Ігри на зустрічних курсах
Четвер, 11 травня 2017, 14:57

110517 8

Черговий тур відкритого чемпіонату Черкас з футзалу «Літня ліга» відзначився кількома несподіваними результатами

 

Перед початком матчів, які проходили в ПС «Будівельник» 10 травня у зручний для учасників турніру і вболівальників час – після 18:00, була спроба попередньо визначити «матч туру». Проте, враховуючи, що це були ігри стартових турів, від прогнозів відмовилися. І як з’ясувалося згодом – прогнози річ все таки невдячна: у міських «розбірках» сильніший той не той фаворит, а той хто підійшов до матчів більш підготовленим.

 

Отже все по порядку:  

19:00  «FCCHICAGO» – «Рувер» 1:0

«Рувер» ще нещодавно був учасником чемпіонату України з футзалу. Зрозуміло, що на полі грають не статуси команд, проте лише цей факт змушував їх грати на перемогу. Суперник руверців у двох попередніх матчах змагань здобув 1 очко. Як і годиться фавориту матч вони почали активніше. Євгену Бобінському кількох сантиметрів не вистачало для влучного завершення атаки. «FCCHICAGO» відповів швидкісними атаками. І вже воротар «Руверу» рятує команду від голу після удару Павла Кота. У чикагців активний Владислав Петришин, але часто на його прострільні вздовж воріт передачі не встигають партнери по команді. «Рувер» намагається створювати багатоходові комбінації, але на завершальній стадії у них щось не ладиться. До того ж на 17 хвилині вони пропускають контратаку, в якій троє гравців «FCCHICAGO» вийшли на одного захисника і вдало скористалися цією перевагою. М’яч у ворота забив Пало Кіт – 1:0.

Другий тайм став бенефісом обох воротарів. З яких дистанцій тільки не били гравці по воротах суперників. Але постійно на шляху польоту смугастого були голкіпери. Штурм воріт «FCCHICAGO» наприкінці матчу з боку був просто шалений, але справа до голу так і недійшла.

 

19:50  «Арка» – «Луч» 2:3

Не встигла стрілка секундоміра зробити один оберт як «Луч» повів у рахунку. Голом відзначився Дмитро Хохлов. Проте радість була не довгою. Через дві хвилини Іван Гордієнко зрівняв рахунок – 1:1. Згодом гравець «Арки» не реалізував вихід один на один з воротарем. У відповідь контратака і Вадим Гацанюк знову виводить «Луч» вперед – 1:2. Те що не вдавалося зробити «Арці» - забити гол, зробив воротар «Луча», записавши у свій пасив автогол – 2:2.

Початок другого тайму активніше проводять гравці «Арки», але при цьому на 26 хвилині пропускають м’яч у свої ворота – 2:3. Далі практично всі події розгорталися у бік «Луча». Футзалісти «Арки» влаштували «розстріл» воріт суперника, але того дня фортуна була не на їхньому боці.

  

20:40 «SolTex» – «ЮГ-2000» 1:1

У цій зустрічі для команди «SolTex» на кону було перше місце. З огляду на це команда почала зі самого старту загрожувати воротам Максима Даценка. Калініч, Ткаченко намаються ударами здалеку застати зненацька воротаря «ЮГ-2000». У відповідь Олег Бєляк («ЮГ-2000») фланговий прохід завершує небезпечним ударом по воротах Віктора Єрошова. На 11 хвилині «SolTex» заробляє штрафний, розіграш якого завершується голом (забив Петро Стєпанов) – 1:0. До закінчення першого тайму гравці «SolTex» частіше знаходяться біля воріт суперника, при цьому чергуючи флангові атаки з дальніми і сильними ударами. Але м’яч вперто не залітав у ворота «ЮГ-2000».

Після перерви першими створили небезпечний момент «ЮГ-2000», але удару Олега Бєляка трішки не вистачило влучності. У відповідь Олег Коркішко не зміг реалізувати вихід один в один з воротарем суперника. Потім ігровою перевагою заволодів «ЮГ-2000», яку на 25 хвилині матеріалізував у гол Кирило Агарін 1:1. Далі гольові моменти біля обох воріт створювалися блискавично. По їхній кількості невелика перевага була у «SolTex». Але згодом «солтексівці» перейшли на тотальний штурм воріт «ЮГ-2000». Найближчим до забитого голу був Андрій Калініч, але за опонентів зіграла перекладина. У підсумку нічия – 1:1. 

 

Після 3 турів команди у турнірній таблиці (вища ліга) розмістилися у такому порядку:

1.«Епіцентр» – 9 оч., 2.«SolTex» 7 оч., 3.«ЮГ-2000» – 4 оч., 4.«FCCHICAGO» 4 оч., 5.«Рувер» – 3 оч., 6.«Арка» – 3 оч., 7.«Луч» – 3 оч., 8.«Вектра» – 1 оч.