Про дванадцять команд та п'ять легіонерів
Написав Стас Лопес   
Середа, 28 березня 2012, 23:07

 

kubokpershinazorya-kolosDSC0701867
  
   Вчора відбулося зібрання Федерації футболу черкаської області. Протягом кількох годин представники клубів чемпіонату області та функціонери ФФЧО обговорювали деталі сезону, який стартує через півтора тижня. Окрім складання перших пар Кубку області головне питання робочої зустрічі – ліміт легіонерів та кількість команд котрі виступатимуть у Вищій лізі чемпіонату області.


   Отож, в цьому чемпіонаті візьмуть участь 12 команд, а максимальна кількість варягів на футбольному полі не має становити більше 5-ти осіб. «Черкаський спорт» звернувся за коментарем щодо цих рішень до голови обласної федерації – Володимира Фощія.

 
  «Нам дуже хотілося зберегти кількість команд, яка зараз становить 12. Хоча поки що це і неостаточна цифра. Є фінансові проблеми відразу в кількох команд. Зокрема, на 100 відсотків не можна сказати, що гратиме шполянський «Метровагонмаш» та «Колос» з Чорнобаю. Щодо легіонерів, то я думаю, що це оптимальна кількість, і більшість клубів її підтримала. Не виключено, що наступного сезону одночасно на футбольному полі легіонерів не може бути більше чотирьох, але зараз ми переконані, що зменшувати цю кількість потрібно поступово», – зазначив Володимир Фощій.