Завершилися перші ігри плей-оф черкаської зони
Написав Максим Гаптар; Фото: Ігор Бутенко   
Неділя, 26 лютого 2012, 18:06

sharm-dahnivkaplayofffirstgameIMG_2966

Трьома перемогами та однією нічиєю завершилася перша серія матчів плей-оф чемпіонату Черкаської області з міні-футболу.

 

golovchenkovolodymyrchdtuIMG_0752«Рятівник-1» – «ЧДТУ» 0 : 1

Перший матч ігрового дня, в якому між собою зустрічалися молоді команди. І «Рятівник-1» і «ЧДТУ» продемонстрували атакувальний міні-футбол. Протягом усього матчу територіальну перевагу мали студенти, які постійно тривожили ворота «Рятівника». У першому таймі кілька моментів могли завершитися голом. Як завжди якісно в атаці відпрацьовувало тріо «ЧДТУ»: Пархоменко, Головченко, Борисюк. Капітан «ЧДТУ» був справжнім лідером своєї команди упродовж всієї гри: він якісно бачив поле, підказував своїм партнерам, що потрібно робити та і сам був стовпом в обороні команди та диспетчером в атаці. Віктор Пархоменко постійно нагнітав оборону «Рятівника», а Володимир Головченко став автором переможного м’яча. Щодо «рятівників», то футболісти Академії пожежної безпеки виглядали мляво, їхнім діям бракувало креативу та різноманітності. Лідер «Рятівника» Ярослав Петренко намагався вести за собою, партнерів, але у цьому матчі у нього мало, що виходило. Також варто відзначити брак у передачах «рятівників», які часто обрізалися на своїй половині поля.

Але у другому таймі, після пропущеного м’яча гравці «Рятівника» неабияк притисли студентів до воріт і у них було багато нагод для відновлення рахунку. Але «ЧДТУ» також мало низку моментів, адже у кінці поєдинку гра йшла на зустрічних курсах. У підсумку 1 : 0 за «ЧДТУ», яке здобуває закономірну перемогу.

«Рятівник-1» - «ЧДТУ» 0 : 1

Голи: «ЧДТУ»: Головченко.

Віктор Пархоменко, гравець «ЧДТУ»:

 

ryativnyknadiyaplayof1gameIMG_2574«Рятівник-2» - «Надія» 3 : 1

Незважаючи на те, що команди посідають полярні позиції у зоні плей-оф («Рятівник-2» – першу, а «Надія» – восьму) матч був напрочуд рівним. «Рятівники» були обезкровлені відсутністю Юрія Усаковського та Павла Остренка, натомість «Надія» мала піднесення завдяки наявності у їхньому складі Павла Султанова. Присутність зіркового футболіста неабияк налаштувала футболістів «Надії», які продемонстрували кращу гру за останні кілька матчів, тоді як сам Султанов провів відверто мляву гру.

Без Усаковського та Остренка «рятівникам» було важче грати з «Надією», але вкотре досвід та клас переміг молодість. Другу поспіль якісну гру провів Юрій Лісняк, який першим відкрив рахунок. Згодом рахунок подвоїв кращий бомбардир чемпіонату Роман Поліщук. Після цього «Надія» відіграла один м’яч, але на більше їх не вистачило. Третій гол у ворота суперника забив Сергій Усаковський, який упродовж матчу неодноразово «зривав» оплески глядачів. 3 : 1, «Рятівник-2» має перевагу перед другим матчем.

«Рятівник-2» - «Надія» 3 : 1

Голи: «Рятівник-2»: Лісняк, Поліщук, Усаковський – «Надія»: Валяєв.

Роман Поліщук, гравець «Рятівника-2»:

energiya-cetusplay-of11gameIMG_2934 

«Енергія» - «Цетус» 2 : 2

У цьому протистоянні обидва суперники грали рівно, але по-своєму. Здивувала «Енергія», яка провела якісний матч. Гравці «Енергії» часто атакували і проходили крізь оборону «Цетусу». У свою чергу у футболістів «Цетусу» багато чого не виходило в атаці, їхні атакувальні дії якісно нівелювала оборона «Енергії». Першими відкрили рахунок футболісти у фіолетовій формі, гарматний постріл Ростислава Саввопула знайшов сітку воріт суперника. Після цього футболісти «Цетусу» кинулися відігруватися і це їм вдалося – курйозний гол на свій рахунок записав Богдан Щерба. Далі ситуація повторилася, «Енергія» зусиллями Олександра Чуприни знову вийшла вперед, після чого Максим Кретов знову зрівняв рахунок. У підсумку 2 : 2, рівна гра рівних суперників.

«Енергія» - «Цетус» 2 : 2

Голи: «Енергія»: Саввопуло, Чуприна О. – «Цетус»: Щерба, Кретов.

В’ячеслав Чуприна, гравець «Енергії»:

 

sharmdalhnivkaplay-of1gameIMG_2972«Шарм» – «Дахнівка» 0 : 1

Ще одне протистояння суперників, вартих один одного. Ці команди відкривали для себе чемпіонат в очній зустрічі. Цього разу на них чекає два поєдинки, після яких одна з команд завершить свої виступи у чемпіонаті. Перший раунд ці команди сьогодні відіграли. Важко віддати комусь перевагу, адже і «Шарм» і «Дахнівка» рівно провели цей матч, маючи низку нагод вийти вперед. Велике бажання проявив гравець «Дахнівки» Іван Александров, котрий нарешті відбув дискваліфікацію і проводив матч у складі команди після 5-матчової перерви. Загалом моментів відзначитися вдосталь мали обидві команди, але гостріші нагоди були у «Дахнівки». Тому гол Івана Александрова за кілька хвилин до кінця матчу був справедливим завершенням гри. Після голу «Шарм» намагався зрівняти, у гравців у білій формі було кілька нагод для цього, але їм забракло точності.

«Шарм» – «Дахнівка» 0 : 1

Голи: «Дахнівка»: Александров І.

Владислав Ковтуненко, гравець «Дахнівки»: