Футзал. Чемпіонат Черкащини. Вища ліга. II етап. Результати 2 туру
П'ятниця, 01 березня 2019, 18:54

1-IMG 5114

1 березня, у Черкасах у спортивному комплексі «Будівельник» відбулися матчі передзавершального туру у вищій лізі

 

01.03.2019р. (п'ятниця). Вища ліга. II етап. 2 тур 

5-8 місця. «Яснозір’я» - «Рятівник-2» (Черкаси) - 3:2(1:2)

 Голи: Дмитренко (2), Жох – Панченко (2)

Попередження: немає – Чмих, Черненко

Обидвы команди перед початком чемпінату розглядалися як претенденти на вихід за підсумками першого етапу до наступного раунду. Проте так сталося, що у другій частині змагань і «Яснозіря» і «Рятівник-2» беруть участь у розіграші 5-8 місць. На цій стадії чемпіонату команди свої перші зустрічі виграли. Таким чином очікується цікаве протистояння.

Активніше гру почали черкащани і згодом повели у рахунку. Яснозірці зі свого боку роблять ставку на гру від оборони, але бажаного результату така тактика не поки немає успіху. Натомість рятівники наполегливо йдуть на ворота опонентів і станом на 8 хвилину зустрічі виграють з рахунком- 0:2.

 

2-IMG 5101

 

Лише після другого пропущеного гола яснозірці вдаються до активніших і дій і на 10 хвилині Дмитренко був дуже близьким до успіху, але не зумів обіграти воротаря. Гості дають супернику частіше атакувати, але застосовуючи пресинг не дають зробити прицільний удар. А якщо вдається яснозірцям пробити, то як у випадку з ударом від Пустовіта,мяч не долетів до воріт. Проте Жоху на 17 хвилину ніхто не завадив скоротити відставання у рахунку до одно мяча. Майже відразу у господарів було два шанси зрівняти рахунок, але вони цим не скористалися. 

На 3 хвилині другого тайму у ворота черкащан призначається пенальті, яке реалізує Дмитренко – 2:2. Коли рахунок став рівним команди рухатися швидше не стало, а от гра стало нервовою. Побільшало порушень. І вже на 33 хвилині зустрічі у «Рятівника-2» з’явився 5 загальнокомандний фол. Відразу після цього у гостей Панченко ледь не вивів свою команду у рахунку вперед, але не зумів обіграти яснозірського голкіпера. А на 36 хвилині у рятівників Блонський дивом не переправив смугастого у ворота суперника. За 2, 24 хв. до фінального свистка Блонський порушує правила на Пустовіті і Дмитренко реалізує дабл-пенальті – 3:2. Очікувано завершальні хвилини зустрічі пройшли нервово, але рахунок на табло так і не змінився.

 

 

 

1-4 місця. «Наша Ряба» (Катеринопіль) - «Хімелетктробуд» (Черкаси) – 0:0

Попередження: Піддячий - Гуляш

З огляду на боротьбу за перше місце у вищій лізі та з урахуванням того, що після цього командам залишиться провести по одній зустрічі, то це – «золотий» матч для обох команд. Напевне високий статус зустрічі, зумовив те, що гру «Наша Ряба» і «Хімелетктробуд» почали обережно. Досить швидко пролетіли 5 хвилин зустрічі, а особливонебезпечних моментів біля воріт не спостерігалося. Та згодом Біляк у черкащан робить підступний удар по воротах і Єрошов дивом реагує на цей «постріл», вибиваючи круглий ногою із кута воріт. Згодом вже Соколовський у гостей зустрічі демонструє на воротах відмінну реакцію. Через хвилину Кіт у хімелектробудівців не зміг обіграти голкіпера «Нашої Ряби».

 

1-IMG 5172

 

Якщо взяти до уваги той факт, що в обох команд на лаві запасних по два гравці, то високого темпу очікувати не варто. Хоча хтозна як складеться гра далі. 

Пролетіли 15 хвилин зустрічі, а на майданчику точиться рівна боротьба, що підтверджують нулі на табло. Команди поки діють виважено, з ретельною підготовкою атак і великою кількістю пасів. 

Під завершення тайму мяч частіше гостює на половині поля черкащан, але катеринопільським футзалістам поки зробити прицільний удар не вдається. 

Після великої перерви швидкості зросли, а відтак побільшало біля обох воріт небезпечних моментів, але поки справа до гольових моментів не доходить. На табло 25 хвилина гри. У «Хімелектробуда» більше виходить гра від воріт. «Наша Ряба» намагається грати першим номером.

 

2-IMG 5175

 

На 30 хвилині гри хімелетробудівці беруться за голови, від нереалізованого гольового моменту. Через півторихвилини Тенжицький у Катеринополя бє сильно по воротах опонентів, але Соколовський парирує цей складний удар. 

Командам залишається ще грати і всім зрозуміло, що при такій монотонній грі успіху не досягнеш. Хто першим піде у ва-банк? Можливо черкащани, але їх стримують чотири загальнокомандні фоли. 

На 37 хвилині у катеринопільців проходить якісна контратака, але завершальний удар у Погрібного не виходить. Тривають напружені завершальні хвилини гри, де у черкащан в атаках приймає участь воротар, але фінальна сирена фіксує нічию.

