Чемпіонат Черкащини з футзалу. 7 тур (частина 1)
Неділя, 21 січня 2018, 08:39

210118 0

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у першій половині дня

 

7 тур, 21 січня (неділя) 2018 року

(1 ліга) «Мрія» Червона Слобода – «Капрі-Трейд» Черкаси 1:7 (0:3)

Голи: Семенюк – Орел, Ворона, Суденко, Орел (4) 

Уже вже у першій атаці більш юні опоненти черкаської команди могли відкривати рахунок у матчі, але у завершальній стадії атак зіграли не напористо. «Капрі-Трейд » відповів якісною атакою, яку після пасу Орла завершував Суденко – 0:1. Цікаво, що і далі червонослобідські футзалісти були активнішими, але черкащани уміло «гасили» їхні рейди до свої воріт і при цьому гостро та результативно контратакували. На велику перерву команди пішли при рахунку 3:0 на користь гостей зустрічі.  

210118 1 

Відпочивши капрітрейдівці вирішили взяту гру повністю під свій контроль і забитих голів з їхнього боку довго чекати не довелося – на 22 хвилині Орел збільшив перевагу своєї команди до 4 голів, далі ще один м’яч влетів у ворота «Мрії» - 0:5 на 25 хвилині матчу. При всій повазі до господарів матчу у них залишилося зовсім мало шансів щось кардинально змінити у цій зустрічі, що і засвідчив фінальний свисток арбітра.

210118 2

  

Макар Погребняк, гравець команди «Мрія»


Володимир Марущак, президент клубу «Капрі-трейд» 

 

(1 ліга) «Сміла» – «Мелагрейн» Черкаси  6:2 (3:2)

Голи: Римський (4), Хоменко (2) – Хлопук, Черняк 

Якщо взяти за основу турнірну таблицю, то зустрічаються команди із її різних полюсів. Відповідно Сміла є одним з претендентів на перше місце, а черкащани, які укомплентовані юними гравцями, набирається досвіду у таких турнірах. Смілянам потрібно було 6 хвилин для того, щоб розібратися із захистом суперника і почати забивати голи – двічі поспіль взяттям воріт суперника відзначився Римський – 2:0. Це трішки розслабило господарів матчу і вони пропустили один мяч у свої ворота. Щоправда Хоменко швиденько повернув перевагу у два голи – 3:1, яку сміляни наприкінці зустрічі втратили – 3:2.  

210118 3 

Зрозуміло, що такий перебіг подій на майданчику смілян не влаштовував і на початку 2 тайму вони зуміли двічі «розписатися» у воротах суперника. Далі гра перейшла у відносно спокійне русло і наступного гола потрібно було чекати 12 хвилин – 6:2. За 5 хвилин до закінчення матчу мяч контролюють сміляни. Черкащани у свою чергу захищаються, але організувати гольову атаку ніяк не вдається, а якщо щось і виходить, то прицільний удар не виходить зробити. У другому матчі поспіль гравець однієї з команд «оформляє» покер. Цього разу це вдалося зробити Римському.  

210118 4 

Сергій Вечірній, гравець команди «Сміла»


Ігор Молчан, гравець команди «Мелагрейн»

 

1 ліга) «Альянс» Черкаси – Косарі, Кам’янський р-н 0:2 (0:1) 

Голи: Пасіченко, Білоножко 

Ця зустріч є особливою для кожної з команд. Річ у тім, що «Альянс» і Косарі є сусідами по турнірній таблиці і знаходяться на відстані витягнутої руки від призової трійки. Поразка будь якої з команд значної понижає шанси на отримання нагород. З урахуванням особливості цього матчу команди досить обережно почали гру. Першими ризикнули гості і на 7 хвилині зустрічі камянчани вийшли вперед. Далі команди намагалися діяти гостро, але при цьому особливо не вдавалися до дальніх ударів. Ближче до перерви Косарі отримали 5 командне попередження, але до більшого, на їхнє щастя, справа не дійшла. 

