Чемпіонат Черкащини з футзалу. 12 тур (завершальні три матчі ігрового дня)
Написав Administrator   
Неділя, 10 березня 2019, 08:10

2 IMG 6260

 До уваги матчі «Громада» Черкаси - «Яснозір’я», «Сміла» - «Патріот» Сміла і «Цетус» Черкаси - «Енергія» Черкаси

 

 

Вища ліга. II етап. 3 тур. 5-8 місця. «Громада» Черкаси - «Яснозір’я» - 5:1 (1:0)

Голи: Губа (2), Білоножко (3) - Шпиця

Вилучення: Вакуленко - немає

 

Обидва амбітні колективи на другому етапі змагань мали намір вибороти високе 5 місце. Але так склалося, що до завершального туру змагань за 5-8 місця кращий результат був у яснозірців. Проте зустріч для них почалася не так як їм хотілося і вже на старті гри вони пропустили гол у свої ворота. Поступово гра набула нервового характеру.

 

1 IMG 6240

 

Після перерви ситуація на майданчику особливо не змінилася: «Громаді» вдавалося зробити на майданчику більше ніж його супернику, у якого на лаві запасних було 5 гравців. У черкащан у другій частині зустрічі вже не було гравців на заміну. Але це не заважало їм планомірно забивати мячі у ворота суперника і станом на 27 хвилину гри перемагати з рахунком 3:0. У яснозірців виникають моменти, щоб змінити хід поєдинку, але зробити це їм поки не вдається. Та все ж у ворота громадівців влітає мяч – 3:1. Забитий гол «завів» команду з Черкаського району і вони організували штурм воріт опонентів. Але очевидно сьогодні не день Яснозіря і на з4 хвилині гри злагоджений колектив «Громади» забиває свій четвертий гол у зустрічі – 4:1. Командам залишається ще грати чотири хвилини, але здається черкащан на шляху до здобуття перемоги ніщо не зупинить. У підсумку так і вийшло і при цьому громадівцям вдалося забити ще один гол у ворота суперника.

Незважаючи на поразу "Яснозір'я" фінішувало на 5 місці турнірної таблиці.

 

 

 

Перша ліга. 12 тур. «Сміла» - «Патріот» Сміла – 2:3 (1:0)

Голи: Хоменко Р., Макротинський – автогол суперника, Авраменко, Римський

Попередження: Стародуб - Онученко

Перемога у смілянському дербі дуже важлива для обох команд, а особливо для «Патріота», який при певних «розкладах» може бути і чемпіоном. З іншого боку у «Сміли» перед цією грою є шанс фінішувати «срібними». Проте відповіді на усі питання має дати гра.

 

100319 22

 

У першому таймі все складувалося не на користь господарів матчу. Але на початку другого тайму ситуація змінилася і згодом «Патріоту» вдалося змінити рахунок на 1:1.

Після цього команди почали діяти обережніше – ціна помилки дуже висока, але і нічийних результат їх не влаштовував. На майданчику почалася вязка гра з невеликою кількістю ударів по воротах. У принципі на майданчику рівна боротьба. Проте відносне затишшя у зустрічі порушується на 35 хвилини, коли команд з різницею у 20 секунд обмінялися забитими голами.

 

100319 23

 

Наступний гольовий момент у зустрічі виник біля воріт «Сміли», але Онученко дивом не влучив у пустий кут воріт. За 1 хв. 25 секунд в обох команд по 5 фолів. Але м’яч у ворота «Сміли» влітає з гри – 2:3. Командам ще грати потрібно було 1 хвилину, але за цей проміжок часу ситуація на майданчику не змінилася. «Патріот» перемагає і переміщуєтьсяя на третє місце турнірної таблиці.

 

 

 

 

 

Екстра-ліга. II етап. 3 тур. 5-7 місця. «Цетус» Черкаси - «Енергія»Черкаси –  4:2 (2:2)  

 

Голи: Гамалій, Волощук (2), Сорокін – Зоря, автогол суперника

 

Попередження: немає – Зоря, Калашник

На перших хвилинах зустрічі склалося враження, що команди вийшли пограти у своє задоволення. Вже на перших хвилинах гри суперники обмінялися забитими голами – 1:1.  При цьому футзалісти грають легко і не вимушено. Проте згодом події розгорнулися не на користь  цетусівців. Сталося це після того, як зоря у «Енергії» завершив свій прохід влучним ударом – 1:2.  

 

100319 24

 

Після цього господарі матчу почали нервувати і організували масований штурм воріт, які, захищав найстарший учасник чемпіонату області 63-річний Ігор Чуприна. Зрозуміло, що «Енергія» з урахуванням віку свого голкіпера грала максимально уважно у захисті і не давала супернику часто бити по своїх воротах. Наприкінці тайму воротар господарів нічого не зміг вдіяти після удару зі штрафного у виконанні Гамалія – 2:2.

 

100319 25

Після перерви І.Чуприна зайняв своє звичне місце на тренерській лаві. Команди у швидкості не додали, але бажання виграти проявляли неабияке. У підсумку «Цетусу» вдалося забити у другій частині 2 голи і завершити сезон на 5 місці турнірної таблиці серед команд екстра-ліги.