Чемпіонат Черкащини з футзалу. 1 тур (частина 2, матчі з 15:00 - 22:00)
Неділя, 12 листопада 2017, 22:08

121117 06

Завершилися матчі другої половини дня першого туру

 

 (екстраліга) «Цетус» Черкаси  «ПП Валюк» Черкаси - 0:1 (0:1)

 Голи: Ординський

 Другу половину дня відкриває перша гра представників Екстраліги. І відразу жереб звів в одному матчі потужні черкаські команди «Цетус» і«ПП Валюк». Очікується цікаве протистояння. Якщо брати до уваги кількість гравців у складах команд, то у «Цетуса» - 10, а у їхнього суперника на два футзалісти менше.

Минає 5 хвилина матчу, а воротарі у грі поки що не були. Особливо це стосується голкіпера «Цетуса». Єдине, що до нього шкіряна куля потрапляла, лише коли через нього організували атаку. За підсумками першої п’ятихвилинки м’ячем частіше володіють цетусівці. Та все ж ближчими до успіху бу ПП Валюк, але при розіграші штрафного Голубу не вдалося прицільно вдарити по воротах.  Загалом станом на 10 хвилину гри візуально частіше атакує «Цетус», а по факту у голкіпера сторони,  яка обороняється, роботи немає. 

 

121117 13

 Ближче до великої перерви ситуація на паркеті дещо змінилася: «ПП Валюк» впоравшись із стартовим хвилюванням, все частіше гостює біля воріт суперника, де захист свою роботу виконує на відмінно. Але на 17 хвилині захисники «Цетуса» і їхній воротар нічого не змогли протиставити Ординському, який відкрив рахунок у матчі – 0:1. За кілька секунд до великої перерви гостро прострілював вздовж воріт Сидоренко, але партнери по команді («Цетус») не підтримали його.

 На старті другої половини гри знову у центрі уваги Сидоренко, але сфера після його удару пролетіла на перекладиною. Картина на майданчику схожа із початком першого тайму, коли цетусівці більше часу володіли мячем, але дивідентів з цього не мали. Щоправда був момент, коли з гострого кута на 25 хвилині матчу сильно бив Кіт, а Маценко парирував удар. Цікаво, що голкіпер ПП Валюк чи не вперше тоді у матчі вступив у гру. Через деякий час Бобков змусив Маценка знову демонструвати реакцію. А через хвилину у грі вже Сорокін («Цетус»), який парирував удар Бобкова.

 На 36 хвилині дуже близьким до успіху бук цетусівець Кіт, але голкіпер зумів у куті накрити мяч. Ближче до закінчення матчу все менш міцний вигляд мають захисні редути обох команд і гострі моменти біля обох воріт почали з’являтися частіше. Були ефективні моменти, які заслуговували бути результативними. Відзначити можна удар через себе у виконанні Сидоренка. Бажання зрівняти рахунок у грі «Цетус» не втрачав до останніх секунд гри, але програв. 

 

121117 14

 

Щерба Богдан, «Цетус»

 Дмитренко Юрій, капітан команди «ПП Валюк»

   

121117 f1

Танцювальна студія «Frejya»

 

(екстраліга)  «Дніпро» Черкаси  «Шарм» Черкаси - 0:2 (0:1)

Голи: Кучер, Удовика

 Оновленому, у порівнянні з минулим сезоном, «Шарму» випало зустрітися з учасником чемпіонату України - «Дніпро» (Черкаси). Що у гравців «Шарму» у голові  перед початком гри переважало більше - хвилювання чи бажання дати бій залишається лише здогадуватися.  

 Дебютні хвилини зустрічі засвідчили, що шармівці мають амбіції «повоювати» за турнірні очки. Щодо дніпрян, то вони загалом не поспішали випереджати події. Після моменту на початку гри «Дніпро», пізніше, після удару Степанова, міг виходити вперед, але Манжела зреагував на потужний удар.  Зрозуміло, що дніпряни після пятничної перемоги у чемпіонаті України не зовсім відновили сили, але відчуття один одного на майданчику нікуди не ділося.

 Двічі поспіль на 13 і 14 хвилинах матчу у шармівців виникають гольові моменти: спочатку Єрошов зреагував на удар Алєксєєва, а потім Мачульський дивом не влучив у пусті ворота «Дніпра». Але при цьому пригадується, що «Дніпро» у чемпіонаті України також довго «запрягав». Тайм підходив до закінчення, на табло нулі. Тож розв’язка матчу відкладується на другу половину матчу. Ні, на останній секунді тайму Кучер із «Шарму» відкриває рахунок у грі – 0:1.