210118 5 

Ще не встигли команди розбігатися у II половині зустрічі, як камянчани зусиллями Білоножка збільшили свою перевагу. Відступати було «Альянсу» нікуди і вони кинули усі сили на ворота суперника. На 26 хвилині запам’яталася атака черкащан, коли спочатку після удару Вовка мяч влучив у стіку воріт, а потім на добиванні був Шепель, але влучив у голкіпера. За 5 хвилин до закінчення гри у Косарів другу жовту картку  отримав Андрюшкін. Відповідно у «Альянса» зявився шанс змінити ситуацію на свою користь, але забити гол суперник їм не дозволив. Косарі після цієї перемоги обійшли альясінців і перемістилися на 4 місце.  

210118 6 


Богдан Жало, тренер команди «Альянс»

 Богдан Губа, гравець команди «Косарі» 

 

(вища ліга) «Рятівник» Черкаси  «Росава-Наш Ряба» Степанці  6:1 (1:0) 

Голи: Панченко (2), Горбань (2), Агарін К. –  Конюша 

Протягом першої хвилини зустрічі «Рятівник» зробив спробу забити «швидкий» м’яч, але зробити хоча б прицільний удар їм не вдалося. Стримавши стартовий натиск степанецька команда відповіла кількома небезпечними вилазками до воріт суперника. Особливо докучав супернику Конюша. Головний тренер «Рятівника» Лісняк постійною ротацією намагається підтримувати високий темп зустрічі. Така тактика була виправданою, але результат дала лише за 3 хвилини до великою перерви, коли Агарін К зумів «розпечатати» ворота «Росави» - 1:0. Тут варто відзначити, що команда з Канівського району грає без свого основного голкіпера Сорокіна, який отримав травму руки.   

210118 7

На стартових хвилинах другої половини зустрічі черкащани вдало скористалися «обрізкою» когось із степанецьких гравців і Горбань робить рахунок 2:0. Майже відразу «Росава-Наша Ряба»  дозволила забити у свої ворота ще один гол – 3:0. Все таки відчутна відсутність у гостей головного воротаря, якого замінив польовий гравець Нікітенко. Згодом канівчанам вдається скоротити відставання у рахунку. Гол у свій актив записав Конюша - 3:1 Далі глядачі стали свідками відкритого футзалу, де кількість гольових моментів біля обох воріт значно зросла. Щоправда мячі влітали лише у ворота команди «Росава-Наша Ряба». 

210118 8

Владислав Панченко, капітан команди «Рятівник»

Олексій Конюша, гравець команди «Росава-Наша Ряба» 

 

(1 ліга)  «Шполабудматеріали»  Михайлівка Кам’янський р-н 4:4  (2:2) 

Голи: Вальчуковський (2), Мойсєєв, Калашнік – Погребняк (2), Лушпіган, Савченко 

Чергова гра туру чемпіонату області, де зустрічаються команди з різними турнірними завданнями. З урахуванням того, що ці ігри часто непередбачувані за кінцевим результатом, прогнози, щодо цієї зустрічі не робитимемо. Першими рахунок у матчі відкрили шполяни. Маючи деяку перевагу господарі матчі не зуміли розвинути свій успіх, натомість пропустили від Погребняка гол – 1:1. Через кілька хвилин  «Шполабудматеріали» знову виходять вперед, але дуже швидко михайлівська зрівнює рахунок у грі – 2:2. Шполянські футзалісти йдуть вперед, але мяч вперто не влітає у ворота суперника, який відповідає гострими контрвипадами. Цікавий перший тайм переможця не виявляє. 

210118 9 

Другу половину зустрічі команди починають не так жваво як перший тайм. «Шполабудматеріали» робить ставку на планомірну організацію атак, а їхній суперник намагається впіймати опонентів на контратаці. 

