"Олімп" - переможець турніру Олександра Ковпака!
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 24 грудня 2012, 18:40

kovpakcupIMG_3853

Всеукраїнський турнір Олександра Ковпака, який проходив цього вікенду в Черкасах добіг кінця!

Протягом чотирьох днів у Черкасах проходили міні-футбольні баталії серед юнаків. Позмагатися за Кубок Олександра Ковпака до нашого міста завітали команди не лише з Черкащини, а й сусідніх областей. Як ми повідомляли раніше, турнір проходив у двох вікових групах (2002-2003, 2000-2001). Серед молодших футболістів перемогу здобула черкаська команда "Дніпро-80-1".

А у старшій віковій групі змагання розгорілися не на жарт. У бронзовому фіналі перемогу здобули футболісти кременчуцького "Кремня". А найбільш захопливий та інтригуючий матч, як і очікувалося, провели фіналісти. За головний трофей турніру Ковпака боролися команди з Черкаської області - "Дніпро-80" (Черкаси) та "Олімп" (Сміла).

kovpakcupIMG_3793

Фінальний поєдинок проходив у найкращих традиціях фіналів чемпіонату світу та Ліги Чемпіонів. І сміляни, й черкащани продемонстрували якісний міні-футбол. Протягом матчу команди тричі зрівнювали рахунок. Першими вперед вийшли футболісти "Олімпу", проте гравці "Дніпра-80" перехопили ініціативу й вийшли вперед. Проте "Олімп" весь час не відпускав свого суперника далі ніж на один гол. Протягом другого тайму футболісти "Дніпра-80" лідирували в рахунку, однак за 30 секунд до завершення матчу сміляни відновили паритет.

kovpakcupDSC04600

Фінальний поєдинок запам’ятався дуеллю тренерів Василь Гречаний - Андрій Фощій

kovpakcupDSC04603

Гра перейшла до стадії післяматчевих пенальті. У тривалій та інтригуючій міні-футбольній лотереї перемогу святкували футболісти "Олімпу" (6 : 5 та 9 : 8 у підсумку). Фінальний матч зібрав чималу кількість вболівальників. Одна половина ПС "Будівельник" вболівала за смілянську команду, інша за черкаську.

"Легкої перемоги ніколи не можна здобути. Завжди потрібно прагнути до перемоги та вдосконалюватися. Особливо запам’ятався на цьому турнірі фінальний матч. Він був напруженим до останньої секунди. Добре, що в післяматчевих пенальті наша команда виявилася сильнішою і перемогла на турнірі", - ділиться враженнями Тимофій Угрін, капітан ФК "Олімп" (Сміла)

Після фіналу відбулася масштабна церемонія нагородження учасників та призерів турніру. Без нагороди не лишилася жодна команда. Особисто відзначав кращих гравців свого турніру й Олександр Ковпак.

"Хочу подякувати Черкасам та, особливо, організаторам за такий чудовий турнір. Я навіть не очікував, що в Черкасах нас так добре приймуть. Я дуже задоволений, сподіваюся, що й дітям сподобалося брати участь у цьому турнірі. Завдяки таким турнірам вони будуть рости як футболісти", - зазначив Олександр Ковпак.

Учасники турніру Ковпака розподілилися таким чином:

1. "Олімп" (Сміла)

kovpakcupDSC04686

2. "Дніпро-80" (Черкаси)

kovpakcupDSC04671

3. "Кремінь" (Кременчук)

kovpakcupDSC04662

4. "ДЮСШ-2-Піонер" (Кіровоград)

5. "Єдність" (Київ)

6. "Арсенал" (Київ)

7. "Дніпро-80-2" (Черкаси)

8. "Арсенал-2" (Киїїв)

Номінації Кубку Ковпака

Кращий воротар - Максим Сокуренко "Олімп" (Сміла)

Кращий захисник - Максим Зайченко "Олімп" (Сміла)

Кращий нападник - Мустафа Еміль "ДЮСШ-2-Піонер" (Кіровоград)

Кращий бомбардир - Іван Куць "Кремінь" (Кременчук)

Кращий гравець - Михайло Овчінніков "Дніпро-80" (Черкаси)

kovpakcupDSC04690

А завершилося це святкове дійство традиційною фотографією на згадку. А Олександр Ковпак у свою чергу запевнив усіх присутніх, що турнір відбудеться й наступного року.