Команда зі Шполянського району - чемпіон першості ВФСТ "Колос"
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 26 лютого 2013, 08:27

perejaslav55655Днями у Переяславі-Хмельницькому проходила першість України ВФСТ "Колос" з футзалу серед дівчат 1998, 1999 та 2000-го років народження. Переможницями цієї першості стали футболістки матусівської ДЮСШ з лебединської команди "Ніка".

Загалом у змаганнях взяло участь близько 20-ти команд з усієї України. Черкащину представляли команди із Матусова, Умані та Тального. Найбільш серйозне представництво було у змаганнях дівчат 2000-го року народження, де виступали фіналісти минулих чемпіонатів, команди з Конотопа, Славутича, Кобеляків, Умані та Матусова. У груповому раунді не було рівних командам з Черкащини. Уманська "Ятрань" та матусівська "Ніка" без особливих проблем забронювали собі місце у півфіналах змагань.

У першому півфіналі "Ніка" зустрічалася з "Лідером" (Кобиляки). Рівний та напружений матч завершився нічиєю 1 : 1. І все вирішувала серія пенальті, яку краще виконали шполянські футболістки й у підсумку вийшли до фіналу. В другому півфіналі в не менш напруженій боротьбі уманська "Ятрань" переграла "Вікторію" (Конотоп). Як наслідок на всіх чекав фінал, в якому сперечалися команди з Черкащини.

Більш титулована команда "Ятрань" розглядалася фаворитом фіналу. Проте під час матчу і футболістки зі Шполянського району продемонстрували кращу витримку та реалізацію моментів й здобули перемогу з рахунком 2 : 0. У підсумку ця перемога дозволила "Нікі" оформити чемпіонство цього турніру, "Ятрань" здобула срібло.