Футзал. Кубок України серед юнаків вікової категорії U-15. Білозір’я. Черкаська обл.
Середа, 16 січня 2019, 21:35

1601201923456 n

17 січня у матчі за третє місце зустрінуться команди, які представляють Черкаську область

 

16 січня для комнд-учасниць з Черкаської області відбулися важливі матч у боротьбі за нагороди змагань:

«Іллічівець» (Чорноморськ) – СДЮСШОР (Черкаси) – 2:1

Голи: Ткачук (14, 23) – Кепча (19)

Перший півфінал основного плей-оф мав бути дуже цікавим. З одного боку – фаворит турніру, «Іллічівець», а з іншого – черкаська СДЮСШОР, команду якої вже зараз можна називати сенсацією цьогорічного Кубку України (U-15). Для господарів майданчику, які на груповій стадії змогли зняти «скальп» з «Урагану», вихід до четвірки кращих команд – це вже вагоме досягнення. Але, як відомо, апетит приходить під час їжї, тому черкащани були не проти спробувати вийти у фінал. Своє бажання вони показували за допомогою атак на ворота «Іллічівця» протягом стартових хвилин гри. Вони змушували чорноморців приділяти увагу захисту та іноді грати другим номером. Щоправда, при цьому варто зазначити, що «Іллічівець» мав непогані контратаки, після яких Пономаренкові іноді доводилось вступати у гру. Але все-таки біля воріт «Іллічівця» було більше небезпечних епізодів, проте реалізувати їх не вдавалось. А «Іллічівець» на 14-й хвилині зміг повести у рахунку. Це сталося після того, як підопічні Олександра Каплуна розіграли штрафний, м’яч був доставлений до Ткачука, який пробив метрів з десяти. «Снаряд» «поцілував» штангу та влетів у ворота. Незабаром чорноморці мали ще один епізод, але Семенченко не зміг завершити класну комбінацію результативним ударом. Що стосується господарів, то до перерви їм не вдалося зрівняти рахунок у матчі.

Зате після поновлення гри черкащани пішли вперед та змусили своїх суперників у деяких епізодах помилятись. Врешті-решт, «фіолетово-чорні» домоглися свого, коли Кепча на 19-й хвилині виграв силову боротьбу та зміг пробити з не зовсім зручної позиції – 1:1. Після цього «Іллічівець» трохи пришвидшив темп, і це не могло не відобразитись на малюнку гри – вона стала більш швидкою. А незабаром Ткачук сказав вагоме слово капітана, оформивши дубль та вивівши «Іллічівець» знову вперед. Тепер вже черкащанам довелось пришвидшувати темп гри та намагатись відігратись. Але часто-густо їх спроби не доводили до акцентованих точних ударів. А якщо м’яч і летів у ствір, то у воротах «Іллічівця» впевнено грав Заносій. За дві хвилини до кінця другого тайму тренерський штаб черкаської команди взяв тайм-аут. Після нього очікувалось, що черкащани підуть з п’ятим, щоб спробувати зрівняти рахунок. І справді – Пономаренко почав підключатись п’ятим, але партнери чомусь його не залучали. Можливо, якби «фіолетово-чорні» змогли нормально розіграти п’ятого, то вони би мали шанси на нічию. Але один шанс у них все-таки був – коли вже закінчився ігровий час, то «Іллічівець» сфолив. У черкащан нічого не залишалось, окрім як спроба прямого удару. Але він не став результативним. Отже, «Іллічівець» став першим фіналістом Кубку України (U-15).    

«Тальне» (Тальне) – «СТЕМ» (Приазовське) – 1:4

Голи: Є. Мазур (3) – Шеставін (26), Дунаєнко (29, 30, 30)

Попередження: Є. Мазур (28) – Оденцов (31)

У другому півфіналі основного плей-оф мав визначитись суперник «Іллічівця» по півфіналу Кубку України. І «СТЕМ» і «Тальне» зарекомендували себе як дуже цікаві команди. Відповідно, і півфінал мав бути дуже цікавим. «СТЕМ» спробував на перших хвилинах закріпитись на чужій половині. Акцент у приазовців, скоріше за все, робився на швидкий гол. Однак, забити його не вийшло. Натомість, практично перша акцентована атака «Тального» принесла дивіденди у вигляді гола Євгенія Мазура. Приазовці намагались відігратись, однак всі задуми щодо можливої нічиєї не втілювались у життя. До того ж, у воротах «Тального» грав Гладченко, який хоч і не так часто вступав у гру, але робив це надійно. Окрім того, у нього в деяких епізодах була хороша підстраховка. Взагалі варто відзначити, що гравці «Тального» грамотно грали в обороні, перекриваючи всі можливі зони для передачі. Разом з тим, «синьо-зелені» ще контратакували, і їй випади носили в собі небезпеку. Одна з таких атк «Тального» ледь не завершилась голом, але Євгеній Мазур дальнім потужним ударом перевірив на міцність хрестовину воріт Басовського. Але до перерви жодній з команд не вдалося змінити цифри на табло.

Другий тайм розпочався з атак «Тального», і вже скоро Євгеній Мазур змусив Басовського вступити у гру. Приазовці з відповіддю не забарились, і скоро вже Шеставін перевірив готовність Гладченка до гри. Той виявився готовим, показавши свою реакцію. «СТЕМ» перейшов до позиційного розіграшу своїх атак, змушуючи «Тальне» більше захищатись та грати без м’яча. Більше того – навіть контратаки у «Тального» не виходили. Але, незважаючи на всі зусилля «СТЕМівців», м’яч у ворота Гладченка не йшов. І все-таки на 26-й хвилині Шеставіну вдалося «пробити» Гладченка. Рахунок став нічийним, і це, мабуть, розізлило гравців «Тального», які тут же пішли вперед та мали кілька ударів, які були заблоковані. «СТЕМівці» стали щільніше грати з Мазуром. Гра стала набувати більш жорсткого та нервового характеру, оскільки жодній з команд не хотілось переводити гру в серію пенальті. Ще більш напруженою стала гра, коли на 29-й хвилині Дунаєнко у штрафному майданчику «Тального» прийняв класну передачу від Басовського, розвернувся та пробив. А за хвилину той же Дунаєнко ще два рази «розписався» у воротах Гладченка – 4:1. Тепер «Тальному» нічого не залишалось, як йти вперед великими силами. Але попереду у представників Черкащини практично нічого не виходило. І це фактично визначило долю поєдинку – «СТЕМ» став другим фіналістом, а «Тальне» боротиметься за «бронзу» з черкаською СДЮСШОР.

 

17 січня відбудуться поєдинки за підсумкові місця. Пропонуємо Вашій увазі їх розклад.

Матч за 5-6 місця.

09.00. ДЮСШ (Мар’їнка) – «Ураган» (Івано-Франківськ)

Матч за 3-4 місця

10.20. СДЮСШОР (Черкаси) – ФК «Тальне» (Тальне)

Фінал

11.40. «Іллічівець» (Чорноморськ) – «СТЕМ» (Приазовське)

 

Джерело: сайт «5х5»