Брати Усаковські та "Азот" долають "Митницю"
Написав Максим Гаптар   
Неділя, 23 вересня 2012, 17:36

bl18turDSC09661

У напруженому матчі "Азот" долає "Митницю", а "13-й состав" напевно лишає "Кобру" шансів на чемпіонство.

«ЧДТУ» – «Надія» 4 : 4

У цьому матчі «Надія» мала всі шанси вийти зі своєї похмурої серії. Проти «ЧДТУ» футболісти «Надії» неабияк налаштувалися, про що свідчив широкий склад команди. Проте «студенти» не знітилися перед суперником, тому контролювали хід гри, однак, як завжди, кілька обрізок призвели до того, що «ЧДТУ» вже поступалося. Втім команда технологічного університету зібралася і тиснула на суперника протягом усього матчу. Однак гравці «Надії» також тримали свою гру.

Тому доля матчу вирішувалася в останні хвилини. За п’ять хвилин до кінця рахунок був 2 : 1 на користь «Надії», це змусило «студентів» замінити воротаря п’ятим польовим гравцем. «ЧДТУ» вміє розігрувати більшість, втім так швидко зрівняти рахунок їм не вдалося. Кілька атак і чергова обрізка, що призвела до забитого м’яча. Проте і це не спинило команду. Далі «студенти» розіграли чудову комбінацію і відквитали один м’яч, проте вже у наступному моменті пропустили. 4 : 2. Часу лишалося все менше, але гравці «ЧДТУ» таки зуміли довести свою майстерність. Польовий воротар команди Павло Кіт став справжнім героєм матчу, забивши три голи своєї команди у більшості. За хвилину до кінця зусиллями Кота «ЧДТУ» зуміло зрівняти рахунок. 4 : 4.

bl18turDSC09630 

«ЧДТУ» – «Надія» 4 : 4

Голи: «ЧДТУ»: Кіт (3) Андрійченко О. – «Надія»: Аджубей, Дєдов, Колядко, Проценко.

 

«Азот» – «Митниця» 4 : 3

Як і очікувалося, матч між цими командами видався чудовий. Передбачивши серйозне протистояння, «Азот» підсилився Юрієм Усаковським, який, забігаючи наперед, став героєм зустрічі. Футболісти обох команд обережно розпочали матч. Обидві команди мали кілька непоганих моментів забити. В «Азоту» відразу запрацювала зв’язка братів Усаковських, які на своєму рівні обігрувалися один з одним і пробивали по воротах. В одному з таких моментів Юрій Усаковський завершив комбінацію і відкрив рахунок. За ним свій гол забив Олег Кудря. Заробивши перевагу у два м’ячі, футболісти «Азоту» віддали ініціативу «Митниці». «Комунальники» намагалися скоротити відставання, але захист «Азоту» був непохитним.

bl18turDSC09675 

Проте вже у другій половині гри гравці «Митниці» таки зуміли продемонструвати характер. Спочатку Віктор Александров гарматним точним ударом скоротив відставання. А через кілька миттєвостей потому Богдан Розсоха зрівняв рахунок. Час матчу наближався до завершення, тому обидві команди прискорили темп. Юрій Усаковський не дарма завітав до Черкас, адже за кілька хвилин до кінця гри ще двічі розписався у воротах «Митниці». «Комунальники» на це відповіли голом Мірошніченка, і ще мали кілька моментів зрівняти рахунок. Однак фінальний свисток сповістив про перемогу «Азоту».

bl18turDSC09676 

«Азот» – «Митниця» 4 : 3

Голи: Усаковський Ю. (3), Кудря О. – «Митниця»: Александров В., Розсоха, Мірошніченко.

 

«Матусів» – «Вулкан» 3 : 6

Нарешті «Вулкан» здобув перемогу. Семиматчева серія поразок добігла кінця. Сьогодні футболісти «Вулкану» зібралися і здолали непоступливий «Матусів». Матусяни перебувають у не найкращому настрої. Команда зі Шполянського району ніяк не може вийти на свій рівень. Втім у матчі проти мотивованого «Вулкану» матусяни певний час лідирували в рахунку. Однак «вулканівці» зібралися і спокійно переграли свого суперника. 6 : 3, «Вулкан» нарешті перемагає.

bl18turDSC09784 

«Матусів» – «Вулкан» 3 : 6

Голи: «Матусів»: Касяненко, Маняк (2) – «Вулкан»: Жицький, Семенов (2), Бобков (3).

 

«ТЕКС» – «Рятівник-2» 0 : 3

bl18turDSC09733 

Після неявки на матч з «Рятівником-1», «ТЕКС» вчинив послідовно, тому проігнорував зустріч і з «Рятівником-2».

 

«13-й состав» – «Кобра» 3 : 2

Свято «13-го составу» продовжується. «Хорватія» розігралася не на жарт. Цього разу справжній бій отримали футболісти «Кобри». Вже після стартових 5-ти хвилин «Кобра» могла поступатися. Гравці «Составу» добре увійшли гру, відчули м’яч і проводили стрімкі атаки. Кілька виходів віч-на-віч з воротарем «Кобри» повинні були завершуватися голом, однак Віктор Єрошев гарно грав на виході. «Кобра» відповідала на це своїми атаками, але настільки явних моментів у «міліціянтів» не було.

bl18turDSC09793 

У другому таймі «13-й состав» не зменшив обертів, навпаки команда першою відкрила рахунок. Така зухвалість розгнівила футболістів «Кобри», які вже у наступній атаці зрівняли рахунок. Паритет в рахунку тримався певний час і це не задовольняло «правоохоронців», які за п’ять хвилин до кінця зустрічі вирішили змінити воротаря та випустили ще одного польового гравця. Така тактика зіграла з «Коброю» злий жарт. Кілька обрізок і «13-й состав» вже перемагає з рахунком 3 : 1. Причому один із голів забив воротар команди Іван Хоменко. Пропустивши, футболісти «Кобри» ще активніше помчали в атаку, однак зрівняти рахунок їм так і не вдалося. Воротар «Составу» провів одну з найкращих ігор у цьому чемпіонаті. У підсумку «Состав» продовжує свою виграшну феєрію.

bl18turDSC09817 

«13-й состав» – «Кобра» 3 : 2

Голи: «13-й состав»: Глаговський, Вовк, Хоменко – «Кобра»: Сеідов, Биченко.

 

Протягом тижня було зіграно ще два матчі.

«Матусів» – «ТЕКС» 1 : 3

«Рятівник-1» – «Рятівник-2» 4 : 7

Голи: «Рятівник-1»: Тусь, Петренко (3) – «Рятівник-2»: Бардіс (2), Лісняк (2), Григоренко, Сухостат, Руденко.

bl18turDSC09683

Найкращим гравцем 18-го туру визнано Юрія Усаковського. Забивши три м’ячі, гравець "Азоту" забезпечив переможний результат своїй команді. Власне завдяки Юрію Усаковському зв’язка братів відбулася, з якою "Митниця" не змогла впоратися.