 Зрозуміло із початком другого тайму дніпряни побігли відігруватися. І могли це швидко це зробити, якби хтось відгукнувся на пас Трандафілова. 25 хвилина матчу, гра йде на зустрічних курсах, тобто команди ведуть обмін гострими контрвипадами. Куц у «Шарму» бє мяч - летить вище воріт, у відповідь дніпряни намагаються вивести на ударну позицію Лобова. Але його удари тричі поспіль блокуються. 

 

121117 15

 

 Все більше стає помітним, що «Дніпро» багато сил віддав у грі чемпіонату України. «Шарм» намагається цим скористатися і постійною ротацією складу намагається тримати високий темп гри. Але як втримати Ткаченка, який з будь-якої позиції намагається бити по воротах. Та що не вдається зробити «Дніпру» реалізує «Шарм»: індивідуальний прохід Мачульського, пас на Удовику, який з гострого кута влучає у ворота – 0:2. На табло 34 хвилина зустрічі.

 За 4 хвилини матчу дніпряни міняють воротаря на 5 польового. Свідомо йдуть на ризик, але масована атака проходить неефективно. Щоб збити атакувальний темп суперника «Шарм» за 2 хвилини до сирени бере тайм-аут. Цей тактичний хід не дав особливого ефекту: дніпряни прямо «висять» на воротах суперника: б’ють Трандафілов і Лобов, але Манжела сьогодні на висоті.

 

121117 16 

 

 В'ячеслав Дєєв, гравець команди «Дніпро»

 

 Сергій Мачульський, гравець команди «Шарм»

https://youtu.be/I5-vxs-lwAA

 трансляція матчу «Дніпро» Черкаси  «Шарм» Черкаси

 

(вища ліга)  «Металіст» Миронівка  «Громада» Черкаси - 4:6 (2:2)

 Голи: Шпильовий, Шкапа, Гончаров (2) - Агарін М. (2), Осика, Вакуленко (2), Столяр

 Цілих 6 хвилин довелося вболівальникам чекати поки в одні з воріт влетить мяч. Першими це зробили черкащани. Як і годиться для таких ситуацій суперник побіг відігруватися і міг це зробити та на заваді став воротар «Громади» Григорєв. Та на 10 хвилині матч Шпильовому ніхто не завадив зрівняти рахунок 1:1.

 Після того як рахунок став рівним ближчими до успіху були черкащани, але одного разу миронівську команду виручив голкіпер, а у іншому випадку Агарін не зумів з вигідної позиції переправити мяч у ворота. Та покращив настрій своїм партнерам Осика на 16 хвилині Осика – 1:2. Та через дві хвилини Шкапа прицільним ударом встановив паритет.

 На старті II тайму гості матчу притисли суперника до воріт і згодом зусиллями Агаріна М. і Вакуленка вже вели у рахунку 4:2 (23 хвилина матчу). Очікувалося, що «Металіст» спробує відігратися, але «Громада» не збиралася віддавати інціативу у грі, а навпаки атакувала і ще раз забила мяч (Вакуленко). Лише пропустивши 5 мяч миронівці акцентовано пішли вперед, але знову пропустили, тепер уже від Столяра.   

  

121117 17

 

Виграючи за 5 хвилин до закінчення гри 6:2, «Громада» могла себе почувати впевнено, та у пасиві у черкащан вже 5 фолів. Першим шансом за перебір фолів «Металіст» скористався – 3:6. Проте і сам отримав 5 загальнокомандне попередження. За 2 з половиною хвилини до сирени Гончаров робить рахунок 4:6. Тут же з пенальті черкащани могли зняти усі питання, але удар Агаріна не досяг мети. Таким чином «Металіст» програв, але залишає приємне враження від показаної гри.

 

121117 18

 

 Гончаров Максим, гравець команди «Металіст»

Шамара Сергій, тренер команди «Громада»

 

 (вища ліга)  Катеринопіль – «Шевченків край-2» Звенигородський р-н - 6:1 (3:0)

 Голи: Білоус (2), Чернієнко, Приходько, Михайлишин, Островський – Гаврильченко.

