Бізнес-Ліга: команд, які не втрачали очок, вже немає
Написав Максим Гаптар   
Неділя, 29 квітня 2012, 16:59

biznsliga3turDSC09240

У спекотний квітневий день був зіграний третій тур чемпіонату Бізнес-Ліги Черкаської області. Матчі звітного туру були цікавими та гарячими, а також подарували кілька несподіванок.

"Кобра" - "ЧДТУ" 4 : 2

Вдруге поспіль неприємно дивує "ЧДТУ". Учасники 1/4 фіналу чемпіонату області знову прийшли на гру в обмеженому складі і, як наслідок, не змогли втримати свою перемогу. Студенти активно почали грати. Вони демонстрували якісний комбінаційний міні-футбол. Гравці "ЧДТУ" добре рухалися по полю, розхитуючи оборону суперника. Зрештою, з часом футболісти "ЧДТУ" й відкрили рахунок. Через кілька хвилин потому студенти ще раз розписалися у воротах "Кобри". "Міліціянти" не очікували такого запалу від своїх суперників, тому протягом першої 20-хвилинки виглядали доволі розгубленими. Однак у другому таймі вони зуміли зібратися і додати у грі. Першу гру за "Кобру" проводив Сергій Мачульський, і його дебют був більш ніж вдалим. Гравці "Кобри" поступово активізувалися і почали тиснути на ворота "ЧДТУ". Забивши один гол, "міліціянти" відчули запах перемоги, тому свого вже не відпустили. Гравці "Кобри" дотисли втомленого суперника. Протягом п’яти хвилин рахунок із 0 : 2, перетворився на 4 : 2 на користь "Кобри". Найбільший внесок у цю перемогу зробив Сергій Мачульський, котрий відзначився дублем.

"Кобра" - "ЧДТУ" 4 : 2

Голи: "Кобра": Скоробраха, Шевченко, Мачульський (2) - "ЧДТУ": Андрійченко, Борисюк.

Сергій Мачульський, гравець "Кобри":

 

"13-й состав" - "Рятівник-1" 2 : 1

Сьогодні на майданчику "АПБ" більшість команд виступали обмеженими складами. І всі "урізані" колективи поплатилися за це. Те ж саме було і з "Рятівником-1". Гравці АПБ мали у своєму складі лише 5-х виконавців, натомість "13-й состав" оперував більшою кількістю гравців. Відповідно ротація "Составу" зробила свою справу. Однак задля перемоги гравцям у "клітинках" довелося добряче попотіти. Спочатку гравці "Составу" швидко відкрили рахунок - відзначився Микола Шевченко. Отримавши перевагу, "13-й состав" контролював хід гри, не забуваючи вдало оборонятися. У першому таймі у "Рятівника" нічого не виходило. У другій половині зустрічі "рятівники" дещо пожвавилися в атаці, і в одному з моментів Ярослав Скрипнюк зрівняв рахунок. Протягом усього матчу пристрасті неабияк закіпали на полі. Гравці обох команд не цуралися грубо відбирати в один одного м’яч та заробляти жовті картки. Особливо у цьому компоненті відзначилися Ярослав Петренко та Тарас Добрянський. Зосередившись на конфліктах та грубощах, "рятівники" втратили свою гру, тому і пропустили гол від Сергія Вовка. Хитка перевага в один м’яч залишилася і до кінця матчу. Гра завершувалася у постійних ударах по воротах від гравців "Рятівника", але страж воріт "Составу" Іван Хоменко відпрацював сьогодні на відмінно.

biznsliga3turDSC09269

"13-й состав" - "Рятівник-1" 2 : 1

Голи: "13-й состав": Шевченко, Вовк - "Рятівник-1": Скрипнюк.

Іван Хоменко, воротар "13-го составу":

 

biznsliga3turDSC09329"Надія" - "Митниця" 5 : 3

Матч - окраса туру. Лідер першості "Митниця" випробовувала на міць молоду "Надію". По грі вийшло навпаки. Спочатку у першому таймі на перших ролях була "Митниця". Зусиллями Богдана Розсохи "митники" швидко відкрили рахунок. Але через деякий час "Надія" зрівняла рахунок - точний постріл вдався Владиславу Аджубею. Пропустивши, "Митниця "загорілася" і з усіх сил прагнула повернути собі лідерство, і це їм вдалося. Богдан Розсоха вдруге результативно завершив комбінацію. Варто зазначити, що пропустила ці два м’ячі "Надія" за відсутності свого капітана Дмитра Проценка, який у перші 10 хвилин був відсутній на полі. За рахунку 2 : 1 на користь "Митниці" команди пішли на перерву.

