Фінальний тур екстраліги чемпіонату Черкаської області з футзалу (1-4 місця)
Субота, 10 березня 2018, 13:56

100318 5

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків третього туру за 1-4 місця

 

1-4 місця

«TITAN» - «ПП Валюк»  1:9 (0:5)

Голи: Гаркавий – Дмитренко (2), Алєксандров, Кретов, Стайков О., Стайков Г., Черниш, Ординський (2)

Ще свіжа у памяті зустріч команд на першому груповому етапі, яка закінчилася внічию 2:2. Очікувалося, що і цього разу буде боротьба. Тим паче, що у разі перемоги «TITAN» виборював, а от з «ПП Валюк» виходила цікава ситуація – у разі перемоги з різницею у 6 голів і при умові нічийного результату у грі «Дніпро» - «Шарм», вони стають чемпіонами. З урахуванням таких нюансів гості взялися за справу з великим інтузіазмом і на 10 хвилину гри вигравали з рахунком 4:0. Для титанівців такий порив з боку суперника був дещо несподіваним, але все таки до закінчення першого тайму вони пропускають у свої ворота пятий гол.

100318 6 

На 5 хвилині другого тайму «кинжальний» прохід Гаркавого у «TITAN» закінчується взяттям валюківських воріт і у матчі з’являється інтрига. Забивши гол у господарів матчу зявилася впевненість і вже ігрова перевага «ПП Валюк» не така суттєва. На 30 хвилині зустрічі одна з команда бере тайм-аут, під час якої звучить вітання Вадиму Валюку з днем народження. Цікаво, що відразу після тайм-ауту команда Валюка забиває свій шостий м’яч у ворота «TITAN», а через хвилину «ПП Валюк» виграє з рахунком 7:1. На 35 хвилині гри при рахунку 8:1 у ворота господарів матчу влітає девятий гол і Кудін отримує друге попередження з наступними оргвисновками. 

Для «TITAN» виходить якийсь жахливий матч. Щодо «ПП Валюк» то до цієї зустрічі вони підійшли максимально мобілізованими, та й не забуваймо про подарунок до дня народження свого шефа. «ПП Валюк» здобуває перемогу з необхідною різницею у рахунку, при якій може комфортно спостерігати за наступною грою чемпіонату - «Дніпро» - «Шарм». 

100318 7

 

Вячеслав Гамалій, тренер команди «TITAN»

Дмитренко Юрій, тренер команди «ПП Валюк»

 

«Дніпро» - «Шарм» -4:1 (0:0)

Голи: Ткаченко, Шафранський, Тригубець, Лобов - Алєксєєв

Що можна сказати про цей матч – на «кону» золоті нагороди чемпіонату Черкаської області з футзалу серед команд екстраліги сезону 2017/2018 років. Зал спортивного комплексу «Будівельник» переповнений. Тим кому не вистачає місця в одному із восьми основних секторів, займають місця на трибуні за ворітьми, яка є резервною. Нагадаємо, що нічийний рахунок не влаштовує жодну із команд.

Отже, гру команди почали потужно, де мяч дещо більше часу знаходиться у дніпрян. Спочатку господарі матчу грають черкаською четвіркою, але на 4 хвилині матчу у грі вже Яцишин і його компанія. На 8 хвилині гри Шафранський у Дніпра ледь не перекидає смугастого у ворота Манжели, але голкіпер в останню мить переводить мяч на кутовий. Згодом «Шарм» розганяє розмашисту атаку, де на пас від Гріщенка трішки не встигає Кучер. Через хвилину на ударній позиції у гостей Мачульський, але мяч після його удару летить повз ворота. На 13 хвилині (13!!!) Степанов у «Дніпра» із 100% гольової позиції не влучає у ворота. З наближенням завершення першого тайму небезпечні моменти біля обох воріт почастішали. За 30 секунд до завершення тайму Лобов бє по центру воріт, але Манжела демонструє свою відмінну реакцію. При рахунку 0:0 команди йдуть на перерву.

100318 f1

У наступній двадцятихвилинці командам потрібно було дві хвилини, щоб почати забивати. Спочатку влучним ударом відзначився Ткаченко, але відразу ж Алєєксєв ударом під поперечину зрівнює рахунок у зустрічі – 1:1. І знову командам потрібно починати все спочатку. «Дніпро» багато комбінує і робить багато пасів на підступах до штрафної своїх опонентів, але справа до завершального удару не доходить. А от «Шарм» набрав ходу і і їхні атаки з кожним разом стають небезпечними. Якщо на початку гри шармівці мали дещо невпевнений вигляд , то станом на 32 хвилину гри на полі рівна гра. Та все ж Шафранському у дніпрян вдається змусити капітулювати Манжелу – 2:1. А вже через хвилину Тригубець збільшує перевагу господарів матчу до двох мячів – 3:1, а під завісу зустрічі Лобов ставить крапку у грі – 4:1. 

100318 f2


Мачульський Сергій, капітан команди «Шарм»

Яцишин Назар, тренер ФК «Дніпро»