 12 листопада команда «Шевченків край» у змаганнях з великого футболу стала срібним призером чемпіонату області (перша ліга). Таким чином представники цього звенигородського футбольного клубу у доброму настрої виходили на футзальний матч. Але вже на третій хвилині матчу амбітний Катеринопіль повів у рахунку. М’яч забив Білоус.  Цей гол додав додаткової інтриги у матчі. Команди ввімкнули швидкості, але справа до чергового взяття воріт дійшла на 12 хвилині: Чернієнко влучно завершив катеринопільську атаку.  Не пройшло і двох хвилин, а Катеринопіль вже виграє 3:0. Гол в активі Приходька. Реально оцінюючи ситуацію на майданчику, то сказати, що звенигородські футзалісти показують невпевнену гру, то це не так. Просто господарі матчу добре реалізують свої гольові моменти. Та й не варто забувати, що на воротах у Катеринополі активний Соколовський, який просто так не пропускає мячі.

 Під кінець першого тайму звенигородські футзалісти активізувалися і перехополи інціативу, проте пройти катеринопільський захист до перерви не змогли.

 Те, що мала робити звенигородська команда (забивати мячі у ворота суперника), ефктивно робить Катеринопіль: дубль на 22 хвилині оформляє Білоус. Через деякий час міг оформити дубль і Чернієнко, та не встиг на пас Плахотніка. А от Гаврильченко з протилежного табору атаку своєї команди завершує результативно – 4:1. 

  

121117 19

  

 Із 33 по 35 хвилини матчу епіцентр подій переважно знаходиться у центральні частині матчу. Особливого резерву для підсилення гри у «Шевченкового краю-2» не спостерігається, натомість Катеринопіль уміло «сушить» зусилля опонентів організувати більш менш конструктивну атаку. При цьому за дві хвилини до сирени спочатку Михайлишин, а потім Островський доводять рахунок до розгромного -6:1.       

 

121117 20

 

  Діденко Віталій, гравець команди «Катеринопіль»

Гриб Олег, капітан команди «Шевченків край-2»

 

(екстраліга)  «Шевченків край» Звенигородський р-н  «TITAN» Черкаси - 5:0 (0:0)

 Голи: Остренко, Аджубей, Дровольський, Петришин, Іщенко

 Чергове протистояння команд Екстраліги, чергове знайомство з претендентами на боротьбу за нагороди. Першими ближчими до успіху була звенигородська команда та потужний удар Петришина не досяг мети.  Загалом протягом перший 5 хвилин гри креативніше діяли гравці «Шевченкового краю».

 Черкащанам ніяк не вдається налагодити комбінаційну гру. З виходом у титанівців на майданчик Горкуна та Гамалія зявилася гострота, та вона мала епізодичний характер. Після перших 10 хвилин розладилася комбінаційна гра і у звенигородської команди, хоча і частіше шкіряна куля у них.

 Ось уже у роботі голкіпер господарів матчу – Іщенко. Обидві команди багато рухаються по паркету, проте не завжди виходить створити гольовий момент. Перед перервою звенигородська команда була близькою до успіху та своєчасний вихід з воріт Кудіна не дала можливості Бабію досягти бажаного.

 На початку другого тайму нічого не змінилося: «Шевченків край» масовано атакує, а їхній суперник самовіддано захищається та чатує на свою контратаку. Один з таких випадів черкаської команди ледь не реалізував Шпурик: на останньому рубежі надійно зіграв Іщенко.

 

121117 21

  А от Кудін, після удару Остренка зі штрафного, не зумів виручити свою команду – 1:0. Сталося це на 27 хвилині матчу.

 Після забитого голу команда із Звенигородського району стала діяти обережніше, але швидкості не зменшила і за 6 хвилин до фінальної сирени Аджубей подвоює перевагу звенигородської команди.  

 Титанівцям втрачати було вже нічого і вони міняють воротаря на польового гравця. «Шевченків край» зумів скористатися пустими воротами без голкіпера тричі.

 

121117 22

 

121117 f2

Танцювальна студія «Frejya»

 

Петришин Владислав, гравець команди «Шевченків край»

 Стрижак Максим, капітан команди «TITAN»

 

(екстраліга)  «Рувер» Черкаси  «Арка-UKRAVIT» Черкаси - 2:1 (0:0)

 Голи: Соколовський, Косун - Ольховий

 Після того того як команда «Арка» до своєї назви додала UKRAVIT інтерес до цієї команди значно зріс. То ж незаважаючи на те, що на вулиці 8 година вечора за їхнім матчем з «Рувером» прийшла подивитися  значна аудиторія вболівальників. Саме господарі матчу першими були близькими до успіху, та після удару м’яч по дорозі зацепивши і перекладину і стійку вилетів у поле. Згодом вже сам воротар (Кулініч) витягує сферу з кута руверівських воріт. У відповідь Матяш («Рувер») промахуються із забійної дистанції.