У другому таймі Проценко і компанія зібралися з силами і показали справжній клас своїм візаві. Присутність капітана на майданчику вселила впевненість у дії гравців "Надії". Сам Дмитро вкотре проявив себе "вожаком зграї", він не лише зрівняв рахунок, а й вивів свою команду уперед. Капітан "Надії" видав феноменальний спурт, три гарматні удари Проценка завершувалися взяттям воріт. Певну роль у цих моментах зіграв і воротар "Митниці" Сергій Рудік, який не був готовий до низки пострілів суперника. Пропустивши три м’яча поспіль футболісти "Митниці" намагалися переломити хід гри на свою користь, в одному з моментів Богдан Розсоха оформив хет-трик, але цього було замало. Тим більше, що гравець "Надії" Гагіг Дабагян забив п’ятий гол. У підсумку 5 : 3, перемога "Надії", яка тепер вийшла на другу сходинку чемпіонату.

"Надія" - "Митниця" 5 : 3

Голи: "Надія": Проценко (3), Аджубей, Дабагян - "Митниця": Розсоха (3).

Євген Гура, воротар "Надії":

 

biznsliga3turDSC09344

"Азот" - "Вулкан" 9 : 0

Центральний матч туру "на папері", "на ділі" таким не вийшов. У четвертому матчі дня "Азот" просто розтрощив "Вулкан". Разом з граючим тренером Сергієм Усаковським гравці "Азоту" домінували на полі від початку матчу до кінця. У "вулканівців" не було "світлих плям" у грі. Звичайно, на гру "Вулкану" вплинула відсутність Антона Зубова, який сьогодні вирушив на гру Кубка області з футболу. Без свого лідера команда "розсипалась" і не мала шансів на перемогу. В "Азоту" протягом матчу ледь не кожен гравець встиг відстачитися голом. У підсумку у ворота "Вулкану" влетіло 9 м’ячів. Цією перемогою "Азот" одноосібно вийшов на перше місце чемпіонату.

"Азот" - "Вулкан" 9 : 0

Голи: "Азот": Самарін, Сватуха, Усаковський, Андрійченко (3), Карелін, Кавун - "Вулкан": Жицький (автогол)

 

 

biznslifa3turDSC09378

"Матусів" - "Рятівник-2" 4 : 5

Обмежений склад "Рятівника-2" переграв не повністю боєздатний "Матусів". Другий матч поспіль футболісти "Рятівника" грають нервово, часто не можуть знайти спільну мову на полі, тому втрачають своє. Минулого туру "Рятівник-2" через це втратив перемогу з "Коброю", сьогодні був на межі цього з "Матусовом". Однак "Матусів" вкотре допоміг своєму супернику. Матусяни часто обрізалися, не реалізовували свої моменти та провалювалися у захисті. "Рятівник-2", маючи у своєму складі 6 гравців, забив 5 м’ячів. Авторами голів стали 5 різних виконавців. Попри негаразди на полі "рятівники" зуміли дотиснути свого суперника і святкувати перемогу. У поразці гравці "Матусова" мають винити самі себе, адже по такий невиразний "Рятівник" вони мали перемагати.

"Матусів" - "Рятівник-2" 4 : 5

Голи: "Матусів": Маняк, Іванченко, Касяненко (2) - "Рятівник-2": Сухостат, Лісняк, Скрипнюк, Бардіс, Чистаховський.

 

biznsliga3turDSC09391

"Транско" - "ТЕКС" 8 : 3

Поєдинок аутсайдерів чемпіонату втратив інтригу за 5 хвилин першого тайму. Сьогодні "Транско" продемонструвало, що остання сходинка Бізнес-Ліги зовсім не для них. Діями своєї команди "заправляв" Олексій Тараненко. Він майже самотужки приніс перемогу "Транско". Олексій ще в першому таймі відзначився чотирма (!) м’ячами. На це "ТЕКС" відповів одним голом. Перший тайм команди закінчили за рахунку 5 : 1 на користь "Транско".

Другий тайм мав більш рівний характер, футболісти "ТЕКСу" дещо оживилися, але до кінця матчу "Транско" збільшило свою перевагу на один гол. Матч завершився з рахунком 8 : 3 на користь "Транско". За перемогу гравці команди мають бути вдячні Олексію Тараненко, який реалізував усі свої моменти. Сьогодні він забивав голи на будь-який смак: від дальніх ударів до виходів сам-на-сам та обіграшів воротаря.

"Транско" - "ТЕКС" 8 : 3

Голи: "Транско": Тараненко (5), Присяжнюк (3) - "ТЕКС": Кулибаба А., Кулибаба С, (2).

 

Найкращим гравцем туру за версією "Черкаського спорту" став Олексій Тараненко, котрий відзначився 5-ма голами і став головним фактором у перемозі "Транско". Завдяки цій перемозі "Транско" залишило останню сходинку, і зараз перебуває на 9-й.