Футзал. Чемпіонат Черкащини. I ліга. 10 тур.
П'ятниця, 15 лютого 2019, 19:54

1502IMG 3567

15 лютого у СК «Будівельник» відбулися завершальні чотири гри 10 туру

 

«Агро-старт» (Леськи) - «Єрківська ОТГ» - 2:3 (1:1)

Голи: Бутіков, Храпко – Вітряченко, Островський, Бобінський

Попередження: Кузмін, Холодний - немає

За втраченими турнірними очками єрківська команда входить до лідируючої групи. Їм протистоїть один з аутсайдерів турнірної таблиці. Але у чемпіонаті вже було не раз, коли команди з нижньої частини турнірної таблиці відбирали залікові бали у фаворитів матчів. Матч команди починають у своїх бойових складах, єдине, що у гостей на воротах грає

не основний голкіпер.

Обрізка на 2 хвилині гри Бобінського при атаці Єрківської ОТГ призвела до першого гола у цій зустрічі – 1:0. Тут варто відзначити, що на виході помилився воротар катеринопільської команди.

Пропустивши м’яч, гості нарешті вімкнули швидкості і біля леськівських воріт стало «гаряче». При цьому контратаки господарів матчу постійно тримають команду Ласкавого у напрузі. Щоправда, сам Леонід Миколайович на грі не присутній. Швидко і не помітно пролетіли 10 хвилин зустрічі, а на табло рахунок не змінюється. Проте згодом одна з багаточисленних атак єрківської команди закінчується влучним попаданням у сітку воріт – 1:1. Забитий гол додав гостям впевненості і вони посилили свій тиск на ворота суперника. Але володіючи ігровою перевагою команді з Катеринопільщини ніяк не вдається забити ще один гол.

 

1502

 

Після перерви гості додають ще в активності. Двічі мав нагоду відзначитися забитим голом Король, але надійно грає воротар «Агро-старту». Зі свого боку господарям матчу вдається менше атакувати. На 25 хвилині зустрічі у ворота агростартівців влітає другий гол – 1:2, а на 27 хвилині гри Островський влучним ударом робить заявку єрківчан на перемогу вагомішою – 1:3. «Агро-старт» починає поспішати і робить багато не точних пасів. «Єрківська ОТГ» уже нікуди не поспішає і віддає перевагу ретельним підготовкам атак. Але по футзальним міркам за 5 хвилин до фіналу перевага не досить впевнена. Потрібно ще забивати.

Заключні хвилини зустрічі пройшли напружено, але гості перемогу зі своїх рук не випустили, хоча і пропустили у свої ворота другий мяч.

 

 

 

«Слобода» (Червона Слобода) - «Старий город» (Черкаси) – 1:1 (0:0)

Голи: Культенко – автогол суперника

Чергова гра туру, де зустрічаються команди з різних полюсів турнірної таблиці. Але як показали перші 10 хвилин гри, «Старий город» рішуче налаштований поправити своє турнірне становище. Гострим атакам червонослобідської команди черкащани протиставили міцний захист, що починає нервувати господарів зустрічі.

 

15 IMG 3604

 

Команди демонструють високі швидкості. Мяч частіше знаходиться на половині поля «Старого города», але «Слободі» ніяк не вдається зробити прицільний удар. Досить швидко пролетіли чергові пять хвилин зустрічі, протягом яких на майданчику багато боротьби, але все проходить без забитих голів. Поки активним чорвонослобідцям не вдається зламати надійний захист опонентів. На завершальних секундах тайму Погребняк у «Слободи» небезпечно пробивав з фланку, але шкіряна куля пролетіла повз ворота.

Друга частина зустрічі почалася із забитого мяча у ворота «Слободи» самими червонослобіцями. Тут вже господарям матчу потрібно думати про те, як не переможний гол забивати, а вже як відігруватися. І «Слобода» удвічі посилює натиск на ворота опонентів, які схоже, зробили ставку на організацію контратак, які можуть виникнути внаслідок помилки «Слободи» в атаці. І на 30 хвилині такий момент виник у Юрпольського, але суперник заблокував його прохід.

 

15 IMG 3587

 

«Слобода» бере хвилинну перерву. Потрібен відпочинок, що збільшити оберти, тим самим змусити черкащан помилятися. І ,знаєте, майже відразу песля хвилинної перерви Культенко у Червоної Слободи зрівнює рахунок у матчі.