 

 

 

1-4 місця. «Колос» (Чорнобай) - «Карбон» (Черкаси) – 4:3 (1:1)

Голи: Завгородній, Кривенко О. (2), Кривенко Ю. – Бабій (2), Раковський

Попередження: Завгородній - Колос

Незважаючи на те, що обидві команди втратили турнірні очки у стартовому турі другого етапу, команди зберігають шанси здобути перше місце. Напевне, розуміючи це, команди гру почали активно, зробивши акцент на «швидкий» забитий мяч. Мячем частіше володіють черкащани, але від того гольових моментів біля чорнобаївських воріт особливо не багато. Зі свого боку «Колос» контратакує, змушуючи суперника нервувати.

На 8 хвилині гри карбонівці пробивали перспективний штрафний по центру воріт, але Алієв не наважився виконати цей удар, а у Раковського він не вийшов. Через три хвилини у «Колоса» була відмінна нагода відкрити рахунок у зустрічі. Але Клименко не зумів «розібратися» у перспективній ситуації. Цікаво, ще й же гравець через хвилину майже із тієї ж позиції мав забивати, але шкіряна куля пролетіла поряд зі стійкою воріт.

 

1-IMG 5236

 

Та все ж рахунок у зустрічі відкрили черкащани. Сталося це на 14 хвилині гри. У «Колоса» відповідь була потужна і небезпечна для воріт черкащан, але м’яч все таки оминув сітку воріт. на 18 хвилині у «Карбона» в епіцентрі уваги голкіпер Стрижак і його відмінна реакція. Тут варто відзначити, що у гостей більшість гравців атакуючого плану.

А за кілька десятків секунд до сирени на перерву Завгородній у «Колоса» більярдним ударом у кут воріт зрівнює рахунок у грі – 1:1.

Не встиг розпочатися друга половина зустрічі, а чорнобаївці вже повели у рахунку – 2:1. Цікаво, що забитий гол додав господарям зустрічі впевненості і Кривенко Ю. вдало зігравши при відборі, вийшов сам на сам з голкіпером «Карбона» і збільшив перевагу своєї команди у рахунку до 2 м’ячів – 3:1. Зрозуміло, що після таких подій черкаська команда вдалася до більш активних дій, тим самим зробивши шанси суперника на організації атак досить таки великими. І на 29 хвилині чорнобаївська команда скористалася своїм шансом на організацію гольової контратаки – 4:1.

 

2-IMG 5246

 

Далі «Карбон» міняє номінального воротаря на польового і переходить до атак впятьох. І майже відразу ледь не досягають успіху, але після удару раковського шкіряна куля влучає у стійку воріт. Та все тактика черкащан згодом дає свій результат – Казарян влучним ударом скорочує відставання у рахунку. Командам залишається ще грати 6 хвилин. А через 1 хвилину Бабій робить рахунок 4:3. Через 25 секунд після цього м’яч після удару Казарян влучає у стійку воріт.

Напруга у грі досягає своєї верхньої точки. «Карбон» продовжує атакувати впятьох. У відповідь атака «Колоса», де Кривенко Ю. дивом не влучає у пусті ворота. У відповідь не реалізований момент від Казаряна, точні вкотре після його удару рятує суперника каркас їхніх воріт. У підсумку це захоплююче дійство перервала фінальна сирена.

 

 

 

5-8 місця. «Шполабудматеріали» - «Громада» (Черкаси) – 4:2 (0:2)

Голи: Боярчук (2), Маняк – Вакуленко, Губа

Попередження: Маняк - Вакуленко

Велике бажання «Громади» завершити цей чемпіонат на мажорній ноті, вело їх на ворота суперників з подвійною силою. А для того, щоб підтримувати протягом зустрічі високий темп у розпорядженні головного тренера черкащан дві четвірки. Натомість у шполян лава запасних пуста. Проте ті футзалісти, які грають у господарів зустрічі, за потенціалом у змозі показувати якісну гру. Але так вийшло, що громадівці проявили більше бажання забивати голи і вже до 10 хвилини зустрічі вели у рахунку з різницею у два мячі – 0:2. «Шполабудматеріали» робить ставку на контратаки, але досягти бажаного ніяк не вдається, проте змушує черкаських футзалістів помилятися і на 15 хвилині зустрічі у громадівців було вже 5 фолів. Це змушувало їх далі грати обережніше. Але до завершення тайму справа до дабл-пенальті у ворота черкащан справа так і не дійшла.

Після перерви ситуація на майданчику практично не змінилася – «Громада» продовжувала частіше володіти інціативою у грі, а шполяни більше захищалися з надією, що суперник атакуючи помилиться і вони цим скористаються. Але громадівці грають уважно, особливо не ризикуючи.

 

1- IMG 5291

 

На 25 хвилині у «Шполабудматеріалів» потужно б’є по воротах Шевченко, але шкіряна куля пролітає поряд зі стійкою воріт. черкащани не поспішають з відповіддю, а роблять ставку на ретельну підготовку атак. Але якщо у першому таймі атаки у гостей «проходили», то зараз поки це не виходить. А от господарям матчу спочатку вдається скоротити відставання у рахунку, а через хвилину (на 30 хв. зустрічі), і згодом зрівняти рахунок – 2:2.

 

2- IMG 5268

 

Здавалося, що гра так і закінчиться з нічийним результатом, та на 37 хвилині гри, Боярчук у Шполи, забиває третій гол у ворота опонентів. Цей гол додає їм впевненості і вони сміливіше організовують свої атаки. Натомість «Громада» робить ніби все правильно на майданчику, але шкіряна куля вперто не потрапляє у сітку воріт суперника. У підсумку шполяни, впіймавши кураж, отримують важливу перемогу.