задоволення. Так нас поступово назбиралося осіб 20, і ми вирішили, що можемо перейти на новий рівень. Так, у 2006-му році, ми створили футбольний клуб «Вікторія», – пригадує Віктор Миколенко, президент ФК «Вікторія».

viktoriyaP22801581

Відразу з початку свого існування «Вікторія» гучно про себе заявила в обласному футболі. З перших років команда виступала у чемпіонаті Черкаської області з футболу серед ветеранів. Потім почала брати участь у різноманітних чемпіонатах з міні-футболу і це у «Вікторії» стало виходити досить вдало. Команда є постійним учасником зимового чемпіонату Черкас з міні-футболу.

2008-ий рік для «Вікторії» став знаменним, адже команда почала виступати на всеукраїнській арені. І, власне, вже в першому своєму сезоні участі у чемпіонаті України з міні-футболу «Вікторія» здобула бронзу першості. У 2009-му та 2010-му році колектив підтвердив свій клас ще двома бронзами. Взагалі, 2009-ий рік для «Вікторії» був більш ніж вдалим. Колектив повністю підтвердив свою назву вагомими перемогами. Окрім бронзи чемпіонату України «Вікторія» стала чемпіоном міста та області з міні-футболу.

viktoriyaDSC00987

«Запорукою успіху нашої команди є кадровий склад. У нашій команді грають чудові футболісти, котрі пройшли якісну школу команд-майстрів. Власне завдяки цьому, більшою мірою, ми досягаємо непоганих результатів», – зазначає Володимир Ковбаса, спортивний директор ФК «Вікторія».

viktoriyaDSC02409

Свою думку про успіх «Вікторії» повідав і президент клубу Віктор Миколенко: «Головне наше кредо – у команді мають бути порядні люди. Ми разом граємо, отримуємо задоволення, допомагаємо один одному. Неважливо, якщо футболіст навіть буде дуже гарно грати, проте якщо в нього не достойні людські якості, то він в команді не буде. У нас кілька разів такі випадки траплялися».

Кістяк «Вікторії» формують такі відомі на Черкащині футболісти: Олександр Осташов, Сергій Євглевський, Юрій Гаврилюк, Ігор Карась, Олександр Піскун, Володимир Пилипенко та інші.

viktoriyaDSC04090

Тренувальний режим команда також сповідує серйозно. Двічі на тиждень у команди проходять тренування, на вихідні «Вікторія» проводить матчі. Незалежно від пори року чи погодних умов команда буде тренуватися. Взимку в залі, в інші пори року на футбольному полі в Геронимівці.

Однією з візитівок «Вікторії» є її професійний підхід до справи. Футболісти цього ветеранського клубу мають якісну футбольну форму та різноманітну екіпіровку, якій може позаздрити більшість клубів чемпіонату області. Фінансову підтримку «Вікторія» отримує від ряду партнерів: ПП «Лисс», ПП «Ланес», ТМ «Joma».

viktoriyaDSC02418

Цього року «Вікторія» вкотре довела, що є однією з кращих команд не лише Черкащини, а й України. Черкаський колектив традиційно взяв участь у чемпіонаті України з футзалу, котрий проходив у Сумах. Цьогорічна першість стала найбільш вдалою для команди – «Вікторія» стала чемпіоном України. Цей успіх дозволив черкаській команді отримати право посперечатися за Суперкубок України з футзалу, котрий пройде 16-го березня в ПС «Будівельник». Суперником «Вікторії» стане ще один гранд ветеранського футболу – донецький «Зугрес». Окрім цього черкаська команда пройшла до фіналу чотирьох чемпіонату Черкаської області з футзалу в обох вікових категоріях. Про завдання, які стоять перед командою говорить президент клубу: «Завдання поставлене виходячи з назви нашої команди. Потрібна тільки «Вікторія», тільки перемога».