На 35 хвилині голкіпер «Слободи» дуже довго вводив шкіряну кулю у гру, за що у його ворота був призначений штрафний, який черкащанам не вдалося реалізувати. Поступово «градус» зустрічі зростає. Схоже, що «Старий город» не збирається грати на утримання рахунку і також хоче виграти.

У підсумку у зустрічі було зафіксовано бойову нічию.

 

 

 

«Сміла» - «Юніт» (Шпола) – 4:2 (2:0)

Голи: Говденко, Балозян, Макотринський (2) – Колот, Гирич

Смілянам для того, щоб мати шанс поборотися за медалі чемпіонату потрібні турнірні очки. І де їх набирати, як не у зустрічі з аутсайдером турнірної таблиці. Але як показали стартові хвилини зустрічі, у юнітівців наміри також досить серйозні - нарешті здобути таку бажану перемогу. Своє бажання виграти шполянські футзалісти підтвердили доволі таки якісною грою. Було видно, що спочатку з боку Сміли була недооцінка суперника і вони за це ледь не поплатилися пропущеним мячем у свої ворота. Їм потрібно було прикласти багато зусиль, щоб забити у ворота «Юніта» такий бажаний гол.

 

15 IMG 3668

 

Пропустивши мяч у свої ворота, шполянська команда додала у швидкості, що додало роботи голкіперу «Сміли» Шевченку. Ближче до завершення тайму сміляни дещо «підсіли» і більше, чим їм хотілося б, часу змушені захищатися. Але при цьому атаки господарів гри стали не менш гострішими і на 18 хвилині вони забивають другий гол у ворота шполян.

 

15-IMG 3632

 

Після перерви відбулися прогнозовані активності з боку «Юніта», але для їхнього суперника все обійшлося без забитого гола. А от «Сміла», стримавши натиск суперника, перейшла до більш активніших дій і на 24 хвилині Балозян влучним збільшує перевагу своєї команди до 3 мячів. Зрозуміло, що гостям відступати вже нікуди і вони організовують масовані атаки на ворота смілян. «Сміла» зі свого боку грає спокійно і виважено і особливо не поспішаючи. Але на 31 хвилині поєдинку шкіряна куля все таки влітає у ворота смілян. А через хвилину Шевченку із сміли вдруге у зустрічі виймав м’яч із своїх воріт – 3:2. Через кілька десятків секунд вже шанс забити гол зявляється у смілянина Балозяна, але йому не вдається обіграти голкіпера шполян.

Командам залишається грати ще 5 хвилин. «Юніт» помітно старається, справитися з черговою атакою суперника не може – 4:2. Часу, щоб рахунок змінити достатньо, але смілянські футзалісти грають максимально уважно і залишають майданчик переможцями.

 

 

 

«Служба порятунку» (Черкаси) - «Гермес» (Черкаси) – 4:6 (1:3)

Голи: Горох, Шкарбута, Зєнков (2) – Безлюда, Пасіченко, Волощук, Кравченко, Бондаренко, Ольховий

Сьогодні ще одного представника нижньої частини турнірної таблиці має протестувати один з лідерів першої ліги. До цього у трьох іграх фаворитам ігор було не легко. А тут ще й «Служба порятунку» крайній раз набирала турнірні очки аж у грудні, то ж явно скучили за перемогами.

 

15 IMG 3705

 

Майже 8 хвилин на майданчику точилася більш менш рівна боротьба. Але поступово гермесівцям вдається взяти гру під свій контроль і протягом півтори хвилини забити у ворота «Служби порятунку» два голи 0:2. Господарі засмутилися, але рук не опустили і відповіли кількома гострими контратаками, де на вістрі атак був Караушан, але його удари були повз цілі. Натомість у гостей із проведенням результативних атак ситуація значно краща і на табло вже 0:3. Та все ж «Службі порятунку» вдається зусиллями Караушана внести інтригу у зустріч – 1:3.

 

15 IMG 3722

 

Проте на стfhnsі 2 частини гри «Гермес» повертає собі перевагу у рахунку у три голи – 1:4. І тут «Службі порятунку» потрібно буде прикласти максимум зусиль, що щось змінити на майданчику і на табло. Але гермесівцям вдається забити свій 5 гол у поєдинку. До закінчення зустрічі грати ще 10 хвилин. А далі на майданчику ледь не відбулося сенсації – «Служба порятунку» зуміла зібратися і організувати у ворота опонентів 3 голи, на що «Гермес» відповів одним. Складно сказати, як розгорталися б події далі і чи розвинула б «Служба порятунку» свій локальний успіх, але все це зупинила фінальна сирена, яка зафіксувала перемогу «Гермеса».