Пам’ять футболіста вшанували грою
Середа, 21 лютого 2018, 12:50

2102 Чорнобай

У Чорнобаї відбувся традиційний турнір з футзалу серед ветеранських команд на кубок пам’яті Івана Дошкаря

Активний спортсмен, яскравий футболіст і улюбленець шанувальників гри мільйонів, тренер чорнобаївського «Хліборобу», гравець і головний тренер команди «Колос», яка була чемпіоном Черкаської області в вищій лізі, тренер дитячо-юнацької спортивної школи, Почесний громадянин селища Чорнобай.

Це все про Івана Івановича Дошкаря, уродженця Закарпаття, якого за двадцять років проживання в Чорнобаї знало чимало людей. У нього навчались любити спорт, з ним радились, до нього прислухались. Він щиро вболівав за свою улюблену справу, поширював спортивні вміння і знання, і тим самим розширював коло спортсменів району та додавав перемог і нагород футбольному клубу.

Футболу він присвятив усе своє коротке життя, у футболі залишився жити й після смерті. І належним доказом цьому є традиційний турнір з міні-футболу серед ветеранських команд на кубок пам’яті Івана Дошкаря.

Дванадцятий рік поспіль приїздять до Чорнобаю футбольні ентузіасти, які не бажають миритися з віком, аби стати учасниками справжнього спортивного свята і цікавих фут-зальних поєдинків, пише Прочерк.

В боротьбі за перемогу, за головний трофей цього разу на полі зустрілись чотири команди: гості з міста Золотоноші й Броварів та дві чорнобаївські – Ветерани-40 і Ветерани-50.

Хвилиною мовчання футболісти та присутні вшанували світлу, добру пам'ять Івана Івановича, а його друзі-спортсмени Сегій Бурбата та Віталій Шепель від учасників футбольних змагань та вболівальників поклали квіти на могилу товариша.

Далі після першого удару по м’ячу, який доручили зробити онуку Івана Івановича Максиму, під звуки футбольного маршу команди з бойовим настроєм вступили у гру. Всі матчі відбулися в гострій та безкомпромісній боротьбі. Інколи здавалося, що гравці вже падають з ніг, але в найвідповідальніші моменти вони опановували себе та перемагали. Турнір вдався на славу, запам’ятався красивими голами та яскравою боротьбою. Глядачам також було цікаво спостерігати за грою і підтримувати фаворитів.

Так, у нелегких протистояннях перемогу й золоті медалі здобула команда Броварів (капітан команди Ігор Терещук), володарями срібних медалей стала команда міста Золотоноші (капітан, наш земляк, Юрій Мазур), третє місце і бронзові медалі дісталися команді Ветерани-40 (капітан Юрій Гурин), четверте – Ветерани-50(капітан Віталій Шепель).

Команди отримали пам’ятні медалі та грамоти. П’ятирічному Максиму вперше довірили приєднатися до почесної місії нагородження і він її з задоволенням виконав.

Нагородили й кращих гравців команд, ними стали: Андрій Ятін (м.Бровари), Сергій Чмир (м.Золотоноша), Юрій Гурин (Чорнобай-40), Віталій Шепель (Чорнобай-50).