Якось непомітно пролетіли 10 хвилин другого тайму, а рахунок залишався незмінним (2:2). Та тут шполянський воротар заробляє пенальті і команда з Кам’янського виходить вперед. Та майже відразу вже господарі матчу зрівнюють рахунок – 3:3 (відзначився Вальчуковський) . Помітно, що гравці зі Шполи втомлені. Питання – де брати сили? До закінчення матчу 1 хв. 15 секунд, рахунок 3:4, шполяни беруть тайм-аут. Відразу після цього господарі матчу зрівнюють рахунок – 4:4. За 25 секунд завершення Калашнік втратив шанс вивести свою команду вперед. У підсумку Михайлівка сенсаційно відбирає турнірні очки у лідера першої ліги. 

210118 10

Маняк Максим, тренер команди «Шполабудматеріали»

Дмитро Федоренко, тренер команди Михайлівка 

 

(1 ліга) «Олімп-Черкасиелеваторторг» Руська Поляна  Будище, Черкаський р-н  1:4 (1:1) 

Голи: Зубко – Бойко (2), Грінько, Гуд 

Чергова зустріч сусідів по турнірній таблиці і наступне принципове протистояння. Зі стартових хвилин гри будищанська команда взяла гру під свій невеличкий контроль. Гості багато комбінують і створюють гольові моменти. Найближчими до успіху Гуд і Бойко, але поки обходиться без взяття воріт суперника. Щодо руськополянців, то вони поки стримують натиск суперника. Ближче до перерви Бойку все таки вдається засмутити воротаря «Олімп-Черкасиелеваторторг» - 0:1. Тут же господарі матчу зрівняли рахунок у грі. 

210118 11 

Другу частину зустрічі гості почали, з урахуванням помилок першого тайму, активніше.  Стало більше діагональних передач, за якими гравці з Руської Поляни не встигають. Така тактика поступово почала приносити успіх.  За 5 хвилин до закінчення гри Будище вже вигравало з рахунком 4:1. У завершальні хвилини гри господарі матчу організовують штурм воріт опонентів, але Мусієнку не вдається обіграти голкіпера будищанців Григоренка і внести деяку інтригу у матчі. 

210118 11

Роман Черненко, тренер команди «Олімп-Черкасиелеваторторг»

Юрій Дмитренко, тренер команди Будище  

 

(вища ліга) Яснозір’я Черкаський р-н  «Металіст» Миронівка 5:2 (3:1) 

Голи: Колос (2), Чорний, Пустовіт (2) – Шмельов, Литовченко 

Яснозірська команда почала гру легко і невимушено, відкрито акцентуючи увагу на ворота суперника. Миронівські футзалісти, напевне, не всерйоз прийняли наміри черкащан і дозволили Колосу на першій хвилині поєдинку відкрити рахунок у матчі. Далі яснозірці продовжувати володіти інціативою у грі і на 5 хвилині Колос оформив «дубль». До честі «Металіста», команда зуміла заспокоїтися, вирівняти гру і забити гол. Атаки гостей стають все небезпечнішими, але захопившись нападом миронівці пропустили у свої ворота черговий мяч.  

210118 13 

Наступні 20 хвилин зустрічі почалися зі штурму яснозірцями воріт гостей. У господарів матчу багато незручностей створює Чорний, удари якого з лівої ноги часто є небезпечними. Згодом яснозірська команда досягає мети і рахунок стає 4:1. Далі на майданчику точиться рівна боротьба на зустрічних курсах. На 33 хвилині гравець «Металіста» Литовченко втрачає шанс скоротити відставання у рахунку, але через хвилину реабілітується за попередню помилку. Гості йдуть у ва-банк, міняючи воротаря на польового гравця, але такий хід не дає користі, а навпаки «Металіст» пропускає у свої ворота 5 гол. 

210118 14

Олег Шадхін, «Яснозіря»

 

 

Чемпіонат Черкаської області із футзалу, частина 2 >>>