"Дніпро" здобуває важливу перемогу над «Шевченковим краєм»
Неділя, 21 січня 2018, 19:00

210118 21

Центральною у 7 туру чемпіонату області з футзалу серед команд екстраліги була зустріч учасників  чемпіонату України.

 

 

(екстраліга) «Шевченків край» Звенигородський р-н – «Дніпро» Черкаси  0:2 (0:0) 

Голи: Дєдов (24 хв.), Дєдов (35 хв.) 

«Шевченків край»: Іщенко,Остренко, Петришин, Дєєв, Аргєєв, Раковський, Когус, Матвієнко, Дровольський, Аджубей, Агарін Н., Марченко, Біда. Головний тренер Є. Данілевський 

«Дніпро»: Єрошов, Лобов, Степанов, Вакуленко, Ткаченко, Коркішко, Яцишин, Дєдов, Калініч, Магльований. Головнийтренер Ю. Лісняк

 

Такий довгоочікуваний матч почався. Порожніх місць у ПС «Будівельник» дуже і дуже мало. Глядачі підходять по ходу гри. Обидві команди представляють Черкащину у чемпіонаті України з футзалу. Єдине, що «Дніпро» грає у першій лізі, «Шевченків край» у другому дивизіоні.

 

Перші три хвилини м’ячем частіше володіли дніпряни, але до загострення біля воріт суперника справа не доходила. Згодом Раковський дальнім, але не сильним ударом перевіряє реакцію голкіпера гостей Єрошова. Вакуленко на 7 хвилині отримує жовту картку, порушивши правила на Остренку із «Шевченкового краю». А так Остренко міг втікти сам на сам з воротарем суперника.

 

Пройшли 10 хвилин матчу: за «Дніпром» територіальна та ігрова перевага, але за гострими моментами попереду звенигородські футзалісти. По центру воріт бє Агарін Н. і знову небезпечний удар парирує Єрошов. У гостей на ударну позицію виходить Ткаченко: мяч після його удару пролітає поряд із стійкою воріт. Напруга у зустрічі з кожною хвилиною зростає, але обоє воріт поки «сухі». Під завершення першої половини зустрічі Яцишин у центрі майданчика перехоплює м’яч проходить вперед із зміщенням вліво і б’є по воротах та Іщенко тримає ситуацію під контролем.

 

220118 22

 

У дебюті другої половини зустрічі звенигородські футзалісти біля своєї штрафної порушують правила проти Ткаченка: штрафний виконує Лобов - його удар парирує голкіпер. Але воротар «Шевченкового краю» нічого не зміг зробити, коли свій дальній і прицільний удар у кут воріт виконував Дєдов – 0:1. Зрозуміло, що «Шевченків край» побіг відігруватися: на вістрі атаки Агарін Н., але його удар із «забійної» позиції вийшов дуже не точним.

До закінчення зустрічі 10 хвилин. Команди майже вийшли на свої «крейсерські» швидкості. За 5-6 хвилин до фінішу звенигородські футзалісти при відборі м’яча починають застосовують пресинг, але в один з моментів помиляються при виконанні цього прийому і Дєдов збільшує перевагу команди до двох м’ячів. Господарям матчу нічого не залишається робити як міняти воротаря на польового гравця. Дніпряни вичікують момент, щоб ворота суперника були пустими. За 2 хвилини до закінчення матчу у звенигородської команди 5 командних фолів. На майданчику у завершальні хвилини зустрічі «гаряче» біля обох воріт, але матч так і закінчується з рахунком 2:0 на користь черкаського «Дніпра». 


 Павло Остренко, гравець команди «Шевченків край» 


Андрій Калініч, капітан команди «Дніпро»