 На 10 хвилину матчу «Арка-UKRAVIT» награла вже на 5 загальнокомандних фолів. Чи то сили додали фоли, чи стали грати уважніше, а моменти почали у них зявлятися частенько: майже все, що били летіло у ворота, але не далі ніж де стояв голкіпер Кулініч. 8 хвилин протрималася «Арка» без 6 фолу, та потім це сталося. До м’яча підійшов Косун, та його удар не дав бажаного результату. До перерви глядачі так і не побачили забитих мячів.

 

121117 23

 

 На початку другого тайму нічого такого особливого не сталося. Вже туди далі - на 24 хвилині зустрічі Соколовський дивом зі штрафного не зумів вивести «Рувер» вперед. Черговий небезпечний момент вже відбувся біля воріт «Рувера», але знову на висоті їхній воротар. Та не врятував Кулініч команду після удару Ольховського – 0:1. Після пропущеного мяча руверці пішли ціленаправлено на ворота суперника. До закінчення зустрічі залишалося 10 хвилин.

 На 33 хвилині спочатку удар Косуна, а потім Вівденка парирує воротар «Арки». Та це виявляється була лише пристрілка. Через кілька десятків секунд Соколовський вдало завершує атаку своє команди, а потім Косун гарматним ударом виводить «Рувер» вперед 2:1. Після забитого голу господарі матчу продовжували контролювати мяч. За півтори хвилини до закінчення гри Андрейченко двічі не скристався відсутністю воротаря у суперника. Був ще один такий момент, але для «Рувера» все закінчилося якнайкраще.

 

121117 24

Левицький Георгій, «Арка-UKRAVIT»

Левицький Георгій, «Рувер»

 

(вища ліга) «ПД Пивас» Черкаси  «Митниця» Черкаси - 2:1 (0:1)

Голи: Шалопута, Алєксєєв -Литвинов

 Щодо заключної гри першого ігрового дня, то прогнози вболівальників на перемогу команд були 50 на 50. На боці «Митниці» досвід, а в активі «ПД Пивас» молодість. У підсумку зустріч таких суперників подарувала доволі таки цікаві перші 5 хвилин гри. Щоправда справа в обох команд до створення гострих моментів не доходила. Було більше тактичної боротьби. На 7 хвилині гри перший реальний момент відкрити рахунок у матчі отримав Алєксєєв, але ударом зі штрафного не зумів обіграти воротаря «Митниці» Хоменка.

Далі перевага була ніби на боці господарів матчу, а гольові моменти створює їхній суперник. Спочатку удар Сліпка воротар «ПД Пиваса» реалізує, але на 14 хвилині зустрічі удар Шалопути досяг мети – 0:1.

Після пропущеного голу команда, яка програє додає активності у русі і таким чином шкіряна куля частіше у них. Наприкінці тайму «ПД Пивас» організовує якісну і видовищну атака, у результаті якої Удовика не зміг обіграти Хоменка. 

 

121117 25

 

 На старті другого тайму вже Передерій втрачає реальний шанс зрівняти рахунок у матчі. На 25 хвилині гри на вістрі атаки «ПД Пиваса» Безгуба і тепер уже він не може обіграти воротаря «Митниці». Тиск на ворота гостей зустрічі зростає, що команда змушена брати тайм-аут. Такий перепочинок дав результат і Сліпко ледь не збільшив перевагу своєї команди.  У відповідь масована атака і Литвинов робить рахунок нічийним. За 8 хвилин до закінчення у «Митниці» 5 фолів. Бажання обох команд перемогти «зашкалює», тож серйозна чоловіча боротьба за мяч точиться на кожному клаптика паркету.

За 4 хвилини до фінальної сирени «ПД Пивас» бере тайм-аут, після чого не реалізує черговий гольовий момент: Передерій не зумів замкнути дальню стійку після пасу Алєксєва. Та через хвилину Алєксєєв вже сам забиває, після індивідуального проходу.

Корвалольні кінцеві хвилини гри пройщли напружено, але без забитих голів.

 

121117 26

Хоменко Іван, капітан команди «Митниця»

 

 Безгуба Микола, гравець команди «ПД Пивас»

 

(1 ліга) «Мелагрейн» Черкаси  «Косарі» Кам'янський р-н 0:1

Голи: Кравченко

 

2 тур - 25.11

3 тур - 10.12

4 тур - 17.12

5 тур - 25.12